Προς το περιεχόμενο

Κάρτα ήχου για μουσική

yanniskb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω να αγοράσω μία κάρτα ήχου με μόνο στόχο την ποιότητα στη μουσική. Την κάρτα θα την χρησιμοποιώ βασικά για μουσική και σπανιότερα για ταινίες κλπ.

Να πάρω 5.1?? Ηχεια 5.1 έχω αν και κακής ποιότητας αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι καλύτερα από τα 2.1 Logitech που έχω.

Τι με συμβουλεύετε?? Ποιά κάρτα?? Κασέ μέχρι 150 ? περίπου...

Δημοσ.

Για να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα ακριβώς την διαφορά ανάμεσα σε audio και multimedia κάρτες... Επίσης εγώ δεν ενδιαφέρομαι αναγκαστηκά γαι 2.1 αλλά ίσως και για 5.1.

Δημοσ.

audio κάρτες και 5.1 δεν ταιριάζουν... EMU 0404 audio καρτουλα πολύ καλή... 100 ευρώ περίπου, έχει και hardware εφέ.

Δες και στο http://www.musicorama.gr

Δημοσ.

Multimedia είναι οι κάρτες που κύριο σκοπό έχουν την αναπαραγωγή multimedia στο PC (DVD/Παιχνίδια/Μουσική).

Audio είναι οι κάρτες που κύρια εφαρμογή τους είναι η πιστή αναπαραγωγή, ηχογράφηση και επεξεργασία ήχου.

Ψάχνω να αγοράσω μία κάρτα ήχου με μόνο στόχο την ποιότητα στη μουσική.

Επειδή ακόμα το standard στη μουσική είναι το 2.0, αν θες την απόλυτη ποιότητα στη μουσική θα πας σε κάρτα 2.0. Αν θες το 5.1, θα πρέπει να συμβιβαστείς με πτώση στην ποιότητα του ήχου, γιατί σε αντίθετη περίπτωση ανεβαίνεις αρκετά σε budget

Δημοσ.

ok... Τότε για 5.1 τι προτείνετε?? soundblaster?? Ποιά??

Μάλλον θα πάω σε 5.1 για να εχω και ταινίες... Αφού έχω και τα ηχεία...

Δημοσ.
ok... Τότε για 5.1 τι προτείνετε?? soundblaster[/b']?? Ποιά??
Θα συμφωνήσω με τις επιλογές του [b']vagpap

Ναι ξέρω, είπε την κακιά κουβέντα που έρχεται στο στόμα όλων μόλις αναφερθεί η ορολογία κάρτα ήχου...

Υπάρχουν τόσες καλύτερες υλοποιήσεις από αυτές της Creative, που δεν είναι απαραίτητο να κολλάμε εκεί, μιας και είναι η πιο εύκολη και προωθημένη λύση. Και το κόστος δεν ξεφεύγει... ;)

Δημοσ.

Ευχαριστώ καταρχήν για τις προτάσεις σας.

Τις κάρτες M-audio και teratec που προτείνει ο φίλος vagap πού μπορεί κανείς να τις βρει στη Θεσσαλονίκη??

ΥΓ: Δεν έχω κανα κόλλημα με την creative... Απλά όπως είπε ο vagap είναι η εύκολη λύση για τον μη-γνώστη όπως εγώ... Κάθε πρόταση δεκτή...

Δημοσ.

Εγώ θέλω μια σοβαρή upsampling κάρτα για τα mp3 (όπως το πολύ αποτελεσματικό crystalizer των creative X-Fi) με RCA analogue line-out πάνω στη κάρτα, χωρίς εξωτερικές μονάδες. Τι προτείνετε;

Δημοσ.

Τις M-Audio μπορείς να τις βρει στη Elina. Μίλα μαζί τους να δεις αν στέλνουν με ταχυδρομείο. Εναλλακτικά υπάρχουν και σε ηλεκτρονικά καταστήματα (βλ. skroutz).

Terratec έχει και το e-shop.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...