Aprile Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Xubuntu ή Windows 98 μπορείς να βάλεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CyberWalker Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μην ανησυχείς' date=' για τη δουλειά που το θέλεις είναι εντάξει. Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου αποκλειστικά από command shell: και bittorrent clients υπάρχουν, και download managers, και web browsers, μέχρι και support για mouse. Και X11 να θέλεις, με κάποιον ελαφρύ window manager όπως ο fluxbox, θα τραβάει κάπως, όμως μην περιμένεις αντίστοιχη ανταπόκριση. Γενικά σε ότι αφορά τις απαιτήσεις του Linux αυτές είναι συγκεκριμένες και πολύ χαμηλές, απλά τυχαίνει κάποιες διανομές να θέλουν να περιλαμβάνουν ως αναπόσπαστο κομμάτι τους μη απαραίτητο software (όπως βαρβάτο γραφικό περιβάλλον, mailservers, daemons για αυτόματη ανίχνευση hardware, printing system, κλπ) και ως εκ τούτου οι απαιτήσεις τους ξεφεύγουν. Το slackware και άλλες διανομές επιλέγουν να μην εγκαθιστούν/τρέχουν υποχρεωτικά [b']τίποτα[/b] μη απαραίτητο για ένα λειτουργικό σύστημα Linux, οπότε οι απαιτήσεις τους είναι ελάχιστες και δε μπορούν να διαφέρουν ουσιαστικά μεταξύ τους. Σε ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνση... Άντε και κατέβασα το ZipSlack και το εγκατέστησα και τρέχω σε bash prompt. Μετά; Πως θα του ζητήσω να μου δώσει έναν καλό text based browser όπως ο Lynx; Και πως κάνω το ίδιο για έναν command line torrent client; Ο μόνος που βρήκα προς το παρόν είναι σε python... http://mst3k.booyaka.com/bittorrent_guide.shtml Edit : Διάβασα επίσης ότι γίνεται και με τον headless-azureus (θα διαβάσω περισσότερα στο site του) και ότι και ο bittorrent λειτουργεί και χωρίς x-server! Επίσης διάβασα και για τον bittornado (σε συνδυασμό με screen για το remote handling)... Και για TorrentFlux διάβασα, και για r-torrent διάβασα... ...θα τα ψάξω όλα αυτά όταν ξυπνήσω! Είμαι ήδη πολύ κουρασμένος! Αν όμως μέχρι τότε έχετε κάτι να προσθέσετε, be my guest! Xubuntu ή Windows 98 μπορείς να βάλεις. ΟΚ. Κατεβάζω Xubuntu να δω τι μπορώ να κάνω με αυτό... Θα το αφήσω να κατεβαίνει και θα ασχοληθώ μαζί του αργότερα ΑΝ χρειαστεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotris99 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 windows 98 lite... windows 98 με τον πυρήνα των 95. τρέχουν σφαίρα σε 486 και μπορούν να δούν usb. αλλιώς πάρε ένα routerάκι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Άντε και κατέβασα το ZipSlack και το εγκατέστησα και τρέχω σε bash prompt. Μετά; Πως θα του ζητήσω να μου δώσει έναν καλό text based browser όπως ο Lynx; Στο http://www.slackbook.org/ περιγράφεται πως χρησιμοποιείται ο package manager του slackware. Τα επίσημα πακέτα θα τα βρεις στα repositories του slackware (π.χ. ftp.ntua.gr/pub/linux/slackware), ανεπίσημα πακέτα θα βρεις στο http://www.linuxpackages.net. Μπορείς να αυτοματοποιήσεις τη διαδικασία της εύρεσης, λήψης και εγκατάστασης πακέτων με το slapt-get το οποίο είναι παρόμοιο με το apt-get του debian. Το επίσημο πακέτο του links browser υπάρχει στην κατηγορία networking (slackware/n). Για torrent clients, θα βρεις δύο στα extras (slackware/extra), τον bittorrnado και τον bittorrent. Όπως μάλλον ήδη είδες, στο http://www.sf.net θα βρεις πολλούς, μέχρι και μερικούς που παρέχουν γραφικό interface διαχείρισης μέσω http. Αυτοί είτε θα υπάρχουν σε ανεπίσημα πακέτα στο linuxpackages (αν θέλεις googlare και για unofficial+slackware+repository, υπάρχουν μερικά ακόμη), είτε -προτιμότερο- θα τους βάλεις από source, κατεβάζοντάς τους από το sf.net. Κατά κανόνα στο tarball με το source υπάρχει και ένα αρχείο README ή INSTALL με οδηγίες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CyberWalker Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Στο http://www.slackbook.org/ περιγράφεται η διαδικασία εγκατάστασης νέου software' date=' από πακέτα. Τα επίσημα πακέτα θα τα βρεις στα repositories του slackware (π.χ. ftp.ntua.gr/pub/linux/slackware), ανεπίσημα πακέτα θα βρεις στο http://www.linuxpackages.net. Μπορείς να αυτοματοποιήσεις τη διαδικασία της εύρεσης, λήψης και εγκατάστασης πακέτων με το slapt-get το οποίο είναι παρόμοιο με το apt-get του debian. Το επίσημο πακέτο του links browser υπάρχει στην κατηγορία networking (slackware/n). Για torrent clients, θα βρεις δύο στα extras (slackware/extra), τον bittorrnado και τον bittorrent. Όπως μάλλον ήδη είδες, στο http://www.sf.net θα βρεις πολλούς, μέχρι και μερικούς που παρέχουν γραφικό interface διαχείρησης μέσω http. Αυτοί είτε θα υπάρχουν σε ανεπίσημα πακέτα στο linuxpackages (αν θέλεις googlare και για unofficial+slackware+repository, υπάρχουν μερικά ακόμη), είτε -προτιμότερο- θα τους βάλεις από source, κατεβάζοντάς τους από το sf.net. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σου!!! Το post σου μου έλυσε πολλές απορίες και με γλίτωσε και από πολλές ώρες πρόσθετο ψάξιμο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CyberWalker Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 windows 98 lite...windows 98 με τον πυρήνα των 95. τρέχουν σφαίρα σε 486 και μπορούν να δούν usb. αλλιώς πάρε ένα routerάκι. Πάω να δω τι παίζει με τα Win 98 lite, έτσι από περιέργεια κυρίως σε ότι αφορά τις δικτυακές του ικανότητες... Επειδή κάτι μου θυμίζει το όνομα ενδέχεται να το έχω ήδη και να μη χρειαστεί καν να το κατεβάσω... Ωστόσο, μάλλον δε διάβασες παραπάνω τι ψάχνω, εκτός και αν μου προτείνεις να κάνω έναν router κατεβαστήρι! Router έχω, κατεβαστήρι θέλω να κάνω τον 486! Ευχαριστώ πάντως! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotris99 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 anyway αν έχεις δυσκολία να βρείς τα 98 lite μπορείς να κατεβάσεις ένα full working demo από http://www.litepc.com/ Εννοείται ότι πρέπει να έχεις το cd των 95 και 98 Το f200 δεν είναι ρούτερ είναι usb modem. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δοκιμαστε linux και windows και πείτε μας τις διαφορές τους γι'αυτό που τα θελετε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Το f200 δεν είναι ρούτερ είναι usb modem. to ksero... an to les gia mena... leo apla an tha to vrei... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CyberWalker Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Έψαξα και τελικά έχω τα XPLite. Για τα 98Lite το είδα ήδη, ενδεχομένως να κατεβάσω demo αργότερα αν δεν πιάσουν αυτά με τα οποία έχω καταπιαστεί τώρα... Λοιπόν, το Xubuntu το κατέβασα αλλά ΔΕΝ μπόρεσα να το εγκαταστήσω (όπως το περίμενα) λόγω του ISOLinux. Είδα κι απόειδα λοιπόν και σκέφτηκα πως δεν πάει άλλο, δεν είναι κατάσταση αυτή με το ISOlinux και έψαξα και βρήκα με ποιον τρόπο να κάνω bypass αυτού του προβλήματος ώστε να μπορώ να bootάρω ότι θέλω από το CD-ROM. Η λύση λοιπόν λέγεται "Smart Boot Manager" και εγώ το κατέβασα από >εδώ<. Όσοι λοιπόν μέχρι σήμερα αντιμετοπίζατε πρόβλημα με τον ISOLinux boot loader και τις ανάγκες του σε μνήμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παραπάνω .exe για να φτιάξετε μια δισκέττα από την οποία εν συνεχεία θα bootάρετε το εν λόγω CD-ROM. Κατεβάζετε το sbminst.exe (current version 3.7 release 1 - τρίτη επιλογή στο παραπάνω link) και φτιάχνετε τη δισκέττα τρέχοντας πάνω της (ακόμα και από DOS console των XP) την εντολή "sbminst -t us -d 0 -b BACKUP_F" και στην προτροπή απαντάτε 'ναι'! Τότε η δισκέττα διαμορφώνεται με τρόπο που δεν την αναγνωρίζουν πλέον τα XP αλλά με το που θα την βάλετε στο παλιό σας PC θα δείτε ότι είναι bootable. Θα βγάλει ένα menu και θα σας δώσει κάποιες επιλογές, ανάμεσα στις οποίες είναι και το CD-ROM. Επιλέγοντάς το θα εκκινήσετε κανονικά λες και κάνατε boot από το CD-ROM. Τώρα εγκαθιστώ αυτό που ήθελα εξ'αρχής να δοκιμάσω, δηλαδή τα TinyXP SP2 release 03. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CyberWalker Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Α! Και επίσης, στην περίπτωση που έχετε πρόβλημα με το INT 13H boundary διευθυνσιοδότησης των σκληρών δίσκων των παλιών υπολογιστών με λίγη μνήμη, απλά επιλέξτε να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σε ένα primary partition κοντά στα 6GB (<8 πάντως) και αν δυνατόν σε FAT, ώστε αν προκύψει λάθος στην πορεία, να το διορθώσετε πιο εύκολα με κάποια δισκέττα με το ανάλογο DOS Utility. Ότιδήποτε ακολουθήσει μπορεί να είναι NTFS. Αυτό έκανα κι εγώ γιατί διαφορετικά δε το δεχόταν. Το FAT ενδεχομένως να μην χρειαζόταν αλλά σκέφτηκα πως για παν ενδεχόμενο ίσως στο παρόν σύστημα να είναι καλύτερα... Είδωμεν! Η εγκατάσταση των TinyXP πήρε ακριβώς ένα δίωρο! Μόλις πριν λίγο τελείωσε... Θα ξεκινήσω τις δοκιμές και ο θεός βοηθός! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CyberWalker Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ!!! Τα TinyXP είναι ταχύτερα από κάθε άλλο λειτουργικό που δοκίμασα μέχρι τώρα, αναγνώρισαν άριστα όλες τις συσκευές που έχω επάνω, συνδέθηκαν στο δίκτυο κανονικά, βλέπουν internet μια χαρά, αναγνωρίζουν ελληνικά μια χαρά. Ωστόσο ΔΕΝ γράφουν ελληνικά (είναι τόσο stripped down που ούτε αυτά δεν έχουν, ενδεχομένως όμως να μπορέσω να τα περάσω - όχι πως τα χρειάζομαι πάντως) Από άποψη ασφάλειας έχουν όλα τα patches της MS μέχρι και τον Μάρτιο του 2006! Η μνήμη που καταναλώνουν είναι τα 40 από τα 64MB που έχω και το PageFile είναι ακριβώς 64MB κι αυτό. H Total Kernel Memory είναι μόλις 7804Kb!!! Ο επεξεργαστής σε idle τρέχει στο 1% με 2% (για 14 processes) Μιλάμε πάντα για έναν Pentium S στα 133MHz με μια παλιά SOYO κάρτα (4PCI + 4 ISA) με 64MB EDO RAM, μια κάρτα γραφικών των 2MB, μια creative κάρτα ήχου (SB Live 5.1) μια κάρτα δικτύου 10/100 (Realtek) και 2 USB θήρες με προσθήκη/extension από την mobo. Α! Και πάνω του έχω ένα wireless MS ποντικι... Οι eXPerience έκαναν τρομερή δουλειά! Και αν χρειαστεί να εγκαταστήσω κάποιο πρόσθετο πρόγραμμα, υπάρχει ένα desktop εικονίδιο με link σε έναν installer όπου τικάρω ότι θέλω από μια μεγάλη συλλογή επιπρόσθετων freeware utilities... Έτσι εγκατέστησα και το μTorrent. Μάλλον τα TinyXP ήρθαν για να μείνουν!!! ΥΓ : Μέχρι και 'Hibernate' υποστηρίζουν!!! Απορώ που θα το χωρέσουν! Μπράβο τους! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anthony_crete Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 hahahha....tiny xp???KALH FASH!!! PS:iparxei ena linux {flash linux} den xerw an to exete dokimasei alla mporei na xwresei se ena usb stick 256 mb....mpika kai sto sourceforge sti selida tou alla den katalava pos paizei!!Mou evgaze kt perierga arxeia pou teleiwnan se: .iso.part1 .iso.part2 .iso.part3 evgala to .iso.part* alla dn mporesa na to anoixw me winrar!!! PS2: ginete na kanw boot apo USB???apoti xerw dn ginete alla stin selida...alla grafei!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CyberWalker Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Και να ήταν μόνο το Flash Linux! Μέχρι και σε δισκέττα χωράει linuxάκι. Και δεν υπάρχει μόνο ένα, υπάρχουν πολλά! Ναι, γίνεται να κάνεις boot από USB, αρκεί να το υποστηρίζει η μητρική σου και το ίδιο το flashάκι! Δες εδώ : http://distrowatch.com/ και εδώ : http://www.frozentech.com/content/livecd.php Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anthony_crete Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 ox.....so8ika ama m les gia mitriki!!!! siga min ipostirizei i mitriki tou laptop {3438} tetoio prama!! PS: 8a trela8wwwwwww!!! AHAHAHA.....exei vgei kai to idio se vista ekdosi!!! Paizei na t dokimaseis na deis an argei?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.