Προς το περιεχόμενο

παγωμα οθονης. τι μπορει να φταιει?

Rabican

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για να μη σας κουρασω θα τα πω συνοπτικα.

ξαφνικα οπως ειμαι μεσα στα windows παγωνει η οθονη, και κολλαει ο υπολογιστης. δηλαδη μενει στασιμη η οθονη εν ολιγοις.

δοκιμασα φορματ (μηπως και ηταν ιος που δεν τον εβλεπε ουτε το panda, ουτε το norton), μου εκανε το ιδιο ακομα και την ωρα που εγκαθιστουσα τα windows. μου το εκανε και μετα το περας της εγκαταστασης. δοκιμασα απο το bios να δω τις θερμοκρασιες στη CPU, κολλησε ακομα και στο bios (freaze-αρισμα της οθονης). δοκιμασα και με μια παλια CRT οθονη, μηπως και εφταιγε η καινουργια μου TFT (LG1919s) το παγωμα ξαναεγινε. δοκιμασα με την on board καρτα γραφικων μηπως και εφταιγε η καρτα μου, το ιδιο συνεβη. any clues? εχετε ξαναακουσει κατι αναλογο? εχω φρικαρει...

Δημοσ.

Rabican,

σε δύο πράγματα πάει ο νους μου, επεξεργαστής (θερμοκρασία ή καμμένος) και μνήμες.

Κλείσε και άσε τον υπολογιστή να...κρυώσει :)

Άνοιξε τον και μπες αμέσως στο bios και δες τη θερμοκρασία. Άστον λίγο και πρόσεξε αν η θερμοκρασία ανεβαίνει. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε τρέξε το memtest, για να δεις τις μνήμες σου. Αν μετά από κανένα 8ώρο δε βγάλει λάθη τότε δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Επόμενο βήμα: τρέξε το prime95. Αν και αυτό δεν βγάλει λάθη...

Δοκίμασε και πες μας.

Θα βοηθούσε, πάντως, αν έδινες περισσότερα στοιχεία για τη σύνθσεη του υπολογιστή σου.

Δημοσ.

κατ αρχας ευχαριστω για το ενδιαφερον.

κατα δευτερον, πιθανολογω πως αν ηταν θεμα θερμοκρασιας ο υπολογιστης θα εκλεινε σωστα, η κανω λαθος? ο υπολογιστης απλα παγωνει χωρις να δεχετε τιποτα, ουτε απο το mouse ουτε απο το keyboard!εκει ειναι που φρικαρω. οσο για το σβησιμο, μετα απο το φορματ, επειδη εδινα ενα μαθημα, τον ειχα κλειστο αρκετες ωρες. παρολαυτα, με το που γυρισα και τον ανοιξα, κολλησε και στην μαυρη οθονη (εκει που γραφει ενα compaq και σου εχει την επιλογη του F8 και F10..

το pc δεν θυμαμαι ποια motherboard φοραει, εχει ομως 2,4GHz penthium 4, 512 RAM @ 133Mhz, αν θυμαμαι καλα. επισης εχει και μια Geforce 5700 256DDR καρτα γραφικων (οχι ιδιαιτερα καλη).

και παλι ευχαριστω για το ενδιαφερον.

ΥΓ: τι ειναι το prime95 και το memtest??Sorry για την ασχετοσυνη μου..

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον προλαλήσασα. Απλά θα προσθέσω αλλαγή του τροφοδοτικού το οποίο μάλλον τα έφτησε ή δεν είναι αρκετά ισχυρό.

Δοκίμασε να βάλεις ένα καλό 450W PSU και θα με θυμηθείς. Μου έχει τύχη ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν απλά εμένα δεν έβγαζε σωστά τα volt (π.χ. έστελνε 2.1 αντί για 3.0...)

Δημοσ.
Rabican' date='

σε δύο πράγματα πάει ο νους μου, επεξεργαστής (θερμοκρασία ή καμμένος) και μνήμες.

Κλείσε και άσε τον υπολογιστή να...κρυώσει :)

Άνοιξε τον και μπες αμέσως στο bios και δες τη θερμοκρασία. Άστον λίγο και πρόσεξε αν η θερμοκρασία ανεβαίνει. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε τρέξε το memtest, για να δεις τις μνήμες σου. Αν μετά από κανένα 8ώρο δε βγάλει λάθη τότε δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Επόμενο βήμα: τρέξε το prime95. Αν και αυτό δεν βγάλει λάθη...

Δοκίμασε και πες μας.

Θα βοηθούσε, πάντως, αν έδινες περισσότερα στοιχεία για τη σύνθσεη του υπολογιστή σου.[/quote']

Συμφωνώ, και αν πράγματι συμβαίνει αυτό δες αν λειτουργεί το fan της cpu.

Δημοσ.

τα 3 fun που εχω στο tower (ενα στη CPU, ενα στο πισω μερος του υπολογιστη και ενα στην VGA) δουλευουν κανονικα. αν το τροφοδοτικο τα ειχε φτυσει παιζει να μην ανοιγε καν ο υπολογιστης? η αυτο το παγωμα ειναι ενδειξη κακου τροφοδοτικου?

σημειωτεον οτι τα τελευταια 3,5 χρονια εχω DSL με .... οτι συνεπαγεται αυτο για τη λειτουργια του PC μου!!!

ΥΓ: ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας

ΜΦΧ Αρης

Δημοσ.
κατ αρχας ευχαριστω για το ενδιαφερον.

κατα δευτερον' date=' πιθανολογω πως αν ηταν θεμα θερμοκρασιας ο υπολογιστης θα εκλεινε σωστα, η κανω λαθος? ο υπολογιστης απλα παγωνει χωρις να δεχετε τιποτα, ουτε απο το mouse ουτε απο το keyboard!εκει ειναι που φρικαρω. οσο για το σβησιμο, μετα απο το φορματ, επειδη εδινα ενα μαθημα, τον ειχα κλειστο αρκετες ωρες. παρολαυτα, με το που γυρισα και τον ανοιξα, κολλησε και στην μαυρη οθονη (εκει που γραφει ενα compaq και σου εχει την επιλογη του F8 και F10..

το pc δεν θυμαμαι ποια motherboard φοραει, εχει ομως 2,4GHz penthium 4, 512 RAM @ 133Mhz, αν θυμαμαι καλα. επισης εχει και μια Geforce 5700 256DDR καρτα γραφικων (οχι ιδιαιτερα καλη).

και παλι ευχαριστω για το ενδιαφερον.

ΥΓ: τι ειναι το prime95 και το memtest??Sorry για την ασχετοσυνη μου..[/quote']

Rubican,

αφού κόλησε αμέσως στο άνοιγμα και ενώ ήταν κλειστός για αρκετές ώρες, τότε μάλλον δε φταίει η θερμοκρασία ή οι μνήμες. Βέβαια, δε χάνεις τίποτα, δηλαδή είναι μάλλον απαραίτητο, να τα κοιτάξεις και αυτά.

Όμως, η τελευταία σου περιγραφή μου θυμίζει (και εδώ πια μαντεύω) σκληρό δίσκο. Έχεις τη δυνατότητα να βγάλεις το σκληρό και να τον δοκιμάσεις σε άλλο μηχάνημα; Αν όχι, πήγαινε στο site της εταιρείας του σκληρού και κατέβασε κάποιο διαγνωστικό πρόγραμμα.

Memtest και prime95 είναι προγράμματα για τον έλεγχο της μνήμης και του επεξεργαστή αντίστοιχα.

Καλό κουράγιο και καλή τύχη.

Δημοσ.

να σου πω και το αλλο. δοκιμασα να μεινω και χωρις τους δισκους (εχω δυο western digital 80GB, εναν με partition για προγραμματα, και το αλλο μισο για store και εναν αποκλειστικα ως store) και τα...παγωματα παρεμεναν!σορρυ αν σας κουραζω, απλα εχω απηυδισει με αυτο το pc. θα κοιταξω μηπως βρω αυτα τα δυο utilities φιλε μου..

ΥΓ: θα δοκιμασω επισης να βαλω τον δισκο σε αλλο μηχανημα. επισης εβγαλα και τον εναν απο τους δυο δισκους, μηπως και αυτος ζεσταινε περισσοτερο τον αλλον, αλλα και παλι καμμια διαφορα. μπορει να "παγωσει" στο bios, μπορει να "παγωσει" ενω εχω φορτωσει windows και ειναι ανοιχτος μια ωρα. δεν μου βγαζει καποιο συγκεκριμενο συμπτωμα συνεχεια ωστε να καταλαβω ακριβως τι εχει, γιαυτο εχω μπλοκαρει!

Δημοσ.

Είναι θέμα τροφοδοτικού όσο απίστευτο και αν σου φαίνεται.

Αν δεν είναι θέμα τροφοδοτικού τότε είναι θέμα κακής γείωσης.

Οπωσδήποτε έχει να κάνει με το ρεύμα φίλε μου. Σου λέω την έχω πατήσει και εγώ όταν έστεινα καινούργιο PC ακριβώς όπως και εσύ.

Άλλη λύση (σε περίπτωση διαρροής) είναι να χρησιμοποιήσεις πατάκια (για μόνωση) στις βίδες της Mobo.

Δημοσ.

θα δω τι θα κανω. μαλλον παω για καινουργιο pc. και δεν εχω και λεφτα αυτη την περιοδο. τα δυο utilities παντως δεν καταφερα να τα δοκιμασω, παρα το οτι τα κατεβασα, αφου ουδεποτε καταφερα να ανοιξω τον υπολογιστη και να προλαβω να τα περασω!αφου φορτωσε windows κανα δυο φορες στα 5 λεπτα επαθε το ιδιο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...