Προς το περιεχόμενο

In The Mouth Of Madness

john1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον,μολις ειδα την εν λογω ταινια,και ομολογω οτι ηταν πολυ καλη!

Κυριως μου αρεσε το χαοτικο στοιχειο του σεναριου,και οχι τα ξαφνικα "πεταγματα" που σε τρομαζουν...

Παντως,δεν καταλαβα και πολυ το φιναλε,να πω την αληθεια...

Να προσθεσω οτι την ειδα,επειδη καποιος φιλος την προτεινε στο αντιστοιχο topic για παρανοικες ταινιες...

http://www.imdb.com/title/tt0113409/

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Υπάρχει σε DVD, την πήρες σε VHS ή την έστειλε ο θείος ? Την έχω δει την ταινία, πράγματι πολύ καλή, αλλά την τελευταία φορά που την έψαχνα για να την ξαναδώ, μου είπαν ότι δεν έχει βγει σε DVD.

Δημοσ.

Πράγματι είναι πολύ καλή ταινία, δε νομίζω όμως να κυκλοφορούν σε dvd και μάλιστα στην Ελλαδα αυτές οι ταινίες.

Ο Carpenter είναι μεγάλη αξία στον κινηματογράφο...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παντως,δεν καταλαβα και πολυ το φιναλε,να πω την αληθεια...

http://www.imdb.com/title/tt0113409/

---------------SPOILER-----------

Απλά ο συγγραφέας του βιβλίου πέτυχε τον σκοπό του. Όλοι τρελάθηκαν, αλληλοσφάχτηκαν και έμεινε ζωντανός μόνο ο πρωταγωνιστής, τον οποίο έκλεισαν αρχικά στο τρελάδικο, γιατί κανείς δεν πίστευε.

Όλη η ταινία ουσιαστικά ήταν ενα flashback.

Μάλλον η καλύτερη ταινία του είδους που έχω δει. Φυσικά θα ήταν ακόμη καλύτερη αν ο Carpenter δεν επέμενε σε αυτήν την b-movies αισθητική του, αλλά ίσως και αυτό να είναι ένα κομμάτι της γοητείας της ταινίας.

Δημοσ.

Ειναι οντως απο το βιβλιο του Λαβκραφτ?

Δεν την εχω δει και (δυστυχως) καναδυο ταινιες που ειδα βασισμενες σε βιβλια του Λαβκραφτ μου τη δωσαν στα νευρα...

Δημοσ.

Όχι, δεν ειναι βασισμένο σε κάποιο βιβλίο του Λαβκραφτ αλλα έχει στοιχεία απο το Cthulhu mythos και αναφορές σε διάφορα short stories (π.χ. Pickman Motel κ.λ.π.)

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

+1 κι από μένα για αυτή την ταινία. Πολύ καλή και ατμοσφαιρική με μπόλικη δόση παράνοιας ενισχυμένη με τη b-movie αισθητική του Κάρπεντερ. Δείτε τη

• Members
Δημοσ.

Όντως, από τις καλύτερες ταινίες του Carpenter.

Πολύ καλές ταινίες από τον ίδιο σκηνοθέτη θεωρώ και τις εξής:

The Thing (Η Απειλή)

The Fog (Η Ομίχλη)

Το κλασικό Halloween (Η Νύχτα με τις Μάσκες)

Απόδραση από τη ΝΥ

They Live (Ζουν ανάμεσά μας) - ο ορισμός του b-movie, με σχεδόν ερασιτεχνικές ερμηνείες αλλά παρόλα αυτά έχει μια παράξενη γοητεία

Chistine

Vampires - χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο, τη βρήκα πολύ διασκεδαστική

Επίσης, σε όσους αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες, αξίζει να δουν επίσης έργα του Cronenberg - προσωπικά μου αρέσει ακόμα περισσότερο από τον Carpenter.

Δημοσ.

To τέλος είναι λίγο διαφορετικό από όσα είπατε.

Επειδή είδα καμιά 5 φορές την ταινία από τότε που βγήκε σινεμά το τέλος έχει ως εξής.

Όντως όλοι αλληλοσφαχτήκαν αλλά σε 2-3 σημεία της ταινίας αναφέρει ότι αυτός που υποφέρει πιο πολύ θα είναι ο τελευταίος επιζών. Και γιαυτό η σχετική απορία-αγωνία του πρωταγωνιστή Sam Neil αν θα βρεί κάποιον ζωντανό εκεί έξω με αποκορύφωμα την ταινία που βλέπει στο τέλος στην αίθουσα με αυτόν να πρωταγωνιστεί και να καταλαβαίνει ότι είναι ο τελευταίος στην γή.

Δημοσ.

Και εγώ την είχα δει πιτσιρίκος και μου έκανε από τότε πολύ καλή εντύπωση (παίζει ρόλο που ήμουν πορωμένος τότε και με την cthulu mythology). Αλλά ακόμα και σήμερα την βλέπω πάρα πολύ ευχάριστα.

Για μένα η καλύτερη ταινία του κάρπεντερ και μετά είναι το the thing.

Δεν είμαι και τρελός φαν του αλλά αυτές οι δυο ταινίες του τα σπάνε

Δημοσ.

χαιρομαι που θυμηθίκατε την ταινιάρα αυτή. Απο τα καλήτερα θρίλερ που έχω δεί.

Συγκεκριμένα την είδα εντελώς τυχαία ένα βράδυ στην ΝET και ίσως επειδή την είδα χωρίς να έχω ιδέα την παίζει, εντυποσιάστηκα ακόμα περισσότερο.

Η ταινία είναι moust!

Δημοσ.

εχει βγει μια ταινια κθουλου το 2005

CAll of cthulhu λεγεται ασπρομαυρη και

γυρισμενη με παλιες τεχνικες , δειτε την

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...