teo64x Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Γεια σας παιδιά! Θέλω να βάλω έναν compiler στο kubuntu (όπως το gcc) για όσα πακέτα δεν είναι ήδη compiled, μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο; Οι οδηγίες του gcc θα έλεγα ότι με μπέρδεψαν περισσότερο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
My8os Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Χωρίς να είμαι 100% σιγούρος οτι αυτό που θα πω είναι σωστό: τα περισσότερα προγράμματα που θα πρέπει να κάνεις compile εσύ, θα θέλουν αναγκαστηκά gcc για να συνεχίσουν. Όταν λες οτι μπερδευτηκες τι εννοείς; Πήγες να κάνεις την εγκατάσταση μόνος σου απο το site του gcc; Αν ναι, κάτι τέτοιο δεν χρείαζεται. Eφόσον έχεις kubuntu εγκατέστησε το πακέτο build-essential και θα μπούν όλα τα πακέτα που θα χρειαστείς για να κάνεις compile ένα πακέτο μόνος σου (gcc,make,λοιπές βιβλιοθήκες). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo64x Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Eφόσον έχεις kubuntu εγκατέστησε το πακέτο [b']build-essential[/b] Επειδή είμαι νέος στο kubuntu, υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσω πακέτα χωρίς να είμαι συνδεδεμένος στο Internet; Αν ναι, με ποιο τρόπο (το dpkg που το δοκίμασα σε ένα αρχειάκι .deb δε μπορούσε να κάνει εγκατάσταση). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
My8os Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Μπορείς, αρκεί να έχεις ψάξει και να έχεις κατεβάσει σε .deb και τα πακέτα απο τα οποία εξαρτάται το αρχικό πακέτο που θέλεις να εγκαταστήσεις (ίσως κάποιο πακέτο έλειπε στη δική σου προσπάθεια και γιαυτό δε σου δούλεψε). Αφου τα κατεβάσεις με dpkg τα βάζεις ένα-ένα. Πολύ κούραση όμως άδικα, ειδικά όταν είσαι σε debian-based λειτουργικό με το καταπληκτικό apt-get. Τώρα όσον αφορά το πακέτο build-essential, είμαι σχεδόν σίγουρος οτι βρίσκεται ήδη στο cd οπότε δε θα χρειαστείς internet. Οδηγός που θα σε βοηθήσει ως καινούργιο σε ubuntu/kubuntu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.