aldon Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Γεια σας παιδια Σκέφτομαι να ανοιξω ενα internet cafe, μπορει καποιος να μου πει ο καθε υπολογιστης πως να ειναι?? εγω σκέφτομαι 17αρες lcd με responce time 4ms core2 επεξεργαστες μητρικη και καρτα γραφικων asus της σειρας 7600 ή 7300 ram 1giga DDR2 σκληρο κοντα στα 100 GB sata 7200 στροφες επειδη τα παιχνίδια θα φορτώνονται στον κεντρικο μονο και θα παιζονται απο εκει μέσω δικτυου και εναν κεντρικο με τα ιδια όπως παραπάνω με την μόνη διαφορα 2 GB ram και 2 σκληρους με 500 GB εκαστως (αν γίνεται με ταχυτητα 10.000 στροφες (σειρα rexton της WD,νομίζω) τι αλλο χρειάζεται? η άποψη σας?
narcotic Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 INTEL CORE 2 DUO E6400 2.13 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558232 SAPPHIRE ATI X1900XT 512MB PCI-E DVI RETAIL http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510514 SEAGATE BARRACUDA ST3120813AS 120GB 7200RPM SATA2 NCQ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301577 OCZ PC2-5400 DDR2 VALUE PRO DUAL CHANNEL 1GB (2X512MB) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554933 LG 19'' LCD L1970HQ-BF http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168299
aldon Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 για μητρικη τι λετε??? και εγω τωρα που το κοιταω όντως πρέπει να μπει μια κάρτα αυτης της τάξης των 7900GT! τι μάρκα προτείνετε? εγω λεω μητρικη και καρτα γραφικων να ειναι asus οι 19αρες ξεφεύγουν στην τιμη βέβαια αλλα εντάξει ειναι 19αρα! δεν ξέρω , εγω σκεφτόμουν για την LG 17'' LCD L1732P-SN . καπου διάβασα οτι για παιχνίδια ειναι καλυτερες οι samsung και οι viewsonic
Dark-Shadow Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Pedes ligo offtopic oi mitrikes LGA775 dexonte tous code duo i theloume kenouria mitriki???
wintech2003 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Αναλογα με την μητρική Τριαντενε Αν την πήρες το τελευταίο δι-μηνο, τριμηνο, ισως να εισαι τυχερός. Αλλιως θες αλλη μητρική. @aldon Το θεμα ειναι πόσα χρήματα θες να διαθέσεις, οχι τί ειναι καλό και τί οχι. Βασικά το θέμα ειναι να πάρεις όσο το δυνατόν καλύτερα PC με το budget που εχεις σκοπό να επενδύσεις. Αλήθεια που σκέφτεσαι να ανοιξεις μαγαζί? Πόσα PC? Για δικτύωση κτλ έχεις σκεφτει? Το θέμα servers/switches/routers κτλ. το έχεις μελετήσει καλά? Με το θεμα Game Managment/CD-key Managment τι θα κάνεις? Εχεις καποια λύση? ΟΘΟΝΕΣ 19" ΑΡΕΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!! H LG1919S έχει γύρω στα 190-200€. Η οθόνη ειναι ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ χαρακτηρηστικό του μαγαζιου σου. Αυτή τη στιγμή κανενα Internet Cafe δεν ανοιγει με 17αρα οθόνη...
Arxon Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 πριν προχωρησεις σε μια τετοια ενεργεια υπαρχουν πολλοι παραγοντες που πρεπει να βαλεις στο μυαλο σου. Το μερος που θα ανοιξεις,την εφαρμογη που θα χρησιμοποιησεις,τεχνικη υποστηριξη, η αρχικη επενδυση ειναι μεγαλουτσικη, τα παγια εξοδα ειναι αρκετα μεγαλα. Με ποσα PC σε ενδιαφερει να το ξεκινησεις?
neperios_1984 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Ego se server pantos tha proteina na valeis SCSI diskous... Episis mia simvouli: Kalo tha einai ta pcs na einai panomoiotipa apo apopsi ilikou oste na ftiakseis ena koino image gia na ta ghostareis meta meso lan. Tha sou sosei ti zoi (i tou texnikou toulaxiston to leo ek peiras ). Kai ennoeitai oti to lan prepei na nai 1000ari... Apo kei kai pera min valeis ADSL grammi giati sixna pikna tha xeis provlimata (elladistan for ever). Alla prepei na mas pei pio sigkekrimena pragmata. Opos posous ipologistes thes peripou na xei, budget, perioxi, xronodiagramma... Kalo einai na rotiseis kai se etaireies pou parexoun ipiresies internet (den kano diafimisi) opos Gnet, BnB, E-Global, Web ktl ktl... Oxi gia franchise apla gia na deis ti paizei. Ereuna agoras, giati o antagonismos einai megalos!!! Oson afora tis kartes grafikon ekei thelei poli meleti, kirios giati anamenontai kai oi neoi DX10. Se kathe periptosi omos einai to spiri sto kolo i karta grafikon giati ekei prepei na rikseis lefta.
pande Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 off topic:μια καλη επιλογη για internet cafe ειναι franchize πχ bnb. επισης αν κανεις ψαχτει μπορει να ανοιξει με το προγραμμα ''νεανικης επιχειρηματικοτητας" τη δικη του επιχειρηση με επειδοτηση 70% απο το 3ο κοινοτηκο πλαισιο στηριξης , οπως εκανα εγω και αλλοι γνωστοι μου
-1337worx-dll Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 to na fortononte ta games stin ram meso diktiou den prokite na to peksei sosta, se periptosi pou kapio game xrisimopoiei ena arxeio ekei ti stigmi kanontas wr tha perimenei to allo pc mexri na stamatisei to arxeio na xrisimopoieite gia na peksei, to Map drive gia na peksei pali sosta tha xreiastei writable/readable rights giati tha xriazete na grapsei an grafei sta tmp exei kalos an grafei sto dir tha exeis sfalmata.Elpizo na dialekseis kapio linux distro kai oxi MS windows gia pollous ki diaforous logous.An thes efarmoges gia net cafe let me know giati afti einai i douleia mou
x_vagos_x Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 otan les efarmoges gia net cafe ti ennois ? diktyo?
wintech2003 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Εχει δίκιο ο [1337worx]dll. Το φόρτωμα των Games μεσω map drive ειναι οτι χειρότερο και απο πλευρας λειτουργικότητας και απο πλευρας ασφάλειας. Λίγα πράγματα να ξέρει κανεις, σου σβήνει τα πάντα απο τον server αφου αναγκαστηκά πρέπει να δώσεις read/write access στο account που βλέπει το share στον server. Η καλύτερη λύση ειναι με download manager ο οποίος τραβάει το Game απο τον server και το ρίχνει τοπικά στο PC και το τρέχει απο εκει (την λύση αυτή ακολουθουν και οι μεγάλες αλυσίδες). Πάντως όπως ειπαμε και στην αρχή θα πρέπει να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός όσο αφορά το πόσα PC θα μπουν, σε ποια περιοχή, δικτύωση, πρόσβαση στο Internet κτλ. Oπως σου ανέφεραν και παραπάνω σε ενα σωστό Internet Cafe δεν βαζεις ADSL... συνεπως η μισθωμένη ειναι μονόδρομος.
Apateonas_69 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Καλησπέρα και απο εμένα.Ενας ξάδερφος μου είναι εδώ και εδώ να ανοίξει ένα ίντερνετ καφέ,με 20 υπολογιστές.Φυσικά και έχω ένα ολοκληρωμένο πλάνο της επιχείρισης μπροστά μου,αλλά επειδή μου αρεσει η διαφορετικότητα της σκέψης θα ήθελα να ρωτήσω εάν είχατε εσεις 30 χιλιάρικα για ένα ΝΕΤ καφέ πως θα τα αξιοποιούσατε καλύτερα.Υπόψιν ότι με τα 30 χιλιάρικα καλύπτουμε τα πάντα,υπολογιστές,τεχνικοί,έπιπλα,γραμμές ίντερνετ...όλα!Επισης εαν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα επιδοτούμενο από το κράτος και εάν γνωρίζετε κάτι πάνω σε αυτό.Κάθε τοποθέτηση σεβαστή όπως και κάθε πρόταση ανοιχτή προς συζήτηση.Σας ευχαριστώ.
billpeppas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Καλησπέρα και απο εμένα.Ενας ξάδερφος μου είναι εδώ και εδώ να ανοίξει ένα ίντερνετ καφέ,με 20 υπολογιστές.Φυσικά και έχω ένα ολοκληρωμένο πλάνο της επιχείρισης μπροστά μου,αλλά επειδή μου αρεσει η διαφορετικότητα της σκέψης θα ήθελα να ρωτήσω εάν είχατε εσεις 30 χιλιάρικα για ένα ΝΕΤ καφέ πως θα τα αξιοποιούσατε καλύτερα.Υπόψιν ότι με τα 30 χιλιάρικα καλύπτουμε τα πάντα,υπολογιστές,τεχνικοί,έπιπλα,γραμμές ίντερνετ...όλα!Επισης εαν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα επιδοτούμενο από το κράτος και εάν γνωρίζετε κάτι πάνω σε αυτό.Κάθε τοποθέτηση σεβαστή όπως και κάθε πρόταση ανοιχτή προς συζήτηση.Σας ευχαριστώ. Με 30 χιλιαρικάκια βάζεις καλή γραμμή ( καλή γραμμή = καλές ταχύτητες για downloading/surfing & καλά ping για τους gamers ==> πελατεία, και αν είσαι καλός και σωστός σιγά σιγά η πελατεία γίνεται μόνιμη ) και καλά PC. Αν θες προτάσεις για τα PC σφύρα μια κλέφτικα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.