laskos0 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Χαίρεται..Έχω μια απορία.Πρόσφατα απέκτησα σύνδεση DSL και έκανα ένα ασύρματο δίκτυο μεταξύ των 2 υπολογιστών που έχω στο σπίτι μου (μέσω του ασύρματου modem/router μου).. Το πρόβλημα είναι ότι στο πρόγραμμα αυτό δεν μπορώ να δω τους 2 υπολογιστές ώστε να μπορώ να κάνω ρύθμιση του bandwith όταν είναι και οι δυο online...Αυτό ισχύει και για τους 2 υπολογιστές..Από κανένα δε φαίνεται ο άλλος μέσω του προγράμματος..Γνωρίζει κανείς πώς επιλύεται το ζήτημα αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
asmilon Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 To Νetlimiter εχει εφαρμογη μονο στο μηχανημα που το εχεις εγκαταστησει, σε αυτο μονο μπορεις να ελεγξεις την κατανομη της ταχυτητας σου. Αν θες και στα 2 τοτε πρεπει να το εγκαταστησεις και στα 2 και να κανεις τις αναλογες ρυθμισεις...
laskos0 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 To Νetlimiter εχει εφαρμογη μονο στο μηχανημα που το εχεις εγκαταστησει, σε αυτο μονο μπορεις να ελεγξεις την κατανομη της ταχυτητας σου. Αν θες και στα 2 τοτε πρεπει να το εγκαταστησεις και στα 2 και να κανεις τις αναλογες ρυθμισεις... και στους 2 υπολογιστές το έχω εγκαταστήσει...το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να 'ανιχνεύσει' το δίκτυο,και έτσι δεν μπορώ να κάνω τον έλεγχο που θέλω.
asmilon Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Tι εννοεις δηλαδη? Θελεις να εχεις ελεγχο της ταχυτητας και στο εσωτερικο δικτυο σου? Τοτε πρεπει να αλλαξεις την zone απο internet σε Local network. Αν θες απο το ενα pc να ελεγχεις την ταχυτητα του αλλου, αυτο δε γινεται με το Netlimiter...
laskos0 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Αν θες απο το ενα pc να ελεγχεις την ταχυτητα του αλλου, αυτο δε γινεται με το Netlimiter... Βασικά αυτό ήθελα :-? ...Δηλαδή όταν χρησιμοποιώ τον ένα υπολογιστή για σερφάρισμα να μπορώ να μειώσω το bandwith που τραβάει ο υπολογιστής "κατεβαστήρι"(χωρίς να χρειαστεί να το κάνω αυτό μέσα απο το "κατεβαστήρι").Μήπως γνωρίζεις asmilon κάποιον άλλο τρόπο που θα μπορούσα να επιτύχω αυτό τον έλεγχο;
madboy Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Το Net Limiter δεν βλέπει την Ip του άλλου μηχανήματος έτσι ώστε να μπορείς να την περιορίσεις? Θα πρέπει να έχεις εγκαταστημένο το προγραμμα και στα 2 μηχανήματα και να κάνεις τις ρυθμίσεις ανεξάρτητα στο καθένα?
Eusebius Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 [...'] ...Δηλαδή όταν χρησιμοποιώ τον ένα υπολογιστή για σερφάρισμα να μπορώ να μειώσω το bandwith που τραβάει ο υπολογιστής "κατεβαστήρι"(χωρίς να χρειαστεί να το κάνω αυτό μέσα απο το "κατεβαστήρι") [...] Αυτό γίνεται μέσω του QoS (Quality of Service) του μόντεμ/ρούτερ. Ρίξε μια ματιά στο εγχειρίδιο. Το QoS σου επιτρέπει να ορίσεις προτεραιότητα ανάμεσα, π.χ., στα πρωτόκολλα. Έτσι, δίνεις πρώτη προτεραιότητα, π.χ., στο http, για να σερφάρεις γρήγορα, και στο Skype, για να μιλάς άνετα, και τελευταία προτεραιότητα, π.χ., στο BitTorrent. Το μειονέκτημα του QoS είναι ότι, προκειμένου να κάνει τη δουλειά του, δεσμεύει ένα μικρό κομμάτι του bandwidth.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.