asmilon Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μπορουν να στο στειλουν με courier απο οτι βλεπω: 6. Επαρχία και νησιά - 5,00€ + φπα - Παράδοση με courier 7. Επαρχία και νησιά - 9,00€ + φπα - Αντικαταβολή & παράδοση με courier 8. Δυσπρόσιτες περιοχές - 10,00€ + φπα - Παράδοση με courier 9. Δυσπρόσιτες περιοχές - 14,00€ + φπα - Αντικαταβολή & παράδοση με courier Αν σε εισαι σε καποιο δυσπροσιτο μερος στην Κρητη σε συμφερει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 limani xesronissou... kamia 30aria km ekso apo to irakleio... 26 evreous? les e? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asmilon Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Νομιζω ειναι η πιο οικονομικη λυση, 1€ πιο φθηνη απο το αλλο που ελεγες και ειναι πιο επωνυμο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 malista..... ok tha to paro mallon avrio... tha paro til kai tha toys to po na rotiso kai gia diathesimotita... tha to vroun merikes dianomes twn linux pou exo gia to laptop etsi? thelo elafries kai na to anagnorizoun : exo to feather linux, to damn small linux k.a. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Κάτι άσχετο από τα προηγούμενα... Ας πούμε ότι παίρνω το zyxel με τις 4 ethernet... και συνδέω το desktop μου... μπορώ να συνδέσω το κατεβαστήρι με το pc και να μοιράζομαι την σύνδεση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d_e_v Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δες κάτι στο openmind, είναι στο Άγιο Νικόλαο και έχει παλύ ανταγωνιστικές τιμές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asmilon Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Κάτι άσχετο από τα προηγούμενα... Ας πούμε ότι παίρνω το zyxel με τις 4 ethernet... και συνδέω το desktop μου... μπορώ να συνδέσω το κατεβαστήρι με το pc και να μοιράζομαι την σύνδεση; Συνδεεις pc+κατεβαστηρι στο zyxel και εχεις δικτυο και ιντερνετ και στα 2 μηχανηματα κανονικα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 @ d_e_v : thanx το ξέρω το shopάκι @ asmilon : Μα τα routers δεν είναι μόνο για internet ? πώς θα μπορέσω να έχω τοπικό δίκτυο υπολογιστών ? ( αυτό εννοώ... ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asmilon Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Eιναι router και switch μαζι, για αυτο εχει και τις 4 ethernet για να λειτουργει και να μοιραζει το τοπικο δικτυο μαζι με το ιντερνετ ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δηλαδή θα μπορώ να κάνω τα εξείς : 1. Να μπαίνω ταυτόχρονα στο internet με το desk και το κατεβαστήριο... 2. Θα μπορώ να μπαίνω στο Network Places > κλπ κλπ ώστε να μπαίνω στο κατεβαστήριο και να παίρνω τα αρχειάκια που κατέβασα... ? Άρα με 1000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asmilon Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Ακομα εδω εισαι? Τρεχα παρτο, ολα αυτα ειναι στανταρ στα ADSL ρουτερ ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Παρήγγειλα το Zyxel 660HA από εδώ :twisted: Θα πάρω τη USB Κάρτα Δικτύου από εδώ που έχει κατάστημα και στο Ηράκλειο Τι σκέφτομαι να κάνω τώρα... :neutral: 1. Στο Zyxel 660HA μου θα συνδέσω το Desktop PC και το Laptop μου... :roll: 2. Στο Laptop θα βάλω και την USB Κάρτα Δικτύου για να μπορέσω να το συνδέσω με το Router... 8) 3. Παρεπιπτόντως, θα ήθελα και μια ελαφρότατη διανομή λειτουργικού συστήματος [ είτε Windows, είτε Linux ] που να μην τρώει πάνω από τα ( ταχύτατα ) 64 ολόκληρα MB μνήμης που έχει το μικρό, αθόρυβο κονσερβοκούτι μου... α. Αν γίνεται αυτή η διανομή να μπορεί να δει τη USB Ethernet :???: β. Να υποστηρίζει δικτύωση μέσω του Zyxel με Windows ( το Desktop μου [ και δεν βάζω με τπτ Linux ! :evil: ] ) Δηλαδή Τοπικό Δίκτυο... 4. Αν κάνω το { β. } θα είναι γρήγορη η ταχύτητα μεταφοράς των αρχείων από το ένα pc στο άλλο; Αν είναι αργή, τότε αν υπάρχει κάποια λύση :neutral: θα την εκτιμούσα... Έχω έναν εξωτερικό... :roll: [ Αναρωτιέμαι αν γίνεται να τον χρησιμοποιήσω σαν δίσκο δικτύου αν και δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό... ] Και μάλλον εκτός από αυτόν τον εξωτερικό θα έχω σε λίγο καιρό και άλλον ένα δίσκο άγνωστης χωρητικότητας από ένα pc κάποιου φίλου που δεν τον θέλει... Το Laptop θα είναι ανοιχτό όλο το βράδυ και θα ανεβοκατεβάζει πράγματα οπότε δεν θέλω το Desktop μου να είναι και αυτό ανοιχτό... :wink: Γίνεται κάτι για να μεταφέρω γρήγορα αυτά που κατέβασα και χωρίς να βγάζω καλώδια ;;; :roll: Ευχαριστώ και sorry για την πολυλογία... [ προσπάθησα να το κάνω ανώδυνο διορθώνοντας λίγο τη δομή του... :wink: ] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Καλά κανείς δεν ξέρει ; ( ή μήπως βαριέστε να διαβάσετε ; ) Σκέφτομαι ότι ένας δίσκος δικτύου πρέπει να είναι συνδεδεμένος με έναν υπολογιστή ανοιχτό για να έχει πρόσβαση άλλος χρήστης του τοπικού δικτύου έτσι ; Αν ναι τότε μάλλον μπορώ και να βάλω τον εξωτερικό στο λαπτοπ και να αντιγράφω τα περιεχόμενα μετά στον εσωτερικό του desktop μπυ, σωστά ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gerontas Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Βαγγέλη δεν είναι που βαριόμαστε να διαβάσουμε, είναι που ζητάς ψιλοδύσκολα. Πρώτα τα καλά: Το Zyxel είναι εξαιρετική επιλογή και το δίκτυό σου θα παίξει. Η τελευταία φορά που δυσκολεύτηκα σε δίκτυο με Ethernet, αφορούσε μηχάνημα με Win 3.11. Σέ όλες τις μεταγενέστερες εκδόσεις Win και σε κάθε έκδοση Linux ή OSX τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Τώρα τα δύσκολα: Με φοβίζει αυτή η αποστροφή σου "το Desktop μου [ και δεν βάζω με τπτ Linux ! ]". Διανομές που να ταιριάζουν στο μηχάνημα που έχεις, υπάρχουν πολλές. Διανομή που να ταιριάζει σε τέτοιο παλιό μηχάνημα και να κάνει τη δουλειά σου "out of the box" φοβάμαι ότι θα βρεις δύσκολα. Μια λύση θα ήταν ν' αφήσεις το "μικρό" με τα μαμίσια Win me, 98 se ή ότι άλλο έχει τέλος πάντων. Ομως, στην περίπτωση αυτή, πάς υποχρεωτικά σε δίσκο FAT32 κι οι δίσκοι αυτοί δεν μπορούν ν' αποθηκεύσουν αρχεία μεγαλύτερα από 4GB, πράγμα πολύ κακό για κατεβαστήρι. Για 2000 ή XP δεν συζητάμε Πάς λοιπόν υποχρεωτικά σε Linux... Να ξεκινήσεις την επαφή σου μ' αυτό το λειτουργικό από laptop, δεν είναι και το πιό εύκολο πράγμα του κόσμου. Αν -για παράδειγμα- πρόκειται για κάποιο από κείνα που έχουν κρυφές partitions για BIOS setup ή System Recovery (π.χ. Compaq ή IBM) τα προβλήματα θ' αρχίσουν νωρίς-νωρίς, αφού μια απρόσεκτη εγκατάσταση του boot loader, πιθανότατα θα διαγράψει ή θα εξαφανίσει αυτή την κρυφή partition. Ακόμη, αυτές οι "πανάλαφρες" διανομές, συνήθως δεν έχουν ενσωματωμένους drivers για κάποιες ειδικές συσκευές (που σημαίνει ότι μπορεί να μην βλέπει π.χ. την κάρτα δικτύου που πήρες), συχνά-πυκνά δεν έχουν ελληνικά, δεν..., δεν..., δεν... Ολα τα προβλήματα λύνονται, (μα ΟΛΑ !!!), είναι όμως απαραίτητο IMHO, να προηγηθεί λίγο ξεψάρωμα σε κάποιο μηχάνημα με λιγότερες ας πούμε ..."ειδικές" απαιτήσεις, όπως π.χ. το desktop σου. Οι linux-guru του Insomnia, θα εγκαθιστούσαν π.χ. arch linux (και πολύ καλά θα έκαναν), ο αρχάριος ή ο μέσος χρήστης θα τρέξει το cd εγκατάστασης και θα μείνει αμήχανος μπροστά στη γραμμή εντολών. Εχω την αίσθηση, ότι επανέρχεσαι στο ερώτημα, ακριβώς επειδή σου φάνηκε δύσκολη στην εφαρμογή της η κατεύθυνση που σου έδωσε στο άλλο topic ο nske. Δεν τα γράφω για να σε απογοητεύσω, το αντίθετο: Αν περιμένεις να βρείς κάτι έτοιμο, καλύτερα ξέχνα το. Αν είσαι έτοιμος να ψαχτείς, ειλικρινά προχώρα, αξίζει τον κόπο. Οχι επειδή θα κάνεις να δουλέψει ένα παλιό μηχάνημα, αλλά επειδή θα δεις τους υπολογιστές και τα λειτουργικά με άλλο μάτι. Προσωπική άποψη: Ξεκίνα από το ευαγγέλιο που λέγεται Linux on Laptops. Πολύ πιθανό, κάποιος άλλος να έχει ήδη στήσει Linux σε αντίστοιχο μηχάνημα, οπότε δεν θα χρειαστεί ν' ανακαλύψεις ξανά τον τροχό. Μόνο μειονέκτημα, ότι οι αναφορές σε παλιά μηχανήματα, συνήθως συνοδεύονται κι από παλιές διανομές, είναι όμως μια αρχή. Αν δεν βρεις κάτι που να σε ικανοποιεί, ασχολήσου με τις συμβουλές που πήρες στο άλλο topic (damn small, puppy κλπ.), ρίξε μια ματιά και στο εξαιρετικά πλούσιο για την ηλικία του Red Hat 6.2, που στήνεται ακόμη κι από δισκέτα. Μόλις ξεπεράσεις τα πρώτα προβλήματα, ανεβαίνεις σιγά-σιγά, ανακαλύπτοντας τα όρια του επεξεργαστή και της μνήμης σου. Προσωπική (πρόσφατη) εμπειρία, βλέπεις δεν είσαι ο μόνος που μπριζώθηκε από το άλλο topic (άτιμε CyberWalker :p ): Κατέβασα από το πατάρι έναν αρχαίο Armada PII/300 και δοκίμασα το πανάλαφρο και πλούσιο Vector Linux: Slack based, χωρίς άχρηστες για την περίσταση πολυτέλειες τύπου KDE, είδε ακόμη και μια ασύρματη κάρτα PCMCIA, συνδέθηκε (ασύρματα παρακαλώ), του πρόσθεσα ελληνικά κι ένοιωθα πανευτυχής, μέχρι που διαπίστωσα ότι το μηχάνημα (πραγματικό ψυγείο με Win98 se) κυριολεκτικά ζεματούσε, ώσπου έκλεισε μόνο του! Αντε ξανά ψάξιμο, μέχρι που ν' ανακαλύψω, ότι υπήρχε ειδικό patch για τον kernel, ώστε να χειρίζεται σωστά τους σένσορες και τους ανεμιστήρες του συγκεκριμένου laptop. Αν δεν είχα ξανακάνει recompile κάτω από πιό άνετες συνθήκες, το πιθανότερο είναι να τα παράταγα. (Τώρα, ψάχνω το ειδικό tray για να του βάλω δεύτερο δίσκο στη θέση του floppy ) Καλή Τύχη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
random Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 φιλε, με ενα γρηγορο περασμα, καταλαβα οτι αυτοσκοπός ειναι να κατεβάσεις μερικα παιχνιδακια και ταινιες, χωρις να εχεις ανοιχτο το "καλό" το desktop, και οχι να γινεις linux guru με πολυ ψαξιμο και αμφιβολα αποτελεσματα. λοιπον, celeronaki με "λιγα mhz" - (να πουμε κάτω απο 450; ..) και 64 μνημη ειναι χαμένη υπόθεση. να βαλω και τις "βουλωμενες ethernet" να δεσει το γλυκό. 100 ευρώ και ζητημα ειναι αν πιανει στο flea. xp δεν σηκώνει. ενω με ελαχιστα χρηματα βρισκεις μηχανακια με 1 ghz και 256 ram, και ενσωματωμενη lan, που πανε μια χαρά τα xp συνδιασμενα με flashget, flashfxp, azureus, utorrent και firefox, vnc, remote desktop, Apache, ... οτι θελει δηλαδη ενα κατεβαστηρι, και τίποτα παραπάνω. τωρα αν τα λεφτά ειναι τοσο μεγάλο θέμα (οσα δωσεις για αλλο κατεβαστηρι, μειον οσα παρεις απο την πωληση του λαπτοπ)... ε, κάτσε παιξε με vector linux, xubuntu, puppy, samba και τα άλλα κόλπα. ετσι κι αλλιως ο χρόνος ειναι χρήμα. οτι γλυτώσεις σε μετρητά, θα τα δώσεις αλλού. IMHO παντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.