21century Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2007 Εξαρταται και απο την χωρητικοτητα σε μιλιαμπερορια της μαπταριας παιδια για αυτο βλεπουμε διακυμανσεις μην το ξεχναμε αυτο...
VampireKiSS Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2007 Καταθέτω κι εγώ την άποψη-εμπειρία-συμβουλή όπως μου την έδωσαν από την toshiba: 1. Όταν ο υπολογιστής βρίσκεται στο ρεύμα, απαγορεύεται να χρησιμοποιείται και η μπαταρία 2. Καλό είναι 2 φορές την εβδομάδα (αυτοί λένε μία αλλά μιας που δεν είναι κόπος το κάνω 2 και 3) ο υπολογιστής να δουλεύει μόνο με μπαταρίας μέχρις ώτου εκφορτιστεί πλήρως. 3. 1 φορά το μήνα αφήστε λίγη ώρα παραπάνω την μπαταρία για φόρτιση (1-2) 4. Το τροφοδοτικό και η μπαταρία εννοείται ότι δεν είναι UPS, χθες όμως μετά από πτώση τάσης, αφού σβήσανε τα πάντα ο υπολογιστής παρέμεινε αναμένος για άλλα 5 περίπου δευτερόλεπτα, πράγμα που σημαίνει ότι αποθηκεύει μια ποσότητα ενέργειας και ίσως έχει και κύκλωμα προστασίας από αυξομειώσεις. Έσβησε τελείως και όταν τον ξανάναψα, άναψε κανονικά. (Μιλάω για το toshiba πάντα) Έχετε υπ' όψη σας ότι δεν διαφέρουν πολύ (σε συμπεριφορά) από αυτές των κινητών τηλεφώνων. Λίγο πολύ οι περισσότεροι έχουμε παρατήσει ένα κινητό στην άκρη και μετά από καιρό διαπιστώσαμε ότι η αυτονομία μετανάστευσε από την μπαταρία μας! Μετά από 1 χρόνο, κάνοντας τα 3 πρώτα, η μπαταρία μου δεν έχει χάσει ούτε δευτερόλεπτο από την αυτονομία της. Το τσεκάρω συχνά-πυκνά, βλέποντας κάποια ταινία. Τώρα όσον αφορά την αυτονομία της, αυτό εξαρτάται περισσότερο από την κατανάλωση του συστήματος παρά από τη χωρητικότητα (mAh) της μπαταρίας. Η κατανάλωση μπορεί να είναι ελάχιστη όταν το σύστημα δεν απασχολεί σκληρό, dvd, usb, wi-fi, όταν ταυτόχρονα επεξεργαστής, μνήμη ή κάποιο άλλο υποσύστημα (vga,snd card) χρησιμοποιούνται στα ελάχιστα ποσοστά, και είναι ρυθμισμένη σε χαμηλή φωτεινότητα η οθόνη και η ένταση των ηχείων. Όσο αρχίζει να αυξάνεται η χρήση συσκευών που φέρουν κινητά μέρη (σκληρός-dvd), ο χρονισμός του επεξεργαστή, της ψύξης, η αυξημένη φωτεινότητα και πληθαίνουν οι συνδεδεμένες usb συσκευές, καθώς και wi-fi - bluetooth ενεργά, τόσο μειώνεται η αυτονομία. Χαρακτηριστικά αναφέρω εκ πείρας ελάχιστη αυτονομία 1 ώρα και 5-10 λεπτά και μέγιστη 3,5 ώρες. Συγνώμη αν επαναλαμβάνω κάποια πράγματα που έχουν ειπωθεί. Θεώρησα καλό να τα παραθέσω σαν σύνοψη.
ppetr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2007 Καταθέτω κι εγώ την άποψη-εμπειρία-συμβουλή όπως μου την έδωσαν από την toshiba: 1. Όταν ο υπολογιστής βρίσκεται στο ρεύμα, απαγορεύεται να χρησιμοποιείται και η μπαταρία Αν είχαν ένα σκατοκύκλωμα επιπλέον, αυτό θα γινόταν χωρίς να βγάλεις τη μπαταρία. Θα είχες πλέον ενσωματωμένο UPS.
VampireKiSS Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Αν είχαν ένα σκατοκύκλωμα επιπλέον, αυτό θα γινόταν χωρίς να βγάλεις τη μπαταρία. Θα είχες πλέον ενσωματωμένο UPS. ο γεα.... μετά όμως οι upsάδες θα βάραγαν μύγες! Μου φαίνεται μια κλίκα είναι όλοι αυτοί και μας χορεύουν στο ταψί!
kavatzoulas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Καταθέτω κι εγώ την άποψη-εμπειρία-συμβουλή όπως μου την έδωσαν από την toshiba: 1. Όταν ο υπολογιστής βρίσκεται στο ρεύμα, απαγορεύεται να χρησιμοποιείται και η μπαταρία μια επισημανση μονο ....εχω υπαρξει κατοχος 3 laptop TOSHIBA της υπογραφης μου και αλλων 2 ACER & FUJITSU SIEMENS και σε κανενα βιβλιαρακι οδηγιων δεν διαβασα ποτε οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εχεις ρευμα και μπαταρια μαζι!!! παντα ετσι ειχα τα μηχανηματα μου και ποτε δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα και πιστεψε με ,ειμαι απο αυτους που διαβαζουν πρωτα τις οδηγιες RTFM RuLeZ.
disqualified Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 ναι κι εγω δυσκολευομαι να πιστεψω οτι υπαρχει τετοια οδηγια
poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 giati krima kale? lol tin idia texnologia-mpataria xrisimopoioun oloi,mono to kouti allazei.. mou arese to gegonos oti exei portokali othonitsa panw pou leei tin katastasi tis mpatarias exei kati fatsoules k diafora panw, kai kokkino fwtaki on - off, oxi pes ta exei auta to mge?!! eipa mia fora k egw na parw kati se turbo-x amesws "krima ta 130 euro gia ups tou plaisiou" KAMIA SXESI.anixe ena ups apc kai anixe ena turbox kai tha deis tis diafores.nomizeis tzampa ta dinoun ta apc ta smart 200 kai 300 euro kai ine liga mah?? μια επισημανση μονο ....εχω υπαρξει κατοχος 3 laptop TOSHIBA της υπογραφης μου και αλλων 2 ACER & FUJITSU SIEMENS και σε κανενα βιβλιαρακι οδηγιων δεν διαβασα ποτε οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εχεις ρευμα και μπαταρια μαζι!!!παντα ετσι ειχα τα μηχανηματα μου και ποτε δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα και πιστεψε με ,ειμαι απο αυτους που διαβαζουν πρωτα τις οδηγιες RTFM RuLeZ. mia mpataria ama minei standby gia poli kairo tha xalasei pio grigora apo oti ama tin gemizeis.an bebea mia mpataria gemizei kathe mera episis tha pesei grigora .iparxei i xrisi tomi.ti ennoo.exo ena laptop ibm to opoio exei mia rithmisi pou tou leo oti tha gemizeis tin mpataria mono otan pesei kato apo to 19 tis 100.opote kai pou tin exo sinexeia pano den gemizei.kai os tora exoume full xoritikotita mpatarias otan pira to laptop:56.16 xoritikotita full meta apo 166 gemismata 49.91 auta ta 166 gemismata exoun ginei apo 06/2006.diladi enamisi xrono meta pezo me mia miosi 7 wh.gemizo tin mpataria sinithos otan ine sto 19 tis ekato kai tin gemizo full den diakopto ta gemismata para spania kai oute tin exo afisei sitn akri.auta ta liga
laptopforum Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 παιδια δεν χρειαζεται τοσος πανικος για την μπαταρια του φορητου υπολογιστη μπαταρια ειναι!!!! η θα χαλασει γρηγορα η αργα ,καποια στιγμη.Η μπαταριες ειναι ασταθη εξαρτηματα και οτι και να κανουμε δεν θα κερδισουμε το κατι παραπανω ειναι ακριβος το ιδιο με τις μπαταριες στα κινητα μας καμια διαφορα
poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 παιδια δεν χρειαζεται τοσος πανικος για την μπαταρια του φορητου υπολογιστημπαταρια ειναι!!!! η θα χαλασει γρηγορα η αργα ,καποια στιγμη.Η μπαταριες ειναι ασταθη εξαρτηματα και οτι και να κανουμε δεν θα κερδισουμε το κατι παραπανω ειναι ακριβος το ιδιο με τις μπαταριες στα κινητα μας καμια διαφορα an prosexeis mia mpataria mporei na bgalei kai diplasio xrono aneta
ocelotgr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2007 Κ εγω επιμενω... Ρε παιδια τα laptop, τουλαχιστον οσοι απο μας τα αγορασαν συνειδητα, τα αγορασαμε επειδη ειναι ΦΟΡΗΤΑ... κ σαν τετοια θα πρεπει να τα χρησιμοποιουμε. Εγω προσωπικα βαριεμαι απιστευτα το βαλε-βγαλε της μπαταριας, για να προστατεψω το 5% της χωρητικοτητας της με ενα χρονικο οριζοντα 1 χρονου. Δεν λεω, μια στο τοσο θα την αφησω αν ξεφορτισει τελειως, αλλα ως εκει. Κατα τ αλλα, την φορτιζω οποτε μπορω, κ οχι οποτε ΠΡΕΠΕΙ... Στο κατω κατω, με το ebay κ την ισοτιμια $ σημερα, μια μπαταρια δεν κοστιζει πανω απο 100Ε μαζι με τα μεταφορικα (κ πολλα λεω)... Προτιμω λοιπον να χρησιμοποιω το pc οσο θελω, οπως θελω κ κυριως οπου θελω, χωρις να καθομαι να μιζεριαζω γιατι η μπαταρια μου σημερα, 4-5 μηνες μετα την αγορα, κραταει 15' λιγοτερο... Κ τι εγινε δλδ?? Μετρον αριστον παιδια, υπαρχουν κ σημαντικοτερα πραγματα.
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2007 Κ εγω επιμενω... Ρε παιδια τα laptop, τουλαχιστον οσοι απο μας τα αγορασαν συνειδητα, τα αγορασαμε επειδη ειναι ΦΟΡΗΤΑ... κ σαν τετοια θα πρεπει να τα χρησιμοποιουμε. Εγω προσωπικα βαριεμαι απιστευτα το βαλε-βγαλε της μπαταριας, για να προστατεψω το 5% της χωρητικοτητας της με ενα χρονικο οριζοντα 1 χρονου. Δεν λεω, μια στο τοσο θα την αφησω αν ξεφορτισει τελειως, αλλα ως εκει. Κατα τ αλλα, την φορτιζω οποτε μπορω, κ οχι οποτε ΠΡΕΠΕΙ... Στο κατω κατω, με το ebay κ την ισοτιμια $ σημερα, μια μπαταρια δεν κοστιζει πανω απο 100Ε μαζι με τα μεταφορικα (κ πολλα λεω)... Προτιμω λοιπον να χρησιμοποιω το pc οσο θελω, οπως θελω κ κυριως οπου θελω, χωρις να καθομαι να μιζεριαζω γιατι η μπαταρια μου σημερα, 4-5 μηνες μετα την αγορα, κραταει 15' λιγοτερο... Κ τι εγινε δλδ?? Μετρον αριστον παιδια, υπαρχουν κ σημαντικοτερα πραγματα. ennooite auto.alla poli kaki xrisi tha miosei dramatika tin mpataria.
S2Katana Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 Για τα Sony Vaio, βρηκα αυτα εδω. '' * Solution 31495 Description: Conditions to consider when using the battery of your VAIO notebook. Solution: The life and performance of the battery on your VAIO notebook depend on several parameters: In general, notebooks providing the fastest possible processors, largest displays, best graphics, and fastest CD-ROM (or DVD) drives have shorter battery lives, as a result. Battery performance can be reduced in the following conditions: o Reading CDs at maximum speed. o Hard drive and fan activity - Try to reduce the amount of time the hard drive spends spinning. o Large LCD screens require more energy. o Connecting USB/PC card devices and/or docking station. o Connecting floppy disk drives and CD/DVD-ROM - Use external peripherals that consume their own battery power and do not drain the battery of your VAIO. o Recharging your battery for short periods can reduce the useful charge of the battery. o Auto-saving in word processing programs and other software - Reduce the frequency of auto-saves so that the hard drive of your VAIO can shutdown for longer periods. Here are some guidelines on how to handle the battery of your VAIO: o Batteries are not charged before they are delivered since the charge is not stable during the shipping process. Remember to fully charge and discharge the new battery when you receive it - A new battery must be fully charged and discharged at least five times in order to reach its maximum run time. o Do not leave batteries dormant for extended periods of time. Even if you use the AC adaptor most of the time, use the battery periodically to keep it fresh and healthy - Unplug your AC adapter when the computer is not in use. o Set the hard drive of your VAIO to spin down when not in use by modifying the Power Options in the Control Panel. o If you have a color screen and you are working on a word processing or spreadsheet, you may opt to choose a greyscale mode for your display. This will further reduce power consumption, as well as dim the screen as much as possible. o Reduce the starting procedure of your notebook by avoiding installing too much programs in the startup menu. o Clean battery terminals with a clean soft, dry cloth. Dirty terminals are a cause of charging problems. Remove the battery from the notebook when not in use. o Do not store batteries in extreme temperatures or wet areas and avoid direct sunlight. Linked Problems Click on one of the problems below to find similar knowledge: ''
panos2000gr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2007 Κ εγω επιμενω... Ρε παιδια τα laptop, τουλαχιστον οσοι απο μας τα αγορασαν συνειδητα, τα αγορασαμε επειδη ειναι ΦΟΡΗΤΑ... κ σαν τετοια θα πρεπει να τα χρησιμοποιουμε. Εγω προσωπικα βαριεμαι απιστευτα το βαλε-βγαλε της μπαταριας, για να προστατεψω το 5% της χωρητικοτητας της με ενα χρονικο οριζοντα 1 χρονου. Δεν λεω, μια στο τοσο θα την αφησω αν ξεφορτισει τελειως, αλλα ως εκει. Κατα τ αλλα, την φορτιζω οποτε μπορω, κ οχι οποτε ΠΡΕΠΕΙ... Στο κατω κατω, με το ebay κ την ισοτιμια $ σημερα, μια μπαταρια δεν κοστιζει πανω απο 100Ε μαζι με τα μεταφορικα (κ πολλα λεω)... Προτιμω λοιπον να χρησιμοποιω το pc οσο θελω, οπως θελω κ κυριως οπου θελω, χωρις να καθομαι να μιζεριαζω γιατι η μπαταρια μου σημερα, 4-5 μηνες μετα την αγορα, κραταει 15' λιγοτερο... Κ τι εγινε δλδ?? Μετρον αριστον παιδια, υπαρχουν κ σημαντικοτερα πραγματα. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ...και μια άποψη που με εκφράζει. Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν....πολύ μιζέρια ρε παιδιά!! Κάθομαι και διαβάζω τα απίθανα: Αλλος την βάζει σε ψυγείο, άλλος στην αποθήκη, άλλος στο κελάρι με τα κρασιά, αλλος την φορτίζει 2-3 φορές την εβδομάδα για να είναι σε φόρμα. Ημαρτον....LAPTOPS είναι! Τα κρατάμε 1-2 χρόνια και μετα τα αλλάζουμε. Ένα παλτό από το ΖARA να πας να πάρεις έχει διπλή τιμή από την μπαταρία και κάθεστε και ασχολείστε με χαζομάρες τώρα. Αφήστε την μπαταρία στην θέση της και χαρείτε το laptop σας....
disqualified Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2007 και γω τα σκεφτομουν στην αρχη ολα αυτα και κατεληξα στα ιδια με τον ocelotgr, βεβαια ελπιζω να κρατησω το laptop πανω απο δυο χρονια, θα παρω desktop καποια στιγμη σιγουρα αλλα το laptop το πηρα για να μου κρατησει (τα σκασα στη DELL και δεν μετανιωσα)
poulinos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2007 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ...και μια άποψη που με εκφράζει. Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν....πολύ μιζέρια ρε παιδιά!! Κάθομαι και διαβάζω τα απίθανα: Αλλος την βάζει σε ψυγείο, άλλος στην αποθήκη, άλλος στο κελάρι με τα κρασιά, αλλος την φορτίζει 2-3 φορές την εβδομάδα για να είναι σε φόρμα. Ημαρτον....LAPTOPS είναι! Τα κρατάμε 1-2 χρόνια και μετα τα αλλάζουμε. Ένα παλτό από το ΖARA να πας να πάρεις έχει διπλή τιμή από την μπαταρία και κάθεστε και ασχολείστε με χαζομάρες τώρα. Αφήστε την μπαταρία στην θέση της και χαρείτε το laptop σας.... den diafonei kaneis alla ama to laptop den einai diko sou kai ine tis eterias ekei ti kaneis?parakalas na sou paroun mpataria'?kai den einai oles oi eteries pare oti thes.b.ama kaneis trela axristi xrisi tis mpatarias tha xalasei kai sto 1/3 tou xronou.ego me apla bimata sto ibm oute psigeia oute kati allo apla tin gemizo otan pesei kato apo to 19 tis 100 ka itin exo kratisei se toso kali katastasi.as einai kala bebea to programma tis ibm pou den to exo dei se kamia alli eteria.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.