alexzzz Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Η αναπαραγωγή της αρκούδας: Η αρκούδα είναι ζώο μονήρες (μοναχικό) και κινείται κυρίως το ξημέρωμα' date=' το σούρουπο και το βράδυ. Οι ώρες αυτές της ημέρας, της παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια εφ'όσον δεν συμπίπτουν με τις ώρες της ανθρώπινης δραστηριότητας. Επίσης, το λιγοστό φως την κάνει να περνάει απαρατήρητη. Το θηλυκό και το αρσενικό συναντιούνται μόνο την εποχή του ζευγαρώματος (από τέλη Μαΐου ως τέλη Ιουλίου). Το αρσενικό είναι ικανό να διανύσει μεγάλες αποστάσεις σε αναζήτηση θηλυκού συντρόφου. Το θηλυκό γεννάει κάθε 2-3 χρόνια, στα μέσα του χειμώνα (Ιανουάριο - Φεβρουάριο) στη φωλιά και ενώ βρίσκεται σε κατάσταση χειμέριου ύπνου, ένα- δύο και σπάνια τρία μικρά. Ένα θηλυκό είναι ικανό να αναπαραχθεί από την ηλικία των 4-5 ετών και πάνω, ενώ η γονιμοποίηση του ωαρίου γίνεται μεν την εποχή του ζευγαρώματος αλλά η πραγματική ανάπτυξη του εμβρύου αρχίζει από τα τέλη του φθινόπωρου όταν το θηλυκό έχει τη δυνατότητα, λόγω εποχής, να απορροφήσει μεγάλες ποσότητες τροφής και έτσι να θρέψει το έμβρυο. Τα νεογνά γεννιούνται τυφλά και γυμνά και ζυγίζουν μόλις 250-400 γραμμάρια. Σε αυτό το κρίσιμο στάδιο της ζωής τους και σε περίπτωση που εγκαταλειφθούν από τη μητέρα τους, τα αρκουδάκια πεθαίνουν σε διάστημα 15-20 λεπτών. Γενικότερα, οι πιθανότητες θανάτου των νεογνών από φυσικά αίτια κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους φτάνει το 50%. Η ανάπτυξη των νεογνών είναι ταχύτατη και αυτό χάρη στην πολύ υψηλή θρεπτική αξία του μητρικού γάλακτος. Τα μικρά είναι ικανά να ακολουθήσουν την μητέρα τους στο δάσος την άνοιξη, δηλαδή 4-5 μήνες μετά τη γέννα.[/quote'] 10 χαρακτήρες
liopyr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 καλε αυτο εδω του 85 ειναι;;;; ποσο υψος εχεις μαναρι μου; Οkie, βρήκαμε και τον θυληκό Aledjo.
ANHLIKOS Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Η ορμόνη εχει χτυπήσει κόκκινο. Οχι μλκιες!!!
evabb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Οkie, βρήκαμε και τον θυληκό Aledjo. γτ βρε την εχω πεσει σε πολλους και δεν το θυμαμαι;;
alexzzz Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 γτ βρε την εχω πεσει σε πολλους και δεν το θυμαμαι;; Τον Γουος;;; Άκαρδη αρκούδα... ήδη ξέχασες τον Γούος!!!
evabb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Τον Γουος;;; Άκαρδη αρκούδα... ήδη ξέχασες τον Γούος!!! αυτον τον εχω να μου πλεκει καπελακια:lol::lol:
liopyr Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 αυτον τον εχω να μου πλεκει καπελακια:lol::lol: Με το στήθος του?
washcloud Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 ..δεν πρόκειται να το ξανακάνω, ούτε και η ζωή μου να εξαρτάται από αυτό 1
evabb Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 ..δεν πρόκειται να το ξανακάνω, ούτε και η ζωή μου να εξαρτάται από αυτό ναι γτ ακομα να μου τελειωσεις εκεινη την παρεγγελεια :mad:
status Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Aν και την έβαλα στο offtopic θαυμάστε τη φάνταρος ήμουν :Ρ
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 funτάρος?
washcloud Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 [a bit offtopic but i must] ναι γτ ακομα να μου τελειωσεις εκεινη την παρεγγελεια :mad: ???!?!?!??!? ...είπαμε γυναίκα, είπαμε αχάριστη, αλλά όχι κι έτσι...ΠΟΙΑ παραγγελία ; Αυτό που φοράς ποιός το 'φερε...ο Άϊ-Βασίλης ; [/a bit offtopic but i must]
alexzzz Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Aν και την έβαλα στο offtopic θαυμάστε τη φάνταρος ήμουν :Ρ ΝΕΟΣ!!! ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ;;;
status Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Αυτή η ώρα υπηρεσίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί..:Ρ 2001 μαν 2001:Ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις