feanor_gr Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 πως κανουμε defrag στα αρχεια c:\system volume information\ _restore{....}\snapshot\REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE??? το προγραμμα των windows σταματα στα μισα επειδη το αρχειο χρησιμοποιηται απο το συστημα & το system mechanic pro 5 κανει το ιδιο. το ιδιο μου εκαναν και για τα hiberfil.sys pagefile.sys. ρυθμιζα το syst. mech να τους κανει defrag στο startup αλλα τιποτα. τελικα κατεβασα ενα shareware το pagedfrg και ξεμπερδεψα με αυτα τα 2!!! Με το πρωτο τι να κανω??
asmilon Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Kανε απενεργοποιηση την επαναφορα συστηματος και θα σβηστουν αυτα τα αρχεια μονα τους. Κανε το defrag σου αφου το θες και μετα ενεργοποιησε παλι την επαναφορα... Παντως δε κερδιζεις πολλα με το defraging και κουραζεις τον δισκο σου αρκετα...
fragment_ Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 σοβαρα φιλε εγω 10 χρονια defrag κανω να σου πω την αληθεια μετα απο φρεσκο defrag με diskkeeper κιολλας δεν βλεπω καμια τρελη διαφορα τωρα που το λες, το κανω παθητικα καθε φορα
feanor_gr Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 ουτε εγω εχω παρατηρησει την τρελλη διαφορα... περισσοτερο στο μυαλο μου ειναι, οταν ο defragger των windows μου λεει ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΤΟ C:\
fragment_ Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Kανε απενεργοποιηση την επαναφορα συστηματος και θα σβηστουν αυτα τα αρχεια μονα τους. Κανε το defrag σου αφου το θες και μετα ενεργοποιησε παλι την επαναφορα... Παντως δε κερδιζεις πολλα με το defraging και κουραζεις τον δισκο σου αρκετα... πιστευω ομως asmilon οτι φακελοι οι οποιο εχουν χιλιαδες αρχεια μεσα και ειναι σκορπια στο δισκο κουραζει το δισκο επισης τωρα που το σκεφτομαι. αλλα εχω παρατηρισει οτι κανενα prog δεντα βαζει αληθεια στη σειρα και ας ειναι επαγγελματικο πιστευω αληθινο defra εκανε παλια το κλασικο δεφραγμεντ των windows 95,98 το οποιο εκανε και ωρες τωρα ολα smart functions εχουν και σε 5 λεπτα κανουν ανασυγκροτηση
asmilon Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Φιλε fragment_ στα 95,98 ειχες FAT και FAT32, στα οποια οντως εκανε τεραστια διαφορα το defragment. Τωρα εχουμε προχωρησει στο NTFS που διαχειριζεται καλυτερα τα σκορπισμενα αρχεια και το defrag δε χρειαζεται πια. Αν θες να βλεπεις πραγματικη αποδοση απο το defrag, βαλε FAT32 και οταν μπουκωνει απο τα σκορπισμενα αρχεια τραβα του defrag να ευχαριστηθεις την διαφορα... Αν θες απλα να δουλευουν καλα τα Win μεινει στο NTFS. Προσωπικα εχω να κανω defrag 3.5 χρονια τωρα, απο τοτε που αρχιζα να δουλευω πιο πολυ τα XΡ και δε μου εχει χρειαστει καθολου...
nikoskourtis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Ποιος σου ειπε οτι στο NTFS ειναι καλυτερα να ειναι σκορπια τα αρχεια; Ε τοτε πρεπει να σταματησουν να βγαινουν προγραμματα για defrag. Πως εξηγεις οτι μολις κανω μια εγκατασταση windows ο δισκος δουλευει γρηγορα και περνωντας ο καιρος βλεπω το δισκο συνεχως να διαβαζει χωρις αποτελεσμα; Πως εξηγεις οτι αυτη τη στιγμη τα windows για να ξεκινησουν θελουν 2 λεπτα ενω αμεσως μετα απο μια εγκατασταση (μαζι με τα προσθετα προγραμματα) θελουν λιγοτερο απο 1 λεπτο; Επισης πως εξηγεις το γεγονος οτι σε ενα δισκο fat32 που εχω πανω στο συστημα μου τα προγραμματα αυτα ειτε κανουν defrag ειτε οχι ειναι το ιδιο; Το defrag των windows 95/98/Me ηταν πραγματικο defrag. Τα σημερινα μαλλον εικονικα ειναι.
asmilon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Βρε φιλε nikoskourtis μονος το ειπες οτι στα windows 95/98/Me ειχες πραγματικο αποτελεσμα στο defrag, πιστευεις ειναι τοσο χαζοι και ξεχασαν να γραφουν ενα καλο προγραμμα defrag?? Επειδη ειχαν FAT32 και τα αρχεια εσπαγαν σε πολλα κομματια εβλεπες ουσιαστικη διαφορα. Eιναι λογικο οταν τα Windows δεν εχουν προγραμματα,επιπλεον οδηγους και ενα σωρο αλλα αχρηστα πραγματα να φορτωνουν πιο γρηγορα, δε εχει σχεση το fragmentation των δεδομενων με αυτο ουτε η διαμορφωση του δισκου. Επισης οσο πιο πολλα δεδομενα εχει ενας δισκος τοσο πιο πολυ χρειαζεται να τα αναζητησει. Δε λεω πως δε γινεται fragmentation των δεδομενων με το NTFS, αλλα ειναι πολυ καλυτερη η κατασταση απο οτι με το FAT32 και αν δε πλησιαζει στο 100% της χωρητικοτητας του ενςα δισκος, δε εχει να ανησυχει καποιος για να κανει defrag...
skiabox Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Δοκιμαστε και το Ultimate Defragger : http://www.disktrix.com/ultimatedefrag/ultimatedefrag.htm
MrTryANalyzer Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 My friend skiabox εσύ το έχεις δοκιμάσει το Ultimate Defragger ?
asmilon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 skiabox αν εχεις κοιταξει στο help του προγραμματος κοιτα τι λεει: Is UltimateDefrag (and Defragging) Safe? This is one question that a lot of people ask. In the pre-NTFS days there was risk to defragging. If there was a power outage in the midst of a defrag – you could have lost important data. That has all changed now and defragging with NTFS is 100% safe. The actual defragging APIs are APIs created by Microsoft themselves for NTFS and all defraggers use these APIʼs. In general with these APIʼs – data is not erased from its original location until it is verified as being correctly written. A product such as UltimateDefrag simply uses those APIʼs to place files where it wants them to go. Δηλαδη ολα τα προγραμματα defrag χρησιμοποιουν τις ιδιες λειτουργιες για το defrag, αυτο που αλλαζει ειναι το Interface και η δυνατοτητα να τοποθετουνται καποια αρχεια ή φακελοι στις ακρες του δισκου οπου εχουμε μεγαλυτερη ταχυτητα... Παντως το συγκεκριμενο προγραμμα εχει απο τα πιο προτωπυπα UI...
skiabox Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Το εχω δοκιμασει και ειναι απιστευτα configurable.Μπορεις να κανεις παπαδες και να αυξησεις στα αληθεια την ταχυτητα του συστηματος.
MrTryANalyzer Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Το εχω βάλει σε pc το οποίο ειναι fresh winxp installed, αλλα δε πολυκαταλαβαίνω διαφορές διότι ειναι fresh formatted Μπορείς να γράψεις κανα συνοπτικό οδηγό, για τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει σύμφωνα με τις εμπειρίες σου ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.