Προς το περιεχόμενο

Zyxel 660-HW67 μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως router;

EPa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή μπορεί να πάρει internet *όχι από DSL γραμμή* αλλά ήδη έτοιμο μέσω ethernet καλωδίου (συγκεκριμένα από cable modem) και να κάνει τη δουλειά του ως router μόνο;

Αν ναι, που βάζω το ethernet καλώδιο που έχει το internet; Σε ένα από τα ports ή σε αυτό που είναι για τη DSL γραμμή; Και τι ρυθμίσεις θέλει (στο WAN προφανώς);

Δημοσ.

Η ερώτηση μάλλον ισχύει για οποιοδήποτε dsl modem (gateway είναι ο σωστός όρος) το οποίο είναι και router. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως routers; Μάλλον όχι, και είναι κρίμα..

Δημοσ.

Kαι βεβαια μπορεις να το χρησιμοποιησεις, απλα μενει αχρηστο το ADSL κομματι του router... Συνδεεις το καλωδιο δικτυου σε μια ελευθερη port και ρυθμιζεις τους υπολογιστες αναλογα με τι ρυθμισεις εχεις για το ιντερνετ...

Το καλωδιο ethernet απο που θα φερνει ιντερνετ? Απο αλλο μοντεμ ή απο καποιο υπολογιστη?

Δημοσ.

Από άλλο modem. Ναι αλλά στις ρυθμίσεις όλα έχουν σχέση με adsl. Που μπορώ να του πω να χρησιμοποιήσει πχ. DHCP και να πάρει διεύθυνση; Δεν βρίσκω τίποτα σχετικό. Μόνο τις γνωστές ρυθμίσεις *για να δώσει αυτό* DHCP στις συσκευές που θα συνδεθούν μαζί του.

Δημοσ.

Γενικά: έχω ένα ethernet καλώδιο (από άλλο modem) το οποίο πηγαίνει στην ethernet κάρτα ενός PC και το PC με DHCP παίρνει αυτόματα IP και έχει internet κανονικά.

Έχω το Zyxel και θέλω να το χρησιμοποιήσω ως router μόνο, ώστε να προσθέσω και άλλα PC / συσκευές, γιατί το modem που δίνει το internet έχει μόνο μία έξοδο (αυτή που μέχρι σήμερα πάει στο μοναδικό PC).

Τη δουλειά ξέρω ότι μπορώ να την κάνω με ένα switch ή έστω ένα hub, αλλά έχω στα χέρια μου το Zyxel 660 (adsl wireless router) και θέλω να το χρησιμοποιήσω αν μπορώ.

Δημοσ.

Απενεργοποιησε το DHCP απο το Zyxel και συνδεσε το μοντεμ σου κατευθειαν πανω του και θα σου παιξει χωρις προβλημα...

Αλλα γιατι δε χρησιμοποιεις το Zyxel μονο ως μοντεμ σου?

Δημοσ.

Δεν παίζει. Και λογικό είναι. Πουθενά δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση που να του λέει πως να πάρει διεύθυνση (το Zyxel), εκτός και αν είναι από dsl γραμμή.

Δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω επειδή το internet είναι καλωδιακό (βρίσκομαι εκτός Ελλάδος). Έρχεται δηλαδή μέσα από ομοαξονικό καλώδιο τηλεόρασης και χρειάζεται το cable modem που ήδη έχω.

Όπως εξήγησα ήδη, αυτό το cable modem όμως, δίνει μόνο μια έξοδο ethernet, και επειδή έχω ήδη το zyxel θέλω να χρησιμοποιήσω το router κομμάτι του για να μπορέσω να φτιάξω εσωτερικό δίκτυο. Απ' ότι φαίνεται όμως δε γίνεται..

Ενώ έχω δηλαδή ήδη ένα adsl router θα αναγκαστώ να αγοράσω ένα standalone router ή switch επειδή οι adsl routers δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως routers μόνο! Γελοίο!

Δημοσ.

Φιλε μου αποκλειται να μην παιζει, απενεργοποιησες το DHCP απο το ρουτερ σου? Στην τελικη ρυθμισε με το χερι τα ΙΡ ωστε να βλεπει ως προεπιλεγμενη πυλη και πρωτευων DNS την ΙΡ του μοντεμ σου...

Δημοσ.

Φίλε asmilon κατ' αρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Λοιπόν:

Το cable modem έχει εσωτερική IP 192.168.1.100 και εξωτερική ότι παίρνει από τον provider. Όταν συνδέεται με το μοναδικό του καλώδιο με το PC, το PC παίρνει αυτόματα πραγματική (εξωτερική δηλαδή, όχι 192.168.*.*) IP με DHCP από το cable modem.

Που πρέπει να πάει αυτό το καλώδιο που μέχρι τώρα πήγαινε στο PC, στο Zyxel; Στην adsl port του, ή σε μια από τις υπόλοιπες 4 που είναι για lan. Υποθέτω το 2ο. Και αν είναι έτσι πως θα ορίσω την (εσωτερική) IP του Zyxel αφού στη σελίδα που ρυθμίζεται αυτό θέλει *οπωσδήποτε* και username/password της dsl γραμμής (που τώρα δεν υπάρχει; )

Δεν ξέρω αν έχεις Zyxel, θα βοηθούσε πολύ για να συζητούσαμε και λεπτομέρειες.

Edit: Sorry εκεί που λέω "(εσωτερική)" παραπάνω, εννοούσα εξωτερική.

Δημοσ.

Κουμπωσε το καλωδιο του μοντεμ σε μια απο τις 4 θυρες του Zyxel. Δε χρειαζεσαι να κανεις κατι αλλο στο Zyxel περα απο το να απενεργοποιησεις το DHCP.

Στο PC σου πηγαινε στον Πινακα Ελεγχου->Συνδεσεις Δικτυου->Τοπικη συνδεση->Ιδιοτητες->Πρωτοκολλο Ιντερνετ (TCP/IP)->Ιδιοτητες και βαλε:

Διυθυνση ΙΡ 192.168.1.10 (αυτη την τιμη την αλλαζεις σε καθε υπολογιστη, οποτε στον δευτερο βαλε 192.168.1.11, μετα στον επομενο 192.168.1.12 κοκ)

Μασκα υποδικτυου 255.255.255.0

Προεπιλεγμενη πυλη 192.168.1.100

Προτιμωμενος διακομιστης DNS 192.168.1.100

Πιστευω μετα δε θα εχεις προβλημα θα σου παιξει σωστα...

Δημοσ.

Γνωστά αυτά. Το ερώτημα είναι πως θα πάρει IP το Zyxel ! Για να μπορώ να το βλέπω και να το ρυθμίζω κιόλας..

Δημοσ.

Το Zyxel τι ΙΡ εχει τωρα? Αν δεν ανηκει στο range 192.168.1.xxx μπορεις να το ρυθμισεις μεσα απο τις επιλογες του ωστε να το εχεις παντα μεσα στο δικτυο σου και να μην χρειαζεται να αλλαξεις κατι...

Δημοσ.

Ναι εντάξει, έχει διεύθυνση και είναι γνωστή (192.168.1.1) αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Εξηγώ:

Το cable modem δίνει μια πραγματική (εξωτερική δηλαδή) IP στη μια και μοναδική συσκευή που μπορεί να είναι συνδεμένη μαζί του (όπως και οποιοδήποτε dsl modem της αγοράς που δεν είναι και router, οπότε ας μην μας μπερδεύει το ότι είναι cable). Η συσκευή αυτή (στις περισσότερες περιπτώσεις ένα pc) πρέπει να ζητάει την ip αυτή μέσω DHCP. Η ρύθμιση δηλαδή πρέπει να είναι "Obtain an IP address automatically". Τα παραπάνω είναι ό,τι ακριβώς συμβαίνει με οποιονδήποτε από σας έχει dsl modem που δεν είναι και router, σωστά;

Αν λοιπόν εγώ συνδέσω το Zyxel στο modem, πρέπει αυτό (το Zyxel) να ζητήσει την εξωτερική του IP μέσω DHCP από το modem. Όμως, λέω εγώ τώρα, το Zyxel μάλλον μόνο από dsl γραμμή μπορεί να πάρει εξωτερική IP, εφόσον στο σημείο που μπορείς να ρυθμίσεις την εξωτερική του IP (αν θα την πάρει με DHCP ή αν θα είναι κάποιο static IP για την περίπτωση που κάποιος το πληρώνει), πρέπει να δοθεί και username/password της dsl γραμμής, γιατί υποθέτει ότι εκεί συνδέθηκε.

Άντε και πες δεν μας ενδιαφέρει να πάρει το zyxel το εξωτερικό IP. Όταν εγώ συνδέσω πάνω του 2 pc, τι γίνεται; Παίρνει κανένα το εξωτερικό IP; Όχι, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να διαλέξουμε κάποιο.

Άρα, μένω με ένα εσωτερικό δίκτυο, όπου δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κανενός είδους server που να φαίνεται από το internet εφόσον η dynamic ip που ήθελε να δώσει το cable modem δεν δόθηκε σε καμμία συσκευή του εσωτερικού δικτύου. Οπότε ούτε noip.com ούτε dyndns.org ούτε τίποτα τέτοια services μπορώ να χρησιμοποιήσω.

Σωστά;

Δημοσ.

Πιστευω πως κανεις λαθος. Το εσωτερικο σου δικτυο εχει το 192.168.1.100 ως πυλη σου για ιντερνετ, οποτε αν δηλωθει ως προεπιλεγμενη πυλη θα μπορουν να συνδεθουν οσοι υπολογιστες θες μεσω αυτης...

Δοκιμασε αυτα που σου ειπα και αν καπου σου κανει προβλημα πες μου τι μηνυματα θα σου βγαλει... Παντως πιστευω πως θα σου δουλεψουν χωρις καποιο προβλημα...

Δημοσ.

Να ένα πρόβλημα:

θέλω να χρησιμοποιήσω το dyndns.org όπως έκανα μέχρι τώρα. Είχα έναν client στο pc και δούλευε μια χαρά. Τώρα όμως, όποτε ανανεώνει την IP δίνει 192.168.1.10 (η εσωτερική του pc) και όχι την dynamic ip που χάνεται όπως περιέγραψα παραπάνω.

Το Zyxel έχει επίσης ενσωματωμένο έναν τέτοιο client. Και αυτό όμως το ίδιο κάνει, ανανεώνει ως 192.168.1.1 γιατί ούτε αυτό έμαθε τo πραγματικό εξωτερικό dynamic ip.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...