Προς το περιεχόμενο

μια μικρή περιπέτεια με Creative Zen Nano Plus 1GB

paintbox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Originally titled "Lament For My Suzanne" (απο ένα τραγούδι των Current'93)

Suzanne being.. Creative Zen Nano Plus 1GB

Το είχα πάρει πριν απο κανένα μήνα. Τώρα, έχουν συμβεί διάφορα γεγονότα στο ενδιάμεσο, μου έπεσε κιόλας μια φορά όταν αναποδογύρισα κατα λάθος την τσάντα μου και πέσανε πράγματα γενικότερα απο μέσα, και είδα τώρα πρόσφατα ενα μικρό crack δίπλα στην υποδοχή USB.. επίσης είχα αντιγράψει εκειπέρα ενα σορό metal mp3 που μπορεί να τον χάλασαν, ήταν στα τελειώματα και η μπαταρία, νομίζω το είχα βγάλει και χωρίς την περιβόητη "ασφαλή κατάργηση συσκευών usb" απο το pc μου πριν ακριβώς την ημέρα που σταμάτησε να λειτουργεί.. και είχα ένα προαίσθημα, της φάσης, για δες, φαντάσου να μην ανοίξει κάποια στιγμή το player μου, αν δεν του αλλάξω έγκαιρα μπαταρίες, ότι φαντάσου να έχει μέσα του κάποιους μηχανισμούς περίεργους που θα τα κάνουν θάλασσα κάποια στιγμή και δεν θα ξέρω απο που μου ήρθε το χτύπημα.. κάτι τέτοια κουλά μου ερχόντουσαν στο μυαλό.

και ως συνήθως, αυτά ακριβώς έγιναν.

τώρα αφού βρήκα την λύση στο πρόβλημα, τα γράφω έτσι ανάλαφρα, - πριν απο μία ώρα ήμουν αρκετά εκνευρισμένος.

το σάββατο λοιπον παω βόλτα στο κέντρο, ανοίγω και το player στο τρένο. τίποτα, δεν ανοίγει - ανάβει οθονίτσα, εμφανίζει το λογότυπο, και σβήνει. οκ, τελείωσε η μπαταρία, βάζω μια άλλη. τα ίδια. οκ, λέω, θα έβαλα κατα λάθος ήδη χρησιμοποιημένη μπαταρία. ανοίγω καινούργιο πακετάκι με μπαταρίες (όλα τα έχει η τσάντα μου, γι'αυτό την κουβαλάω παντού), βάζω μια καινούργια. Αμάν. πάλι τα ίδια, αρνείται να ξεκινήσει. που'... τα παίρνω λίγο.. αλλά επειδή είχα ένα προαίσθημα, μένω ήρεμος, το βάζω στην τσάντα μου - θα το αφήσω λίγο (να κρυώσει, που λέμε) και θα δοκιμάσω ξανά. το δοκίμασα ξανά χθες, την κυριακή το βράδυ, αλλά πάλι τα ίδια. μάλιστα, δεν το αναγνωρίζει καν το PC, γκρινιάζει για ενα I/O problem. σήμερα το πρωί μόλις είχα πρόσβαση στο internet οπότε άρχισα να ψάχνω.. στάνταρ έπεσε το μάτι μου σε 3-4 (ήδη πολλά) σχόλια του στυλ "μετά απο 1-2 μήνες σταμάτησε να λειτουργεί out of the blue". καλά, λέω, την πάτησα. τέλος πάντων. αλλά συνέχισα να ψάχνω. αρχικά δεν έβρισκα τίποτα ουσιώδες. μετά απο κανένα 20-30λεπτο μόνο είδα κάτι για ενα "Recovery mode" και "Maintenance menu" που πρέπει να υπάρχει. Ασχετο, αλλά δεν μπρόρεσα να ακολουθήσω τις οδηγίες για να τις ενεργοποιήσω. Προφανώς, επίσης βρήκα firmware update, παρόλο που το τελευταίο version δεν είναι τραγικά μεγαλύτερο απο εκείνο που τελικά είχα εγκατεστημένο. Για firmware λοιπον:

http://www.creative.com -> Support -> Downloads -> επιλέγεις χώρα, γλώσσα (υπομονή...ζζζζ) -> Mp3 players -> Zen Nano Plus -> Firmware -> οκ - ενα προγραμματάκι 1.7 mb είναι - τίποτα. το τρέχω, next και τα συναφή.. χλάτς, ξαφνικά αναγνωρίζει καινούργια συσκευή με όνομα Player Recovery Device ή κάτι παρόμοιο, και ζητά drivers.. να'ναι καλά τα Windows, εχουν αυτόματη επιλογή για'μας τους ανειδήκευτους. κάποια στιγμή ομως δεν βρίσκει ενα αρχείο και ζητά cd εγκατάστασης, αλλά επειδή είμαι δουλειά που να το βρώ - και άσε που δεν μπορώ να πάρω τιποτα σπίτι επειδή χρησιμοποιούσα το player και ως flash μνήμη. τέλος πάντων. ασε που τώωωωρα οταν πατάω Start στο player, δεν δείχνει καν σημεία ζωής... ευτυχώς άμα βγάλεις και ξαναβάλεις το player στην usb θύρα, ξεκινά κατευθείαν για εγκατάσταση του Player Recovery Device πως το λένε... συνεχίζω να ψάχνω ώσπου να βρώ αυτό:

Creative Knowledge Base, Solution ID #4789 "Updating the firmware on a Creative MP3 player"

http://dmzweb3.europe.creative.com/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE/,/?St=921,E=0000000000151041120,K=1875,Sxi=6,VARSET=ws:http://gr.europe.creative.com/,case=4789

ωραία, εκεί λέει πως το αρχείο που δεν βρίσκει υπάρχει στο windows/system32/drivers. ωραία λέω εγώ. τα ξανακάνω - βρίσκω πραγματι εκεί το αρχείο. επιλέγω να κάνει και format. μου δείχνει κάτι δείκτες να τρέχουνε, ωραία, θετικό αυτό, κάτι γίνεται, λέω.. κάνω την προσευχή μου.. και ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ το αναγνωρίζει σαν drive και πάλι.. δεν κάνω phew ακόμα ομως. αντιγράφω μερικά αρχειάκια.. το κάνω 'ασφαλης κατάργηση (αλλιώς θα με φάει ο μπαμπουλας πάλι).. το βάζω εμπρός ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΣΙΚΟ!! ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΑΤΑΚΤΟ!!... δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει - τουλάχιστον τώρα δουλεύει όμως..

τέλος πάντων, όλη αυτή η ιστορία να πω την αλίθεια με ξενέρωσε λίγο - στο ότι - ολοι μας στηριζόμαστε λίγο ή πολύ στην τεχνολογία της οποίας τα ενδόστια είναι λίγο πιο πέρα απο το να τα φτιάξουμε με τα χεράκια μας.. δεν ξέρω, αυτό μας κάνει αρκετά ευάλωτους.. σε τι? δεν ξέρω - εμένα με κάνει να νιώθω λιγότερο self-reliant. ουσιαστικά είναι κάτι που με μπείραζε και στην οδήγηση - πως αναγκάζεσαι να εμπιστεύεσαι στην συμπεριφορά άλλου οδηγού, όσο καλός και να είσαι (εγώ έμεινα σκράπας γιατί προτιμάω να μην οδηγώ) Ξέρω 99% πως θα το πείτε απλά κοινωνική φοβία. Δυσπιστία. Μπορεί να έχει ομως μία δόση και απο κάτι άλλο που δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Νιώθω απλά πως είναι εν μέρει δικαιολογημένο. Οχι πως θέλω να έχω μοιρολατρική διάθεση :) μπορεί επίσης απο μίγα να κάνω ελέφαντα. αλλά εντάξει μερικές φορές φτάνει και η μύγα να σε ενοχλήσει λιγάκι :)) χοχο να σε σηκώσει απο τον ύπνο και να σε κάνει να την κυνηγάς σε όλο το δωμάτιο με μια εφημερίδα :)) τέλος πάντων, ξέφυγα :ΡΡΡΡ

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Creative Muvo TX FM 512

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου αποφασίζει να μην παίζει mp3..έπαιζε μόνο wma....κάποια φάση μου έρχεται η ιδέα να του πατήσω ένα fw update...κάνω τα όσα είπα ο προλαλίσας και ως δια μαγείας η αναπαραγωγή mp3 έγινε πάλι εφικτή (και κέρδισα και σαν bonus μεγαλύτερη ένταση στον ήχο λόγω αμερικάνικου fw)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...