Προς το περιεχόμενο

provlimata adsl k router

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Να κάνω δύο ερωτήσεις και να ζητήσω την βοήθειά σας.

1ο: Έχω το modem SAGEM F@st 840 (σε ISDN γραμμή - 768/192). Πολύ συχνά κάνει διακοπές (αποσυνδέεται) ενώ γενικά η ταχύτητα μόυ είναι σταθερή και καλή -γενικά μεταξύ 70 - 80 kb/sec. Οι αποσυνδέσεις έχω την εντύπωση ότι γίνονται συχνότερα σε ώρες μεγάλης κυκλοφορίας. Φταίει το modem ή το "κυκλοφοριακό"? Θα έλεγα και ότι αυξάνονται όταν κατεβάζω torrent αλλά μάλλον τότε παραμένω πιο πολλές ώρες on line οπότε και "βρίσκει την ευκαιρία" να αποσυνδέεται και μου δίνει την εντύπωση του "συχνότερου". Η αποσύνδεση επίσης είναι απότομη δηλ. δεν έχω σταδική μείωση της ταχύτητας αλλά κατευθείαν ... τσούφ.... (π.χ Σάββατο βράδυ απο 7 ώς της 11, μπορεί και πέντε φορές.... Για να ξανασυνδεθώ θέλει reset το modem). Η γραμμή είναι ISDN. Εδώ δεν χρειάζεται φίλτρα στις τηλεφωνικές συσκευές έτσι δεν είναι? Επίσης την μία, αυτή που συνδέεται πάνω στο NetMod την άλλαξα αλλά πάλι τα ίδια. Αυτό με το φύσημα στην συκευή δεν το κατάλαβα...

2ο: Τις πρώτες εβδομάδες η ταχύτητα στα torrent (μTorrent 1.6 stand alone) ήταν πάντα καλή (εφόσον διάλεγα υγιή torrents). Απο μία καλή πρωία και έπειτα άρχισε να μήν σκαρφαλώνει τα 20 kb/sec με τίποτα παρα τις καλές αναλογίες seed σε διάφορα torrent. Δοκίμασα να βάλω και δύο torrent μαζί για να δώ αν θα αυξηθεί η ταχύτητα αφου υπάρχει ελεύθερο bandwidth αλλά μοίρασε την ταχύτητα στα δύο... Πειράζοντας άπαντες τις ρυθμίσεις και επαναφέροντας όποιες δεν λειτουργούσαν, τελικά,άλλαξα την port (βάζοντας μία τυχαία) ενώ το μTorrent κατέβαζε (αργά αργά), ξεμπούκωσε και άρχισε να τρέχει σαν διαολεμένο (χωρίς να έχω κάνει disconnect, ή να το κλέισω και να το ξανανοίξω κλπ) και έτσι παραμένει ακόμη. Ερώτηση: Γιατί; Τί σημαίνει αυτό - αν σημαίνει κάτι -. Αυτό που με απασχολεί (πέραν τις περιέργειας) είναι αν η ΟΤΕΝΕΤ βουλώνει πόρτες εφόσον δεί μεγάλη κινητικότητα ή κάτι ανάλογο και αν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο.

Οι δύο ερωτήσεις μου πιθανόν σχετίζονται αλλά αν και για τα δύο φταίει η ΟΤΕΝΕΤ (εξοπλισμός/ μείωση ταχύτητας) τότε έχω τουλάχιστον δικαιώμα να ζητήσω αντικατασταση modem ή πάλι τα γνωστά?

stin isdn den thes filtra.a.isos kati me tin siskekrimeni porta.ox iden se klinei i otenet.dokimasa ama thes na xanabaleis tin palia port.etsi exo petixei exo se mia port na min pezei me tipota kai stin alli na pezei.tora giati enas theos xerei.tin taxitita den tin metrame apo torrents alla ite test opos adsltest.forthnet.gr i na katevaseis apo kapou i isos me kapoio get right.oso gia ton exoplismo epidi i hate usb modems an mporeis danisou kapoio pou na einai ethernet kai na ine router kai xanadokimase .den tha ise o protos pou tha apogiosei usb mode.

sosta i full onomasia ton dslam einai marak zte.pleon na prostheo oti se liges meres tha kikloforisei kai firmware pou tha pezei kai se marak zte dslams kai as ine annex a.

Δημοσ.
to margin kai to attenuation ine tis grammis oxi tou provider.ise se normal epipeda.den exeis pentakathari grammi alla oute xalia.ise normal diladi me sinertisi kai me ta 2.

Poulinos,

Me alagi tou splitter (zyxel) to signal ratio alakse thematika! Kali fasi!

___________________Receive_direction_______Send direction

Signal/Noise_ratio_____dB_________27_________25

Line_attenuation______dB_________37_________29

Δημοσ.

splitter exo speedtouch opos kai filtro speedtouch sto allo tilefono.exo dei kapia paraxena mia dio fores me splitter alla ok.mipos ixes crypto splitter:P.ego genikos ime se xamilo attenuation opote exo melon akoma.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

"Δεν ανοίγουν σελίδες η δεν ανοίγουν πάντα. όταν δεν ανοίγουν οι σελίδες παίζουν τα παρακάτω ενδεχόμενα. Δεν έχουμε δηλώσει dns και για κάποιο λόγο το modem/router δεν μπορεί να τα πάρει αυτόματα. Τα δίνουμε καρφωτά και έχουμε το κεφάλι ήσυχο"

Σχετικα με αυτο που γραφεις φιλε poulinos,διαβασα,κατ'αρχην την περιπτωση που κατεβαζεις p2p οποτε δεν εχω την απαιτηση με μια adsl 768 να κατεβαζω και να serfαρω.τις τελευταιες μερες παντως οι σελιδες κολανε και στο απλο serfαρισμα.παμε στην παραθεση ,λοιπον και ρωταω: τι ειναι η δηλωση dns?ποια δινουμε καρφωτα και πως?

sorry εκ των προτερων για τις χαζες,ισως,ερωτησεις...:)

Δημοσ.
. Όταν βγαίνει error 721 σημαίνει ότι ναι μεν συγχρονίζει η γραμμή σου αλλά δεν φτάνει καμία προσπάθεια στον provider.αυτό γίνεται για 2 λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι δεν σε έχουν δηλώσει ακόμα στους routers του ΟΤΕ όποτε είναι κάτι που διορθώνεται εύκολα δηλώνοντας βλάβη ότι συγχρονίζει αλλά δεν παίρνει IP. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό που βλέπω αυτό το λάθος δεν φταίνε οι routers του ΟΤΕ αλλά η βλακεία έχει γίνει στο DSLAM . Είτε κολλημένη κάρτα που με reset παίζει είτε δεν έχουν περάσει όλες τις ρυθμίσεις εκεί.

Eπειδή δεν το κατέχω πολύ καλά το θέμα του adsl, από χτες που επέστρεψα σπίτι και πήγα να συνδεθώ μου βγάζει συνεχώς αυτό το σφάλμα. Εγώ τι πρέπει να κάνω; Σε ποιον να απευθυνθώ; Σε ΟΤΕ ή σε forthnet;

Δημοσ.
"Δεν ανοίγουν σελίδες η δεν ανοίγουν πάντα. όταν δεν ανοίγουν οι σελίδες παίζουν τα παρακάτω ενδεχόμενα. Δεν έχουμε δηλώσει dns και για κάποιο λόγο το modem/router δεν μπορεί να τα πάρει αυτόματα. Τα δίνουμε καρφωτά και έχουμε το κεφάλι ήσυχο"

Σχετικα με αυτο που γραφεις φιλε poulinos,διαβασα,κατ'αρχην την περιπτωση που κατεβαζεις p2p οποτε δεν εχω την απαιτηση με μια adsl 768 να κατεβαζω και να serfαρω.τις τελευταιες μερες παντως οι σελιδες κολανε και στο απλο serfαρισμα.παμε στην παραθεση ,λοιπον και ρωταω: τι ειναι η δηλωση dns?ποια δινουμε καρφωτα και πως?

sorry εκ των προτερων για τις χαζες,ισως,ερωτησεις...:)

kathe selida sto internet stin praxi ston kosmo tou internet ine mia ip px i http://www.forthnet.gr'>http://www.forthnet.gr'>http://www.forthnet.gr'>http://www.forthnet.gr ine i ip 193.92.150.50.stin praxi epidi esi den ginetai na thimase ip apexo gia auto esi pliktrologeis http://www.forthnet.gr auto pigenei ston dns tis forthnet kai rotaei. pia ip brisketai piso apo tin http://www.forthnet.gr kai tou apantaei oti brisketai i 193.92.150.50.ta dns ipo normal sinthikes ta perneis automata otan sindeesai.ipo normal sithikes.gia karfota pas start menu control panel network connection dexi klik sto local area connection klik sto tcp ip kai properties kai sou grafei obtain dns server addresses automatically.esi to bazeis manual kai dineis tous dns px gia forthnet 193.92.150.3 kai 194.219.227.2.den iparxei xazi erotisi.apla to egrapsa giati poles fores ite lathos dns ite den perneis tou dns den anigeis kamia selida.oxi na tin anigei arga alla sou leei oti den tin anigei.gia na dei kapoios an ola ine kala me tous dns kanei to parakato.parathiro ms dos kai grafei ping 194.219.227.2 kai meta ping http://www.forthnet.gr

an sto proto lavei apantisi eno sto deutero tou pei cannot find name cannot resolve tote einai provlima dns.

Eπειδή δεν το κατέχω πολύ καλά το θέμα του adsl, από χτες που επέστρεψα σπίτι και πήγα να συνδεθώ μου βγάζει συνεχώς αυτό το σφάλμα. Εγώ τι πρέπει να κάνω; Σε ποιον να απευθυνθώ; Σε ΟΤΕ ή σε forthnet;

gia dokimi dokimazeis na kaneis ena test kai na sindetheis me u/n [email protected] kai password otenet .an den mpei checkareis sto control panel tou modem sou alt+f gia to crypto oti se mia kartela ta vpi einai8 kai to vci einai 35.an ola einai ok tote kane ena reinstall to modem kai ama pali exeis provlima to diloneis vlavi ote gia na se kanoun reset.blavi me aitiologia sigxronizei alla den pernei ip

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμένα,1 ερώτηση:Έχω το linksys WAG200W Annex A,Όλα ήταν μία χαρά και Super συνχρονισμένα όσπου μου ήρθε να αλλάξω το Password το οποίο ήταν (admin+admin)τι το ήθελα μου λέτε?έκτοτε δεν μπορώ να μπώ στήν σελίδα του Router, προσπάθησα τα πάντα απο αυτά που γνωρίζω,κάνοντας reset βάζοντας τους Drivers όμως τίποτα.Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, σας παρακαλώ.

Δημοσ.
Καλησπέρα και απο εμένα,1 ερώτηση:Έχω το linksys WAG200W Annex A,Όλα ήταν μία χαρά και Super συνχρονισμένα όσπου μου ήρθε να αλλάξω το Password το οποίο ήταν (admin+admin)τι το ήθελα μου λέτε?έκτοτε δεν μπορώ να μπώ στήν σελίδα του Router, προσπάθησα τα πάντα απο αυτά που γνωρίζω,κάνοντας reset βάζοντας τους Drivers όμως τίποτα.Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, σας παρακαλώ.

exoume kai leme.poia lampakia anavoun pano?ama anabosbinei to power i ine kokino tote to linksys ta pexe.an den anabosvinei kai statheropiite tote xanakanto reset kai prospathise na mpeis me to kalodio dioti se kapoies perioptoseis to wireless me reset klinei.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...