Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις για νέο, οικονομικό, αναβαθμίσιμο σύστημα...

insomniaK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται,

Θέλω να φτιάξω ένα σύστημα για το σπίτι, το οποίο θα είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο ίντερνετ να κατεβάζει και στην τηλεόραση για να προβάλει ταινίες, αλλά θα ήθελα αρχικά να είναι οικονομικό και σιγά σιγά να το αναβαθμίζω, έτσι αποφάσισα να αγοράσω μόνο ποιοτική μητρική και επεξεργαστή και τα υπόλοιπα στο μέλλον (στην αρχή θα χρησιμοποιήσω παλιό Hardaware που ήδη έχω).

Το πρόβλημα μου είναι πως την τελευταία φορά που έφτιαξα ένα σύστημα ήταν το 1999 και το μόνο μου δίλημα ήταν pII στα 350 ή pIII στα 400, επομένως είμαι τελείως άπειρος στο θέμα...

Σύμφωνα με τις ανάγκες μου που περιγράφω παραπάνω, προσανατολίζομαι προς Intel επεξεργαστή και μητρική που να υποστηρίζει Dual Core για το μέλλον.

Το πρόβλημα είναι πως θέλω να έχει πάνω της ακόμα, ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και αν είναι δυνατόν και κάρτα δικτύου.

Έχετε κάποια υπόψιν σας; Τι πιστεύετε για το σκεπτικό μου;

Κάντε σχόλια, προτάσεις γενικά, όλα καλοδεχούμενα...

Δημοσ.

Παρε εναν AMD 64bit που εχουν πεσει οι τιμες τους και μια mobo Asus που υποστηριζει s939, X2, AM2...

Πες μας καταρχας ποσα ευρω διαθετεις...

Δημοσ.

Το αναβαθμισημο που ακριβως το εντοπιζουμε?

Γιατι επι της ουσιας το μονο που μπορει να κανεις σε ενα συστημα απο την στιγμη της αγορας ειναι να του προσθεσεις λιγη μνημη και να εχει αρκετες PCI αδειες για να του προσθεσεις tv tuners etc etc.

Οποτε, παρε ενα δυνατο CPU, καρτα γραφικων και αρκετη μνημη.... και απο εκει και περα κανε το οτι θες, βαλε οτι θες σαν extra δυνατοτητες. Πλεον αναβαθμισεις στην CPU επι της ουσιας δεν μπορεις να κανεις... γιατι οταν χρειαστει να αλλαξεις CPU θα πρεπει να αλλαξεις μητρικη, μνημες, καρτα γραφικων...

Κοινως, χτισιμο σε βαθος χρονου δεν υπαρχει.

Πες τι ποσο διαθετεις για να ξερουμε που κινουμαστε.

Δημοσ.

παρε καλο επεξεργαστη και μητρική και πέρνεις πιο μετα μια καλη καρτα γραφικών μιας και ειναι το μονο αναβαθμισημο μερος του υπολογιστη ετσι οπως τα εχουν κανει που αλαζουν σοκετ και νορθμπριτζ/σαουθμπριτς σα τα πουκαμησα.....

Δημοσ.

Οk, κατάλαβα...

Βασικά αυτήν τη στιγμή διαθέτω 550(και όσο πιο κάτω πάει από αυτά) ευρώ για κουτί, τροφοδοτικο, μητρική (που θα ήθελα να έχει πάνω και κάρτα γραφικών για τον πρώτο καιρό τουλάχιστον), σκληρό (όχι απαραίτητα) και μνήμη.

Θα κοιτάξω για Asus mobo σύμφωνα με αυτά που είπε ο S2katana και θα ξαναρωτήσω, γενικά τα πράγματα θα τα πάρω από γερμανία (όπου και μένω) και ελπίζω να τα βρω πιο φθηνά από Ελλάδα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...