Prof_Chaos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Θέλω να βάλω τα vista αλλά να έχω και τα xp gia αρχή για καμιά στραβή...Δηλαδή να έχω σε ένα partition που ήδη έχω σε ένα των 10 gb τα xp και σε άλλο partition που έχω μεν άλλα αρχεία αλλά έχω και τα 15 gb ελέυθερα που απαιτούνte...να βάλω τα vista. Πώς θα το καταφερω αυτό ώστε να έχω στο boot των windows επιλογή για το ποιο από τα 2 λειτουργικά να ξεκινήσω? Please όποιος γνωρίζει help me αναλυτικά... ειναι πανεύκολο ...στο πρώτο partition εχεις τα XP και στο δεύτερο επέλεξε μέσω της εγκατάστασης των vista το partition με τα 15gb..οταν τελειώσει η εγκατάσταση θα έχεις dual boot.Δηλαδή θα επιλέγεις μεταξύ XP και vista.. απλούστατο..
madboy Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Επειδή σκέφτομαι να κατεβάσω τα Vista απο την σελίδα που έδωσε η MS ξέρετε τίποτα τι θα γίνει με τους κωδικούς πρόσβασης? Θα δώσει καινούριους ή άδικα θα τα κατεβάσω? Τώρα όσον αφορά τις επιδόσεις αξίζει κάποιος να επενδύσει σε 64bito επεξεργαστή για το νεο λειτουργικό? Υπάρχουν μεγάλες διαφορές οσον αφορά τις επιδόσεις?
paparoupas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 @agoraki_23: Εννοειται οτι αν θελεις να εγκαταστησεις οποιοδηποτε λειτουργικο σε μια partition που περιεχει αρχεια που δε θελεις να χασεις, θα πρεπει πρωτα να τα σωσεις καπου, διαφορετικα θα διαγραφουν. Το αναφερω προς αποφυγη παρανοησης των λεγομενων του Prof_Chaos.
agoraki_23 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 @agoraki_23: Εννοειται οτι αν θελεις να εγκαταστησεις οποιοδηποτε λειτουργικο σε μια partition που περιεχει αρχεια που δε θελεις να χασεις, θα πρεπει πρωτα να τα σωσεις καπου, διαφορετικα θα διαγραφουν. Το αναφερω προς αποφυγη παρανοησης των λεγομενων του Prof_Chaos. Δηλαδή μου λες ότι αν έχω αρχεία και εγκαταστήσω εκεί τα vista θα διαγραφούν? Αφούδε θα κάνω format τον δίσκο για ποιο λόγο να διαγραφούν? Ξέρει κανείς? Δε θέλω να τα χάσω με τίποτα τα αρχεία αυτά
poulinos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 katarxin boot menu tha bgei mono tou.deuteron otan pernas genika windows se rotaei an thes na kaneis format to partition i ama thes na to afiseis anepafo.ama to afiseis anepafo den xaneis tipota.apla otan ine meta na sbiseis ta windows ekei a.prepei na sbiseis to boot menu mesa apo ta xp pou ine eukolo kai na sbiseis meta xirokinita ta arxeia ton vista.ama tora ixes olo to partition gia ta vista apla tha to kanes format.
agoraki_23 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 katarxin boot menu tha bgei mono tou.deuteron otan pernas genika windows se rotaei an thes na kaneis format to partition i ama thes na to afiseis anepafo.ama to afiseis anepafo den xaneis tipota.apla otan ine meta na sbiseis ta windows ekei a.prepei na sbiseis to boot menu mesa apo ta xp pou ine eukolo kai na sbiseis meta xirokinita ta arxeia ton vista.ama tora ixes olo to partition gia ta vista apla tha to kanes format. thanks poulinos γιατί δε θέλω να χάσω με τίποτα τα αρχεία! Μπορείς να μου αναλύσεις όμως πώς αφού τα περάσω μπορώ να βγάλω την επιλογή από το boot άμα θέλω να τα σβήσω μετά? από το boot.ini στο msconfig σωστά? Αλλά πώς διαγράφω σωστά τη γραμμή εκείνη των vista? Sorry απλά το χα κάνει στο παρελθόν και δε μου ξανάμπαινε στα windows μετά και το χω πάρει με φοβία...
poulinos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 thanks poulinos γιατί δε θέλω να χάσω με τίποτα τα αρχεία!Μπορείς να μου αναλύσεις όμως πώς αφού τα περάσω μπορώ να βγάλω την επιλογή από το boot άμα θέλω να τα σβήσω μετά? από το boot.ini στο msconfig σωστά? Αλλά πώς διαγράφω σωστά τη γραμμή εκείνη των vista? Sorry απλά το χα κάνει στο παρελθόν και δε μου ξανάμπαινε στα windows μετά και το χω πάρει με φοβία... tha pas dexi klik my computer kai properties meta advanced meta kato kato ekei pou grafei settings sto start up and recovery kai meta patas to edit kai tha bgei kati san auto [boot loader] timeout=5 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft VITSIA oxi vista Professional" /noexecute=optin /fastdetect den exo perasei vista apla sto ekana anaparastasi giati tora exo ena litourgiko.ixa ftasei na exo mexri 4-5 sto idio pc.opote esi tha sbiseis auto multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft VITSIA oxi vista Professional" /noexecute=optin /fastdetect KAI STO ARXIKO menu den tha iparxoun ta vista.meta poli apla tha sbiseis kai ta peretero arxeia.
agoraki_23 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Λοιπόν εγκαθιστώντας τα vista ξαναπαρατήρησα τα εξής: 1)με drivers όλα τέλεια,καμία ασυμβατότητα μάλιστα drivers ήχου μόντεμ που είχα στα xp λειτουργούν κανονικότατα και στα vista 2) το activate windows με beta 2 κλειδί που σου είχε δώσει η microsoft λειτουργεί κανονικά και φεύγει η παρατήρηση ότι έχεις 15 μέρες ακόμα...με άλλο που είχα πάρει από net δε γινόταν activate με τίποτα ενώ περνιόντουσαν κανονικά... 3) σε όποιον έχει 512 μνήμη και όχι 1 gb όπως εγώ το aero δε λειτουργεί και γίνετε αυτόματα basic από τα windows 4)η ασυμβατότητα των προγραμμάτων είναι απίστευτα τραγική...δε λειτουργεί τίποτα. kaspersky powerdvd norton ασύμβατα όλα ακόμα και το office 2007 beta που πήγα να περάσω από το dvd του ram μου βγαζε ότι δεν αναγνωρίζει ένα αρχείο και setup failed. Πρέπει να φτιάξουν αυτήν την ασυμβατότητα γιατί με τον wizard που έχει για αυτό που μπορείς να τα βάλεις να λειτουργούν σαν xp δε μετράει καθόλου.πλήρης ασυμβατότητα... Αυτά τα ολίγα από μένα... Το δοκίμασα πριν λίγο και αυτές οι παρατηρήσεις μου.
agoraki_23 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 poulinos στο boot.ini των xp μου εμφανίζετε αυτό.Τι κάνω? ; ;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems. ;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options. ; [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT
LEFteriz Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 οταν εχεις περασει τα vista σε αλλο παρτιτιον, τοτε το boot.ini οπως ειδες δε λειτουργεί.. οτι αλλαγες θα τις κανεις απο τα vista (my computer - properties - advanced system settings - startup and recovery )
agoraki_23 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Eπειδή το my computer έχει αλλάξει στα vista(και γενικά όλα τα μενού καμία σχέση με xp θα δυσκολευτείτε στην αρχή πολύ παιδιά-λογικό όταν για 5-6 χρόνια χρησιμοποιούσαμε xp) θα χρειαστεί να το ψάξω λίγο αλλά που θα πάει θα το βρω...
agoraki_23 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 οταν εχεις περασει τα vista σε αλλο παρτιτιον, τοτε το boot.ini οπως ειδες δε λειτουργεί.. οτι αλλαγες θα τις κανεις απο τα vista (my computer - properties - advanced system settings - startup and recovery ) Και πώς θα διαγράψω to boot των vista αφού πρέπει να το κάνω από τα vista... Πως θα μου το δεχτεί αυτό να το διαγράψω από το boot.ini ενώ τα τρέχω...δύσκολο μου φαίνετε!
obelix Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 geia sas exw grapsei me to nero to iso kanw egkatastash kai afoy ksekinhsei moy zhthsei poia version 8elw ksekinaei thn egkatastash ton arxeio kai moy leei oti leipei kapoia arxeio kai stamataei mhpos ftaei to nero eseis me poio programa kapsate to iso ? eyxaristw poly
agoraki_23 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 geia sas exw grapsei me to nero to iso kanw egkatastash kai afoy ksekinhsei moy zhthsei poia version 8elw ksekinaei thn egkatastash ton arxeio kai moy leei oti leipei kapoia arxeio kai stamataei mhpos ftaei to nero eseis me poio programa kapsate to iso ? eyxaristw poly Μήπως είναι corrupt το αρχείπο που κατέβασες? Κανονικά με το nero το γραψα και όλα ok. Αν σου λέει ότι λείπει αρχείο κάτι τέτοιο θα παίζει...
poulinos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Και πώς θα διαγράψω to boot των vista αφού πρέπει να το κάνω από τα vista...Πως θα μου το δεχτεί αυτό να το διαγράψω από το boot.ini ενώ τα τρέχω...δύσκολο μου φαίνετε! oti ise mesa sta vista den simenei oti den tha se afisei.tha se afisei kanonika apla otan xanakaneis restart den tha mporesei na xanabrei ta vista.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.