Προς το περιεχόμενο

Σε ανάλυση 1280Χ1024 τα παράθυρα των windows "ξεχειλώνουν"

takisx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα στη δουλειά μου μας έφεραν 17" TFT οθόνες ΗΡ. Η ανάλυση που προτείνεται από την ίδια την ΗΡ είναι 1280Χ1024 όμως όταν βάζω την ανάλυση σ' αυτήν την τιμή τα παράθυρα, τα εικονίδια ακόμη και η μπάρα ξεχειλώνουν και γενικά αλλοιώνεται όλη η εμφάνιση των windows.

Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια ρύθμιση ή συμβαίνει κάτι άλλο που αγνοούμε; Επίσης ένα ελαφρό ξεχειλωμα κάνει και στην ανάλυση 1024Χ768 όμως είναι ανεπαίσθητη και δεν ενοχλεί...

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Τώρα δεν είμαι στη δουλειά.

Για να καταλάβετε σαν να έχεις τραβήξει το παράθυρο από πάνω και από κάτω.

Θα ανεβάσω μία φωτό αύριο.

Δημοσ.

Η 1280x1024 δεν απεικονείζει "σωστά την εικόνα", "σωστή" ανάλυση είναι η 1280x960 (4:3) άσχετα αν όλοι χρησιμοποιούμε 1280x1024. Αν λοιπόν προσπαθήσεις να απεικονισεις κάτι που βάσει της οριζόντιας ανάλυσης (1280) πρέπει να χωρέσει σε 960 pixels κάθετα και εσύ του ζητάς να ανοίξει γιά να χρησιμοποιήσει 1024 η εικόνα θα ξεχειλώσει.

Δημοσ.

alerasta, κι εγώ κάτι τέτοιο νομίζω ότι φταίει, χωρίς να έχω δει εικόνα. Αλλά νομίζω ότι γίνεται το αντίστροφο.

Νά η μαντεψιά μου:

Είχε συνηθίσει σε CRT με πραγματικές διαστάσεις 4:3, π.χ, 1280x960, την οποία, όπως γίνεται συχνά με τις CRT 4:3, δεν τη δούλευε στη σωστή ανάλυση, π.χ., 1280x960, αλλά σε ανάλυση 5:4, π.χ., 1280x1024.

Δηλ. στριμώχνουμε στον κατακόρυφο άξονα 1024 στοιχεία αντί για 960, συνηθίζουμε στα στριμωγμένα πίξελ με μικρότερο ύψος από πλάτος και νομίζουμε ότι αυτό είναι το σωστό. Μετά βάζουμε μια LCD με πραγματικές διαστάσεις 5:4 και φυσική ανάλυση, π.χ., 1280x1024, τα πίξελ είναι σωστά, κανονικά τετράγωνα, αλλά εμάς μας φαίνεται σαν να έπιασε κάποιος την οθόνη από πάνω κι από κάτω και να την ξεχείλωσε.

Απλά τα πίξελ τώρα είναι τετράγωνα, ενώ προηγουμένως ήταν ζουμπηγμένα.

Δημοσ.
Η 1280x1024 δεν απεικονείζει "σωστά την εικόνα", "σωστή" ανάλυση είναι η 1280x960 (4:3) άσχετα αν όλοι χρησιμοποιούμε 1280x1024. Αν λοιπόν προσπαθήσεις να απεικονισεις κάτι που βάσει της οριζόντιας ανάλυσης (1280) πρέπει να χωρέσει σε 960 pixels κάθετα και εσύ του ζητάς να ανοίξει γιά να χρησιμοποιήσει 1024 η εικόνα θα ξεχειλώσει.

Αλλάζοντας την ανάλυση σε 1280Χ960 διορθώθηκε το πρόβλημα.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Έχει ξαναειπωθεί πάμπολλες φορές.

4:3 (κάδρο monitor) => 1,333

1024:768 => 1,333

1280:960 => 1,333

Με μια απλή διαίρεση μπορείτε να βρείτε πια ανάλυση θα δείχνει γεωμετρικά σωστά στο monitor σας. ;)

/sc

Δημοσ.
Εχεις δοκιμάση 1280χ1024 /75 Η on Vertical ......Very Important for......
4:3 αν το tft Δεν είναι 16:9 Να επιμείνης εκεί Αν

είναι 16:9 Native εκεί που είσαι είναι το Σωστό....

Δημοσ.

Ισχυει μια χαρα για τις CRT φιλε μου, οι TFT εχουν αλλη τεχνολογια και δε βασιζονται στην οριζοντια ανανεωση της εικονας, αλλα στην εναλλαγη καθε pixel ξεχωριστα. To γνωστο response time αν το εχει παρει το ματι σου...

Δημοσ.
Πρόσφατα στη δουλειά μου μας έφεραν 17" TFT οθόνες ΗΡ. Η ανάλυση που προτείνεται από την ίδια την ΗΡ είναι 1280Χ1024 όμως όταν βάζω την ανάλυση σ' αυτήν την τιμή τα παράθυρα' date=' τα εικονίδια ακόμη και η μπάρα ξεχειλώνουν και γενικά αλλοιώνεται όλη η εμφάνιση των windows.

Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια ρύθμιση ή συμβαίνει κάτι άλλο που αγνοούμε; Επίσης ένα ελαφρό ξεχειλωμα κάνει και στην ανάλυση 1024Χ768 όμως είναι ανεπαίσθητη και δεν ενοχλεί...

Ευχαριστώ.[/quote']

Εγώ γιατί ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα?

Μήπως δεν κάνεις κάτι σωστά?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...