Προς το περιεχόμενο

Χαλασμένα cd-dvd

capthookb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει κανένα script για να μπορέσω να ημι-διαβάσω κάποια cd-dvd που έχουν errors;

Δηλαδή να κάνει ignore τα σημεία με τα λάθη και να συνεχίζει.... ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά αναφέρομαι σε λειτουργικό Linux.

Πως θα κάνω iso από τη στιγμή που δε διαβάζεται ένα dvd; Και γιατί να το ξαναγράψω μετά;

Δεν είναι γρατζουνισμένα τα cd/dvd απλά δε διαβάζονται.

Γιατί... στο linux δεν γίνεται image ripping; :P

Το να τα ξαναγράψεις το είπα γιατί δεν γνωρίζω κάποιο πρόγραμμα virtual drive για linux.

Το ότι δεν διαβάζονται εάν είναι απόλυτα καθαρά και αγρατζούνιστα, τότε κάτι έχει το drive σου προφανώς.

Υπάρχει ένα πρόγραμμα για win (μη τσαντίζεσαι χαχαχα κάτσε να ακούσεις παρακάτω) που λέγεται dvd data rescue. Αυτό διαβάζει το dvd/cd, sector by sector και όχι κυκλικά, εξάγει τα δεδομένα, και συνθέται το παζλ ξανά από την αρχή στον σκληρό σου δίσκο.

Εγώ αν τα δεδομένα που έχανα είχα σημαντική αξία για εμένα, θα το δοκίμαζα με wine.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Μπορεί να άργησα λίγο αλλα το βρήκα:

>
$ dd conv=noerror if=/dev/hdg of=~/bad-cdrom.image bs=128
$ mount ~/bad-cdrom.image /mnt/image -o loop

Δηλαδή αντιγράφω το image του cd/dvd αγνοώντας τα read errors στο bad-cdrom.image και μετά το κάνω mount στο /mnt/image.

Σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόμουν Badcopy/Isobuster/DVD data rescue/CloneCD, τυχόν crack τους, και daemon tools ή κάποιο άλλο virtual drive προγραμματάκι ενώ έκανα τη δουλειά μου με 2 γραμμές:)

Το dd είναι από τα πιο χρήσιμα εργαλεία ;-). Είναι ό,τι πιο χαμηλού επιπέδου μπορείς να έχεις και αν κάτι δεν το φτύνει το drive, μπορείς να το διαβάσεις με dd :-) Να προσθέσω ότι για βλαμμένα Audio CD's υπάρχει πάντα το πολύ καλό cdparanoia, το οποίο σε εμένα τουλάχιστον έχει καταφέρει να rippάρει cd's που είχαν πολύ σοβαρά προβλήματα.

...Σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόμουν Badcopy/Isobuster/DVD data rescue/CloneCD, τυχόν crack τους, και daemon tools ή κάποιο άλλο virtual drive προγραμματάκι ενώ έκανα τη δουλειά μου με 2 γραμμές:)...

SuperLOL, μπράβο capthookb, that's the spirit!

• 2 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...