Προς το περιεχόμενο

Εκτύπωση από DOS Command Line;

Kleanthis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά.Μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορώ να εκτυπώσω σε δικτυακό εκτυπωτή από Dos Command Line;Τι παραμέτρους πρέπει να χρησιμοποιήσω, γιατί έχω μπλεχτεί...Ευχαριστώ...

Δημοσ.

θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω παρόλο που έχεις τρομακτικό avatar :D

έστω ότι το μηχάνημα που βρίσκεται ο εκτυπωτής λέγεται 'mitsos' και ο εκτυπωτής εχει share name 'printeri'

απο το μηχάνημα σου σε dos prompt κάνεις assign ώς εξής:

net use LPT3: \\mitsos\printeri

χρησιμοποιείς απευθείας την lpt3 σαν να ήταν local printer

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προσπάθησα να κάνω ότι προτείνατε αλλά είχα τα ακόλουθα αποτελέσματα.Καμιά λύση;

H:\>net use LPT3: \\W2K3SRV\HP 9050DN PCL 6

The syntax of this command is:

NET USE

[devicename | *] [\\computername\sharename[\volume] [password | *]]

[/uSER:[domainname\]username]

[/uSER:[dotted domain name\]username]

[/uSER:[username@dotted domain name]

[/sMARTCARD]

[/sAVECRED]

[[/DELETE] | [/PERSISTENT:{YES | NO}]]

NET USE {devicename | *} [password | *] /HOME

NET USE [/PERSISTENT:{YES | NO}]

Δημοσ.

Το κοινοχρηστο ονομα του εκτυπωτη σου δεν ειναι HP 9050DN PCL 6, ειναι πολυ μεγαλο (και να το εχεις κανει τοσο μεγαλο καλυτερα ειναι να το κανει HP9050). Πηγαινε στις ιδιοτητες του κοινοχρηστου εκτυπωτη σου και δες τι ονομα εχει οριστει για χρηση μεσα στο δικτυο και αυτο να βαλεις...

Δημοσ.

H:\>net use LPT3: "\\W2K3SRV\HP 9050" /persistent:yes

The command completed successfully.

Και τώρα πως θα εκτυπώσω;Είμαι και ολίγον άσχετος...

Δημοσ.

Μεσα απο το DOS προγραμμα σου, διαλεγεις να εκτυπωσει απο την LPT3. Αν δε υποστηριζει κατι τετοιο καλυτερα να αντιστοιχισεις την θυρα σου στην LPT1 αν δεν εχεις καποιον αλλο εκτυπωτη εκει και να εκτυπωνεις απο αυτην, κατι που το υποστηριζει καθε προγραμμα DOS.

Δημοσ.

Όπως έγραψα, ήδη, παραπάνω,είμαι σε command line...και ο εκτυπωτής δικτυακός...Απλά θέλω να εκτυπώσω ένα αρχείο μέσω command line interface...

Δημοσ.

Nομιζω πως αν γραψεις onomaarxeiou.katalixi >LPT3 θα σου δωσει εκτυπωσει, δε ειμαι σιγουρος εχω πολυ καιρο να κανω κατι τετοιο...

Δημοσ.

Απ' ότι έχω δει υπάρχει τρόπος να μπορείς να εκτυπώσεις οποιοδήποτε αρχείο θες από command line.Απλά και μόνο δίνεις την εντολή για την εκτύπωση μέσω του Dos και το εκτυπώνει...

Τέσπα...Ευχαριστώ για τον κόπο σας...:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...