Προς το περιεχόμενο

The Elegant Universe

Nomedor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο youtube βρήκα μερικά πολύ ενδιαφέρον βιντεάκια και τα έβαλα όλα σε μια playlist.

Αναφέρονται στην θεωρία των Strings (όχι τον εσωρούχων) :P και ουσιαστικά είναι πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ όσων αφορά την φυσική για την λεγόμενη μια θεωρία που θα της ενώσει όλες. Έιναι 15 βίντεο των 10 λεπτών αλλά πιστέψτε με ότι αξίζουν τον χρόνο σας και το bandwidth να τα δείτε.

Η αλήθεια είναι πως έχω πολύ καιρό να δω στην τηλεόραση κάποιο ντοκιμαντέρ της προκοπής με τέτοιο περιεχόμενο και χάρηκα ιδιαίτερα όταν τα βρήκα, ελπίζω να τα χαρείτε και εσείς.

:)

http://www.youtube.com/view_play_list?p=388ABEA20B2B1967

Δημοσ.

Στο youtube βρήκα μερικά πολύ ενδιαφέρον βιντεάκια και τα έβαλα όλα σε μια playlist.

Αναφέρονται στην θεωρία των Strings

μέχρι εκεί εξελισσόταν κορυφαία το τόπικ σου, μετα ξενέρωσα :hehe:

Δημοσ.

Πρίν κάτι μήνες (πρίν το καλοκαίρι) είχε δημοσιεύσει το Discovery Science σε 2 τεύχη 2 VCD με το εν λόγω ντοκυναντέρ και ήταν όλα τα λεφτά!

Γενικά σαν θεωρία των πάντων είναι η επικρατέστερη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή, ενδιαφέρουσα και... εξοτική!!!

Ειδικά η εξήγηση του Big Bang με τα παράλληλά σύμπαντα που συγκρούονται!

Άν υπάρχει κανένας φυσικός στο forum αυτά τα βιντεάκια εκλαϊκευμένης επιστήμης θα τα βρεί αρκετά ενδιαφέροντα, λεπτομερή και κατατοπιστικά!

Δημοσ.

@boomboom

Μετά από δεκάδες χρόνια ερευνών για το τι είναι τα string, ακόμα περιμένουμε τον κατάλληλο μαθηματικό τύπο για το πώς θα δούμε τι κρύβετε από πίσω!!!!

:D

Φυσικά σε αυτά τα βίντεο δεν θα μάθουμε φυσική αλλά θα δούμε μόνο τα συμπεράσματα που βγάλανε κορυφαίοι φυσικοί, είναι ένα απλό ντοκιμαντέρ για να το καταλάβουν όλοι όπως είπε ο Lomar.

Δημοσ.

Για να ask μια question...

Αυτά μπορείς και να τα κατεβάσεις ή αναγκαστικά θα τα δεις απο εκεί???

OFFTOPIC (a little) Lomar φέτος πέρασα φυσική... ΧΙΟΥΡΕΙΙΙΙΙ

Θα μου πεις ''τι με νοιάζει'' αλλα να μην το πω και εγώ κάπου που χάρηκα τόσο???μια που βρήκα και σχετικό topic... END

Δημοσ.

Συγχαρητήρια Sellers!!!!!!!

Ένας κολλητός μου πέρασε Θεσσαλονίκη Φυσικός πέρυσι, οπότε ότι info θές στείλε pm!!!

Nomedor Κάνω μια σχετική έρευνα για την τέλια αρχιτεκτονική των string, αλλά απο πίσω υπάρχει ένα πολύ "βαθύ" υπόβαθρο, στο οποίο μπορεί να χαθείς αν δεν έχεις την κατάλληλη καθοδήγηση! ;)

Με βοηθάει κ μια κοπέλα σε αυτή μου την έρευνα, και προς το παρόν έχω καταφέρει να διεισδύσω και να εξερευνήσω την περιοχή που βρίσκεται πίσω απο το string, αλλά έχω πρόβλημα στην κατανόηση της κβαντισμένης, και παράδοξης σταθεράς G (σημείο G που λέμε ;) )... Θέλει ΠΟΛΛΗ μελέτη ακόμα :D

Δημοσ.
Συγχαρητήρια Sellers!!!!!!!

Ένας κολλητός μου πέρασε Θεσσαλονίκη Φυσικός πέρυσι' date=' οπότε ότι info θές στείλε pm!!!

[b']Nomedor[/b] Κάνω μια σχετική έρευνα για την τέλια αρχιτεκτονική των string, αλλά απο πίσω υπάρχει ένα πολύ "βαθύ" υπόβαθρο, στο οποίο μπορεί να χαθείς αν δεν έχεις την κατάλληλη καθοδήγηση! ;)

Με βοηθάει κ μια κοπέλα σε αυτή μου την έρευνα, και προς το παρόν έχω καταφέρει να διεισδύσω και να εξερευνήσω την περιοχή που βρίσκεται πίσω απο το string, αλλά έχω πρόβλημα στην κατανόηση της κβαντισμένης, και παράδοξης σταθεράς G (σημείο G που λέμε ;) )... Θέλει ΠΟΛΛΗ μελέτη ακόμα :D

εσυ ρε lomar εχει μπει μολυ βαθεια μεσΑ ΣΤΑ STRING .. Πςςς ;P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...