edemian Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Καλημέρα σε όλους.. Εχω τον thunderbird και 2 λογαριασμούς mail. Προσπαθώ να σετάρω το διαχειριστή ώστε να μπορώ να λαμβάνω mail και να στέλνω μέσα από αυτόν αλλά μου συμβαίνει το εξής παράδοξο: Εχω 2 λογαριασμούς λοιπόν, οι οποίοι συνδέονται με τους αντίστοιχους σέρβερ, κατεβάζουν τα μηνύματα αλλά όταν συντάσσω κάποιο μύνημα δεν αποστέλλεται.. Τι μπορεί να φταίει;; Δοκίμασα και το Outlook Express αλλά δεν κατάφερα κάτι. Ακριβώς τα ίδια δηλαδή. Firewall έχω το Kaspersky αλλά έχω δημιουργήσει Allow Rule για το Thunderbird.. Καμιά ιδέα;; Καίγομαι!!!!
vatraxious Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 τι ρυθμίσεις έχεις για outgoing server? ίσως ο outgoing server να μην είναι ο ίδιος με τον incoming όπως συμβαίνει πολλές φορές
edemian Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Στον outogoing εχω τις ρυθμίσεις του ενός από τα 2 mail... Χμμ... Δεν το είχα προσέξει αυτό.. Αλλά και έτσι να ήταν δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να στέλνει από το έναν λογαριασμό;; Δηλαδή δεν είναι δυνατό να έχω σε ένα διαχειριστή αλληλογραφίας 2 λογαριασμούς διαφορετικών παρόχων;
vatraxious Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 ανάλογα τισ ρυθμίσεις του κάθε server. Άλλοι ISP επιτρέπουν μόνο από τις IP τους. Άλλοι θέλουν authentication. Δες τι ρυθμίσεις πρέπει να έχει ο client σου σύμφωνα με το site του ISP (αν είναι όντως του ISP ο outgoing).
edemian Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 H σύνδεση δεν νομιζω ότι έχει να κάνει. Συνδέομαι με ανεξάρτητο πάροχο της Σουηδίας και έχω mail στο πανεπιστήμιο καθώς και ένα λογαριασμό στην Παναφονετ.... Κλαψ Στον outgoing εχω βάλει smpt.student.lu.se Που είναι και ο σερβερ του πανεπιστημιου. Ακολουθω τις οδηγίες του μανιουαλ που μας εχουν δωσει κατα γραμμα.!!!
Ros_Original Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Στην σελίδα που εμφανίζει στο δεξί παράθυρο όταν κάνεις κλικ το όνομα του λογαριασμού έχει ένα drop-down box χαμήλα που λέει Outgoing Server. Εκεί ορίζεις για κάθε λογαριασμό τον Server που θα χρησιμοποιεί όταν θέλεις να στείλεις ένα mail από αυτόν.
edemian Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Ros το έκανα αυτό και όρισα το outgoing σερβερ αλλα δε μπορει να στειλει και παλι.. Εκανα το ιδιο και στο αουτλουκ και παλι τα ιδια...
vatraxious Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Για να αποτρέπουν τη χρήση από τρίτους, οι servers πανεπιστημίων συνήθως απαιτούν authentication. Το έχεις ρυθμίσει σωστά αυτό; Εννοώ το authentication για τον outgoing server, όχι τον incoming. Και μήπως λειτουργεί με secure connection σε port άλλο του 25?
edemian Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Λοιπόν βρήκα τι εφταιγε μάλλον.. Λόγω καποιων περιορισμών (?), πρέπει να βάλω Outgoing server τον σέρβερ του παροχέα ιντερνετ και όχι τον smtp του πανεπιστημίου.. Εστειλα μεϊλ και περιμενω τωρα να μου απαντησουν.. Σας ευχαριστώ όλους, ας κλειδωθεί!
adi32 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 μονο με αυτον που ειναι η συνδεση σου στο ειχα πει φιλε πιο πανω
georgep800 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Είναι λίγο άσχετο με το θέμα, αλλα για να μην ανοίγω νέο, μήπως ξέρει κανείς που ηπάρχει η αυτόματη προεσκόπηση μηνυμάτων στο Thunderbird;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.