Προς το περιεχόμενο

Τι έχει η οθόνη μου (CRT) ;

capthookb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανένας ηλεκτρονικός τι μπορεί να φταίει με την οθόνη;

Που και που βγάζει αυτές τις γραμμές όπως φαίνονται στη φωτογραφία και εκεί που έχει μαύρα γράμματα (μόνο στην δεξιά πλευρά). Δηλαδή αν κάνω scroll τη σελίδα μεταφέρονται και οι γραμμές.

http://xmpatras.freegr.net/images/DSC02089.JPG

Δημοσ.

Μηπως φταιει η καρτα γραγικων σου? Δοκιμασες να την συνδυασεις με καποια αλλη καρτα γραφικων στο μηχανημα σου ή σε καποιο αλλο?

Ποσο παλια ειναι η CRT σου?

Δημοσ.

Λες να είναι η κάρτα γραφικών;

Δε νομίζω πάντως γιατί σχεδόν καθημερινά έχω και το tvout στην τηλεόραση και δε μου το έχει κάνει κι εκεί.

Η οθόνη μου είναι Samsung 795DF και την έχω γύρω στα 2 ή 3 χρόνια

Δημοσ.

Θα δοκιμαζα πρωτα να καθαρισω τις επαφες του βυσματος οιυ συνδεει την οθονη με το pc - θα αλλαζα καλωδιο.

Το οτι ρολλαρουν και οι γραμμες δε σημαινει κατι. Απλα επειδη ειναι μαυρα τα γραμματα κι εκει δε θα επρεπε να πεφτουν ηλεκτρονια, ισως να μην πεφτουν και λιγο παραδιπλα.

Οποτε ολα παιζουν, οπως παρεμβολες απο οτιδηποτε, κακη ταση (αν και αυτη θα δημιουργουσε τρεμοπαιγμα) η και ελαττωμα της οθονης.

Δημοσ.

Δοκιμασε το για να σιγουρευτεις ή απενεργοποιησε το tv-out οταν στο κανει... Μου φαινεται οτι μπορει να σε καλυπτει εγγυηση αν οντως εχει προβλημα η οθονη σου, οποτε σιγουρεψου και δες αν μπορουν να στην φτιαξουν ή αντικαταστησουν μεσα απο την εγγυηση...

Δημοσ.

Το θέμα είναι πως το κάνει αραιά και που.

Άμα μπλέξω με service δηλαδή σκέφτομαι πως θα μείνω για καιρό χωρίς οθόνη και στο τέλος θα μου πουν οτι δεν έχει και τίποτα.

Δηλαδή μπορεί να περάσει μια μέρα και να μην το κάνει.

Ευτυχώς που πρόλαβα πριν και έβγαλα φωτογραφία τις γραμμές. Τις περισσότερες φορές δεν προλαβαινα να ανοίξω τη μηχανή και έφευγαν.

Δημοσ.

Το είχε πάθει ένας γνωστός μου. Το πάθαινε όμως σχεδόν συνέχεια και με όλα τα σκοτεινά σημεία. Την πήγε για service και του είπαν πως δεν γίνεται τίποτα.

Δημοσ.

Και εγω έχω ακριβως το ίδιο προβλημα με το μοντελο Samsung: syncmaster 793s παρουσιαζει τις ίδιες γραμες πανω σε γραματα ή διάφορα άλλα γραφικά . Μαλιστα εμένα είναι πολύ ποιο έντονο ενώ είχε ξεκινήσει σπάνια και με μικρότερη ένταση στην αρχή τώρα πια (μετά απο 2 χρόνια λειτουργίας της οθόνης ) έχει χειροτερεύσει κατα πολυ. Πολλές φορές δεν συμβαίνει καθόλου για αρκετές ώρες ή και μέρες οπότε αν πάει για service πιθανότατα δεν θα βρουν τίποτα. Αν κάποιος γνωρίζει πως να διορθωθεί ας μας δώσει τα φώτα του.

Πάντως είναι σίγουρα πρόβλημα της οθόνης και όχι της κάρτας γραφικών αφου το παρουσίασε την περίοδο που δεν χρησιμοποιούσα tv-out και συνεχίστηκε κανονικά και μετά που σύνδεσα την tv με το pc ενώ φυσικά η εικόνα στην τηλεόραση δεν είχε κανένα προβλημα, αρα 100% φταίει η οθόνη.

Δημοσ.

Εντάξει εμένα προς το παρόν δεν γίνεται πολύ συχνά. Μάλιστα αν την κλείσω και την ξανανοίξω την ώρα που το κάνει 7 στις 10 φορές φτιάχνει. Αν χαλάσει τελείως τότε θα κοιτάξω για service ή θα πάρω καμια LCD.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...