Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση Κρίσεως

Θοδωρής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση Μotherboard που υποστηριζει το crossfire τις ΑΤΙ να μην ειναι συμβατο με vga της NVDIA η τουλάχιστων οχι 100% συμβατο.Δεν μιλάω για διάταξη SLI απλα για μια κάρτα γραφικών μονη της.

Δημοσ.

Θα σου παιξει, απλα μια ΑΤΙ θα εχει καλυτερη αποδοση. Δε εχω ακουσει να τιθεται θεμα συμβατοτητα για μια καρτα. Αν μιλαμε για 2 τοτε εννοειται οτι δε θα παιξουν...

Δημοσ.

Το λέω αυτο γιατι απο παλιοτερα ενα πρόβλημα που είχα με το pc βρήκα οτι εφτεγε η καρτα γραφικών τελικα αν και είχα δοκιμάσει ολους τους drivers σχεδόν. Eχω ενα M/B της asus P5WD2 E-PREMIUM με Cpu D-930 Intel και την κάρτα γραφικών XFX 6800gs. Το πρόβλημα που μου έκανε ήταν να ανεβάζει την χρήση του επεξεργαστή στα 60 και 70% χωρις να κάνω τίποτα.τώρα την εχω στείλει στο μαγαζί που την πείρα να την κοιτάξουνε και τώρα εχω βάλει προσωρινά μια ΑΤΙ Χ300 και το pc δουλευει μια χαρα εδω και 15μερες.Για αυτό εκανα την ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ

Δημοσ.
Θα σου παιξει, απλα μια ΑΤΙ θα εχει καλυτερη αποδοση. Δε εχω ακουσει να τιθεται θεμα συμβατοτητα για μια καρτα. Αν μιλαμε για 2 τοτε εννοειται οτι δε θα παιξουν...

Δεν τίθεται θέμα του ότι οι κάρτες ATi θα παίζουν καλύτερα από τις nVIDIA λόγω ότι το chipset της μητρικής είναι ATi.

Μην λέμε ότι και ότι.

P.S. Μια χαρά παίζουν οι κάρτες τις nVIDIA σε ATi CrossFire mobos...εδώ παίζουμε και με SLI στην CFX-3200DR... :)

Δημοσ.

Οποτε υποθετω πως αν η μητρικη ειναι Asus και η GPU Asus, δε θα δουμε καποια διαφορα στην αποδοση της GPU σε σχεση με μια πχ DFI ετσι?

Δημοσ.
Οποτε υποθετω πως αν η μητρικη ειναι Asus και η VGA Asus, δε θα δουμε καποια διαφορα στην αποδοση της VGA[/color'] σε σχεση με μια πχ DFI ετσι?

Καμία.

Αν τώρα ένα board είναι πιο "performance optimized" [ σε τέτοια περίπτωση στην AMD μεριά είναι το DFI ] θα έχεις ίσως και λίγο καλύτερο performance.

[ μην περιμένεις τρελλά πράγματα...σε ίδια συστήματα, απλά με διαφορετική mobo { και οι δύο mobo με το ίδιο chipset φυσικά } η μια προηγούνταν κατά 0.2fps κατά βάση ]

Δημοσ.

Τελικά παιδια με δουλεψαν κανονικα απο το ram-shop και μου ξαναφεραν την ιδια καρτα πισω λεγοντας οτι δεν ειχε πρόβλημα.Το βράδυ δοκιμαζοντας την διαπυστωσα οτι την ώρα που ανεβαζει το cpu usages στο 50 με 60% αμα ανεβάσω της στροφες του ανεμηστηρα της κάρτας γραφικών μεσα σε 10 δευτερόλεπτα εχει πεσει και το usage sto 0 της Cpu. Υπάρχει περίπτωση να παίζει καποιο ρόλο αυτό η απλα ειναι η ιδεα μου. και αν παιζει ρόλο μπορει να λυθεί με αγόρα μιας καλυτερης ψύχτρας; πχ zalman vf900; Θα με βοηθούσατε πολυ αν μου απαντούσατε.Ευχαριστώ

Δημοσ.
Τελικά παιδια με δουλεψαν κανονικα απο το ram-shop και μου ξαναφεραν την ιδια καρτα πισω λεγοντας οτι δεν ειχε πρόβλημα.Το βράδυ δοκιμαζοντας την διαπυστωσα οτι την ώρα που ανεβαζει το cpu usages στο 50 με 60% αμα ανεβάσω της στροφες του ανεμηστηρα της κάρτας γραφικών μεσα σε 10 δευτερόλεπτα εχει πεσει και το usage sto 0 της Cpu. Υπάρχει περίπτωση να παίζει καποιο ρόλο αυτό η απλα ειναι η ιδεα μου. και αν παιζει ρόλο μπορει να λυθεί με αγόρα μιας καλυτερης ψύχτρας; πχ zalman vf900; Θα με βοηθούσατε πολυ αν μου απαντούσατε.Ευχαριστώ

1) Τι θερμοκρασία έχει η VGA σου σε idle, και τι θερμοκρασία έχει την στιγμή που λες ότι "χρειάζεται" να ανεβάσεις manual τις στροφές του fan της ?

2) Τι προγράμματα τρέχεις αυτή την στιγμή ? Γιατί να ανεβαίνει αρκετά η θερμοκρασία της VGA χωρίς να χρησιμοποιείς VGA Intensive προγράμματα φαίνεται κουφό, και μάλλον τονίζει κάποιο πρόβλημα της VGA ( και πιθανότατα στο σύστημα ψύξης της )

3) Η μόνη σίγουρη δοκιμή για να δείς αν όντως φταίει η VGA σου, είναι...να δοκιμάσεις την VGA σου σε άλλο σύστημα.

Δημοσ.
1) Τι θερμοκρασία έχει η VGA σου σε idle, και τι θερμοκρασία έχει την στιγμή που λες ότι "χρειάζεται" να ανεβάσεις manual τις στροφές του fan της ?

2) Τι προγράμματα τρέχεις αυτή την στιγμή ? Γιατί να ανεβαίνει αρκετά η θερμοκρασία της VGA χωρίς να χρησιμοποιείς VGA Intensive προγράμματα φαίνεται κουφό, και μάλλον τονίζει κάποιο πρόβλημα της VGA ( και πιθανότατα στο σύστημα ψύξης της )

3) Η μόνη σίγουρη δοκιμή για να δείς αν όντως φταίει η VGA σου, είναι...να δοκιμάσεις την VGA σου σε άλλο σύστημα.

1) Το περίεργο ειναι οτι οταν τον κανει αυτο η cpu η καρτα εχει μόλισ 43 με 45 βαθμους μονο

2) εχθες πηρα τελικα την ψύχτρα της zalman και ολο το βράδυ που το δοκιμασα δεν μου ξαναεκανε το ιδιο νουμερο και η θερμοκρασία της vga επεσε σε 39 idle και 43-45 full. ειναι λιγο κουφο αλλα θα το ξανατεστάρω σήμερα.

3) Δεν εχω κανα φιλαράκι που να φοραει motherboard με PCI-X για να το δοκιμασω.

Πάντως ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σου!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...