Προς το περιεχόμενο

wine+greek fonts

RevEUx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Έχω ubuntu dapper και επιτέλους κατάφερα να τρέξω το autocad μέσω wine. Αναγκαστικά η έκδοση είναι λίγο παλιά ( acad2000) και η εγκατάσταση έγινε με wine 0.9.12 ( μετά τρέχει και με το 0.9.20 ) αλλα τι να κάνουμε, σημασία έχει να ξεφύγουμε από τα πατζούρια :) ;Εχει κάποια ψιλοπροβληματάκια αλλα δεν το βάζω κάτω.

Εκτός από τα ελληνικά. Δεν μπορώ να γράψω καθολου ελληνικά. Κάθε ελληνικό χαρακτήρα τον έκανε ερωτηματικό ?.

Γουγλησα wine+greek fonts και βρήκα το εξής : LC_ALL=el_GR.ISO-8859-7 wine ~/.wine/drive_c/Program\ Files/ACAD2000/acad.exe

Τώρα δέν εμφνίζει καθόλου τα γράμματα και στο terminal λέει π.χ. αν πατήσω το δ :

err:keyboard:X11DRV_ToUnicodeEx (virtKey=53,scanCode=1F,keycode=27,state=2000)

err:keyboard:X11DRV_ToUnicodeEx Please report: no char for keysym 07E4 (Greek_delta) :

Αν μπορεί να με βοηθήει κάποιος γιατί εντάξει ανέχομαι να μην τρέχει κάποια πραγματάκια αλλα τα ελληνικά μου είναι απαραίτητα. Thanx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δοκίμασε να γράψεις με ελληνικές γραμματοσειρές .shx (polylines) και όχι του συστήματος (άν σου κάνουν)

έτρεξα το 14 αλλά δεν δοκίμασα γράμματα (ubuntu dapper - δεν θυμάμαι για το wine)

ευχαριστούμε για την πληροφορία.

ελπίζω να βρείς λύση.

Λοιπόν ένας φίλος μου βρήκε λύση. Έλειπε το greek localization και δεν έβρισκε το wine ελληνικά.

Συγκεκριμένα έτρεξε την εντολή : sudo locale-gen el_GR.ISO-8859-7

και το πρόβλημα λύθηκε εκτελώντας το acad με : LC_ALL=el_GR.ISO-8859-7 wine ~/.wine/drive_c/Program\ Files/ACAD2000/acad.exe

Τα γράφω όλα ώστε αν θέλει κάποιος να τρέξει acad στο ubuntu να το καταφέρει.

Eπειδή η έκδοση είναι παλιά και πιθανόν να μην εξυπηρετεί, κυρίως λόγω του παλιού τύπου αρχείων που χρησιμοποιεί, να αναφέρω ότι υπάρχουν προγράμματα που μετατρέπουν από *.dwg (2004+) σε *.dwg (2000) και ανάποδα καθώς και σε *.dxf. Εγώ χρησιμοποιώ το TwinView που τρέχει από wine τέλεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...