Προς το περιεχόμενο

Η ζωη στο Duesserdarf??

bebis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδες σαν υπερ ευχαριστω.. τουλαχιστον τωρα ξερω που βαδιζω!

@parisb και εγω τα ιδια βρηκα thanks... καλα να περασετε και στειλε καμια postcard!

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θέλω να κάνω κι εγώ μερικές απαντήσεις που νομίζω δεν "έπεσαν στο τραπέζι". Για να πάει κάποιος να δουλέψει στην Γερμανία πρέπει να ξέρει Γερμανικά, ή με Αγγλικά (τουλάχιστον στην αρχή) είναι καλυμμένος; Επίσης ένα τέτοιο εγχείρημα θα έχει οικονομικές δυσκολίες; Δηλαδή αν εγκατασταθείς εκεί και βρεις και μια δουλειά θα τα βγάζεις δύσκολα πέρα ή θα ζεις με άνεση;

Βασικά σκοπεύω να πάω μάλλον στην Ιταλία σε 2 χρονια αλλά η Γερμανία είναι η 2η επιλογή μου και θέλω ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα στο μυαλό μου για να μην φάω κάνα πανυγηρικό άκυρο!

Δημοσ.

@DhZou

Θα σου απαντήσω για τη δουλειά που ρωτάς από προσωπική εμπειρία. Αυτός είναι ο τρίτος μου χρόνος στη Γερμανία, ξεκίνησα σπουδάζοντας και τώρα πια δουλεύω.

Όταν ήρθα, δεν ήξερα ούτε μία λέξη στα γερμανικά (το μεταπτυχιακό ήταν στα αγγλικά), με καθημερινή τριβή και με μαθήματα σε "σχολείο του λαού" στοιχίζουν περίπου 60ευρώ+βιβλία το 4μηνο (υπάρχουν και ταχύρυθμα, πολύ πιο ακριβά) μπορώ και επικοινωνώ (απλοϊκά) για ψώνια, κουτσομπολιό κλπ. Ωστόσο επειδή είμαι σε ένα ερευνητικό ινστιτούτο, η γλώσσα εργασίας είναι τα αγγλικά, όπως καταλαβαίνεις αυτό απλοποιεί τη ζωή μου.

Τον πρώτο χρόνο ως φοιτητής, παρέδιδα ελληνικά σε συνταξιούχους και χωρίς να ξέρω γερμανικά, και πληρωνόμουν 600ευρώ το μήνα για 30Χ45λεπτα, που ουσιαστικά διπλασίασε το εισόδημα μου. Τώρα στο ινστιτούτο, είμαι υποψήφιος διδάκτορας, και πέρνω 1500ευρώ στο χέρι και έχω ασφάλεια και ένσημα (το σύνηθες για τη θέση που έχω και την ηλικία μου είναι 1000ευρώ+ασφάλεια, στην Ελλάδα, ένα αντίστοιχο ίδρυμα μου προσφέρει, 400ευρώ). Μένοντας 30χιλ έξω από το Αμβούργο (αρκετά ακριβή ως πόλη) σε σπίτι περίπου 45τ.μ. καταφέρνω 2 φορές το μήνα να κάνω κάποιο ταξιδάκι, Βερολίνο ή Αμστερνταμ κλπ. Γενικά δεν είμαι clubber, αλλά μου αρέσουν τα εστιατόρια ή τα bar-restaurants τα οποία και επισκέπτομαι αρκετά συχνά.

Κατά την άποψη μου, μπορείς να δουλέψεις στη Γερμανία και ερχόμενος να ξέρεις μόνο Αγγλικά αλλά πρέπει να μάθεις και Γερμανικά. Επίσης, θεωρώ πως οι εργασιακές συνθήκες είναι πολύ και με διαφορά καλύτερες απ' ότι στην Ελλάδα. Και αφού ανέφερες και την Ιταλία, μία φίλη μου Ιταλίδα, πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο με εμένα δεν ήθελε να γυρίσει Ιταλία να δουλέψει λόγω των συνθηκών εργασίας και των χρημάτων. Το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό, αλλά ενδεικτικό. Άλλωστε όλοι τις εμπειρίες μας καταθέτουμε.

Νομίζω πως ο Palawiaris επίσης εργάζεται στη Γερμανία και θα μπορούσε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ελπίζω να βοήθησα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...