the_end Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Οπως λεει και ο τιτλος του thread θελω να μου προτεινετε κλασσικες γαλλικες ταινιες (κυριως παλιες). Περισσοτερο αν γινεται να επικεντρωθειτε στους παρακατω σκηνοθετες: godard (εχω " A Bout De Souffle", "Pierrot Le Fou", "Alphaville" οποτε οποιαδηποτε θεωρειτε αξιολογη εκτος απ'τις παραπανω πειτε την) truffaut (εκτος απο "400 χτυπηματα", "σειρηνα του μισσισιπη" και " η νυφη φορουσε μαυρα"- τα 2 πρωτα τα εχω δει,το τριτο το εχω) bresson (εκτος απ'τον "πορτοφολα" που εχω δει και το "mouchette" το οποιο εχω) louis malle, jean-pierre melville, h-g clouzot(εκτος απ'τα "le Salaire de la peur" και "les Diaboliques"), ακομα και ταινιες του ζακ ριβετ ή του ερικ ρομερ οι οποιες ομως να μπορουν να βρεθουν καπως ευκολα(θειος, video club). σιγουρα αφησα πολλους σκηνοθετες απ'εξω ειτε λογω παλαιοτητας(και δυσκολιας στο να βρεθουν ταινιες τους) οπως ο renoir, ειτε λογω "μη κλασσικοτητας"(σε σχεση με τους παραπανω τουλαχιστον) οπως ο σαμπρολ ή ο τεσινε. οπως και να χει, αν κατι το θεωρειτε αξιολογο γραφτε το. κλεινοντας να κανω κι εγω μια προταση. φανταζομαι οτι πολλοι απο σας εχετε δει το-τουλαχιστον μετριο για μενα- "irreversible". δοκιμαστε να δειτε την προηγουμενη ταινια του Noe, το "Seul contre tous". κατα την ταπεινη μου αποψη πολυ ανωτερο. ps: ενα δωρακι για οσους πιστους ασχοληθηκαν με το thread. το "meeting WA" aka "jean-luc godard meets woody allen". η ποιοτητα της εικονας ειναι τραγικη αλλα ο ηχος ακουγεται μια χαρα. http://www.youtube.com/watch?v=geqNBPechaA
Puppet-Master Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 εχω δει πολυ λιγες γαλλικες ταινιες.αλλα μου αρσε τρομερα το La Haine-Το Μισος...
Akujin Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 εγώ για κάτι τέτοια τοπικ ζω επειδη τωρα εχω διαβασμα δεν μπορω να συνεισφερω αλλα το βραδακι ετοιμασου για μινι αφιερωματα στον godard, bresson, truffaut τλχ. au revoir
Sorath Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Αυστηρά προσωπική μου γνώμη: Ο χειρότερος κινηματογράφος ever! Πάντα πολύ ψυχολογικόμπουρδελέ κατάσταση και στο τέλος ένα απέραντο ερωτηματικό. Έχω δεί άπειρα έργα, καθώς πήγαινα στο γαλλικό κολλέγιο και μας έβαζαν συχνά - πυκνά να παρακολουθούμε γαλλικές ταινίες για να μαθαίνουμε καλύτερα την γλώσσα και την κουλτούρα τους γενικότερα. Μην αρπαζεστε πάντως. Απλά αυτό το στυλ και την ιδεολογία τα σιχαίνομαι. 1000φορές καλύτερα ο Κινέζικος κινηματογράφος. Εξαίρεση το αναφερθέν La Haine.
the_end Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 εμενα παλι δε μου αρεσει ο ιταλικος κινηματογραφος. ή τελος παντων με ψιλοαπωθει. ισως να φταει η ιδια η γλωσσα, ισως να φταει το οτι σε αρκετες ταινιες οι φωνες ειναι περασμενες απο πανω και μου θυμιζει κατι μεξικανοβραζιλιανικες σειρες.
Sadead Neth Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Συμφωνώ μαζί σου the_end. Ιταλικό κινηματογράφο πολύ δύσκολα βλέπω. Αντίθετα ο γαλλικός μου αρέσει πολύ και σίγουρα χωρίς γαλλία θα υπήρχε ένα τεράστιο και αναντικατάστατο κενό στην ιστορία του κινηματογράφου. Άλλωστε γάλλοι εφηύραν τον κινηματογράφο και από γάλλο πραγματοποιήθηκε η μετεξέλιξη της τεχνικής του κινηματογράφου σε τέχνη. Από τους σκηνοθέτες που ανέφερες μάλλον πρέπει να δεις τα πάντα (όπως και εγώ ). Οπότε απλά θα αναφέρω τις αγαπημένες μου από GODard και Bresson και δύο ταινίες που πρέπει σύντομα να δω απο Truffaut. Godard: "Week-end", "Band a part" Bresson: "Au Hasard Balthazar", "Le Journal d'un Cure de Campagne" Τruffaut: "Jules et Jim" και "Les 400 Coups". Γενικά από όλους τους σκηνοθέτες που ανέφερες παραπάνω δεν νομίζω να απογοητευτείς από καμια δουλειά τους οπότε πάρε (κατέβαζε) ότι βρίσκεις. Ένας ακόμη σκηνοθέτης που ξέχασες και νομίζω πως θα σου αρέσει είναι ο Alain Resnais. Μιας και απ' ότι κατάλαβα είσαι ομόγουστος σου άρεσε το "Les 400 Coups"?
LL_NEO Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Ακολουθεί μήνυμα κεφάλαιο για την τέχνη της κριτικής ταινιών.... Δες οποιαδήποτε ταινία έχει μέσα Μπελούτσι. Όλες οι άλλες είναι μαλακίες...
Sadead Neth Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Ακολουθεί μήνυμα κεφάλαιο για την τέχνη της κριτικής ταινιών....Δες οποιαδήποτε ταινία έχει μέσα Μπελούτσι. Όλες οι άλλες είναι μαλακίες... Δεν έχω δει καμιά ταινία με τον John Bellucci αλλά σίγουρα δεν έχει παίξει σε γαλλικές ταινίες. Αφού τον προτείνεις πάντως LL_NEO θα τον ψάξουμε .
Puppet-Master Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 bellucci RESPECT δες τες ολες εκτος απο το μη αναστρεψιμο.η πιο αθλια ταινια που εχω δει.
the_end Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Μιας και απ' ότι κατάλαβα είσαι ομόγουστος σου άρεσε το "Les 400 Coups"? το θεωρω απο εξαιρετικο ως απιστευτο. απ'τις ταινιες που (σχεδον,μην υπερβαλλουμε κιολας) με σημαδεψαν. για μια αρκετα μεγαλη περιοδο ειχε κολλησει μες το μυαλο μου! απο αλεν ρενε τι προτεινεις εκτος απ'το "χιροσιμα αγαπη μου"? edit:μπηκα imdb να δω τιποτα απ'τον ρενε. ο τυπος σκηνοθετει εδω και 8 δεκαετιες!!!!!!!!!!!απιστευτος
Sadead Neth Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Από Resnais δες το "L' annee derniere a Marienbad". Και το "Muriel" πρέπει να είναι πολύ καλό αλλά δεν βρίσκω υπότιτλους.
Akujin Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Από Godard (μεγάλη προσωπική αγάπη) έχεις 3 καταπληκτικά έργα κι εκτός από αυτά που προτείνει ο Sadead, δες σίγουρα και το Contempt aka Le Mepris, το Deux ou Trois Choses Que Je Sais d'Elle, το Masculine Feminine και το Vivre sa Vie με την μοναδική Anna Karina. Υπάρχει και η πιο πειραματική του περίοδος, με την οποία δεν έχω ασχοληθεί ακόμα, όπου πλέον τα φιλμ του θυμίζουνε σεμινάρια για φοιτητές κινηματογράφου (hail mary, passion, prenom carmen, la chinoise, numero deux, forever mozart, nouvelle vague) και η πρόσβασή τους γίνεται πιο δύσκολη. ο Godard εξευρενά τo ''τέλoς του κινηματογράφου'' και δεν θέλει και παρέα μαζί του. Για hardcore fans μόνο. Από Bresson έχετε προτείνει ήδη όλα τ' αριστουργήματά του, πλην των Un condamné à mort s'est échappé, και L'Argent. -Το Balthazar είναι μέσα στις 5 αγαπημένες μου ταινίες ever.- (Ο Robert Βresson είναι ο Γαλλικός κινηματογράφος, όπως ο Ντοστογιέφσκι είναι το Ρώσσικο μυθιστόρημα και ο Μότσαρτ είναι η Γερμανική μουσική, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ) Πρόκειται για πολύ ξεχωριστό σκηνοθέτη, τον μάστερ της σιωπής, έναν ''άγιο'' σκηνοθέτη, πολύ δυσεύρετο, και στο πάνθεον όλων των κριτικών/σκηνοθετών που σέβονται την υπόστασή τους. Από Truffaut τα δύο που αναφέρει ο Sadead είναι και τα καλύτερά του για μένα, τσέκαρε το Tirez sur le pianiste(1960) με τον Charles Aznavour, είναι το πιο πειραματικό του, το La nuit américaine (Day for Night) και το Fahrenheit 451. Άλλες προτάσεις: Marcel Carné's Children of Paradise (αυτό πρέπει να είναι πολύ καλό), το La Belle Noiseuse του Jacques Rivette με την φάτε με στο κουτάλι Emmanuelle Béart (240 λεπτά) πρέπει να είναι αρκετά ξεχωριστή ταινία, από Louis Malle έχω δει το ντεμπούτο του, το film-noir Ascenseur Pour L'Echafaud, το έκανε 24 χρονών, έχει αυτοσχεδιαστικό OST από Miles Davis και την εκπληκτική Jean Moreau στις αρχές της καριέρας της. (περισσότερα σε επόμενο ποστ)
the_end Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 την "ωραια καβγατζου" την εχω σε κασετα εδω και χρονια αλλα δεν εχω καταφερει να δω ολο αυτο τον ποταμο. η αληθεια ειναι οτι μαλλον την ταινια την εγραψα μονο και μονο για την εμανουέλ. απ'τις πιο ομορφες γυναικες που εχω δει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.