Sellers Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 λοιπόν για δες εδώ και με ρωτάς ότι θές: Average brain weights at different times of development: AGE BRAIN WEIGHT (grams) 20 weeks of gestation 100 Birth 400 18 months old 800 3 years old 1100 Adult 1300-1400 και εδώ: ... η μνήμη χωρίζεται σε βραχυπρόθεσμη (το τηλέφωνο της πιτσαρίας που μόλις κάλεσες) μεσοπρόθεσμη (το μεσημεριανό φαγητό της προηγούμενης βδομάδας) και μακροπρόθεσμη (το πρώτο ξύλο που έφαγες απο την μαμά επειδή έσπασες εκείνο το βάζο...). Το όργανο εκείνο που "γυμνάζει" τον εγκέφαλο και "γυμνάζεται"' date=' καθορίζοντας ποιες αναμνήσεις είναι ικανές και απαραίτητες ή χρήσιμες ή "σημαδιακές" για να αποτελέσουν μέρος της μακροπρόθεσμης μνήμης, είναι ο ιππόκαμπος ! Εκτός απο αυτή τη λειτουργία είναι υπεύθυνος για τον προσανατολισμό του ατόμου στο χώρο, και αναπτύσσεται κυρίως μεταγεννητικά !!! [u']και εδώ:[/u] (ποιο μέρος του εγκεφάλου ευθύνεται για τη δημιουργία αναμνήσεων) Psychologists and neuroscientists dispute the precise role of the hippocampus, but, in general, agree that it has an essential role in the formation of new memories about experienced events (episodic or autobiographical memory). Some researchers prefer to consider the hippocampus as part of a larger medial temporal lobe memory system responsible for general declarative memory (memories that can be explicitly verbalized — these would include, for example, memory for facts in addition to episodic memory). Neural development is one of the earliest to begin and the last to be complete, generating the most complex structure within the embryo. και τέλος: ...το ισχυρότερο αρχέγονο ένστικτο του ανθρώπου είναι αυτό της αυτοσυντήρησης ! Σκεφθήτε λοιπόν τα πρώτα στάδια ζωής ενός άγριου ζώου για να καταλάβετε και την μεταγεννητική ανάπτυξη του ανθρωπίνου εγκεφάλου. Ένα νεογέννητο στην αφρικανική σαβάνα θα επιζήσει επειδή σύντομα θα σηκωθεί, θα περπατήσει και θα αναπτύξει τις αισθήσεις του ! Αργότερα θα κοιτάξει να γίνει ικανό μέλος μια αγέλης, θα αναπτύξει δηλαδή ένα είδος επικοινωνίας. Όταν λοιπόν ένας άνθρωπος γεννηθεί, τα τμήματα εκείνα του εγκεφάλου του που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τάχιστα είναι η λεγόμενη κινητική και αισθητική μοίρα... Η μνήμη δεν είναι απαραίτητη για την επιβίωση και έτσι δεν είναι προτεραιότητα για τον εγκέφαλο ! Σκεφθήτε ακόμα πως μετά απο μόνιμη ή πρωσωρινή εγκεφαλική βλάβη (ακόμα και λόγω ηλικίας) , το συνηθέστερο είναι να παρουσιάζονται κενά μνήμης, ποτέ κινητικά προβλήματα (προκύπτουν κυρίως λόγω βλαβών στη σπονδυλική στήλη)... ....αυτά που αναφέρθηκαν περί προσανατολισμού και ιπποκάμου, δείτε πως δένουν τώρα, καθώς η ανάπτυξη των κινητικών και αισθητικών λειτουργιών είναι σχετικά προαπαιτούμενη για την ανάπτυξη αντίληψης χώρου και προσανατολισμού ! Υ.Σ. ...έρευνα στους ταρίφες του Λονδίνου απέδειξε πως η ικανότητα του ατόμου για προσανατολισμό και μνήμη (για να πάρουν άδεια ταξί, πρέπει να ξέρουν ΟΛΟΥΣ τους δρόμους του "αδελφάτου"...) συνδέεται με το μέγεθος του ιπποκάμπου ! ...απέδειξε επίσης πως είναι πολύ αποτελεσματική η "εκγύμναση" του οργάνου συγκρίνοντας παλιούς και νέους στο επάγγελμα, και ανακαλύπτοντας οτι το όργανο αυξάνεται ιδιαίτερα σε όγκο με την πάροδο των χρόνων στο συγκεκριμένο επάγγελμα ! Αυτά !!! ελπίζω να σας κάλυψα ! (ουφ......πολλή πληκτρολόγηση ) Με έκανες σκόνη man... :twisted:
mxpert Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Με έκανες σκόνη man... :twisted: ...δεν ήταν τίποτα !!! ακούς εκεί ψυχολογία :twisted: τι δηλαδή ? επειδή το είπε ο Φρόιντ ??? φιλικά
konnak Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Γιατί, γαμώ το κέρατό μου, για μια-δυο βδομάδες κάθε φθινόπωρο, όταν βγαίνω από το μπάνιο έχω μια απίστευτα ενοχλητική και επίμονη φαγούρα στο σώμα μου; Πραγματικά, συμβαίνει πάντα κάθε αρχή φθινοπώρου, δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Στην αρχή νόμιζα ότι θα άλλαζα δέρμα! Ξέρει κανείς αν πρόκειται για κάποιο βιολογικό maintenance που λαμβάνει χώρα τέτοια εποχή, και που προκαλεί αυτό το πράγμα; Εκτός και αν συμβαίνει μόνο σε μένα...
Sellers Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δυο απορίες. 1) Γιατί κάθε φορά που παίζω τάβλι με οποιονδήποτε φίλο μου, ξεκινάμε με πόρτες δεν κοιτάει κανένας πως τα στήνει ο άλλος και μια ζωή τα στήνουμε ανάποδα??? και 2) Γιατί οι γιαγιάδες όταν μας βλέπουν να παρακολουθούμε ξένες σειρές και θέλουν να δουν τις δικές τους (Βέρα στο δεξί κ.λ.π) μας λένε ότι το δικό μας θα το ξαναέχει και αύριο και εννούν το ίδιο επεισόδιο... Δηλαδή η γιαγιά μου νομίζει πως δύο εβδομάδες τώρα βλέπω συνέχεια το ίδιο επεισόδιο LOST στην NET??
mxpert Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Γιατί, γαμώ το κέρατό μου, για μια-δυο βδομάδες κάθε φθινόπωρο, όταν βγαίνω από το μπάνιο έχω μια απίστευτα ενοχλητική και επίμονη φαγούρα στο σώμα μου; Πραγματικά, συμβαίνει πάντα κάθε αρχή φθινοπώρου, δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Στην αρχή νόμιζα ότι θα άλλαζα δέρμα! Ξέρει κανείς αν πρόκειται για κάποιο βιολογικό maintenance που λαμβάνει χώρα τέτοια εποχή, και που προκαλεί αυτό το πράγμα; Εκτός και αν συμβαίνει μόνο σε μένα... συμβαίνει και σε μένα... αυτή την εποχή όπως είναι λογικό η ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας μειώνεται αισθητά, όπως και η διάρκειά της (η μέρα όσο πάει και μικραίνει)... ο οργανισμός παράγει πλέον δερματικά κύτταρα με λιγότερη ποσότητα μελανίνης ("φεύγει" το μαύρισμα)... βέβαια, ....η ανανέωση των δερματικών κυττάρων γίνεται κατά μέσο όρο ανά 24ωρο όλο το χρόνο (ίσως λίγο γρηγορότερα το καλοκαίρι λόγω έξτρα καταπόνησης), ....οπότε δεν υφίσταται κάποιο ιδιαίτερο φαινόμενο βιολογικού maintenance ! η φαγούρα προφανώς προκαλείται λόγω εισόδου νερού στα δερματικά κύτταρα (φαινόμενο της ώσμωσης).... ....τώρα γιατί αυτή την εποχή ξυνόμαστε λιγάκι περισσότερο, ...άγνωστο προς το παρόν.......θα το ψάξω το θέμα...:twisted:
-nick- Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Ή αλλιώς η απάντηση στην περιέργεια, όπως είναι και το μότο γνωστού περιοδικού. Μπορούμε διάφορες μικρές αποριούλες σχετικά με την επιστημονική εξήγηση κάποιων θεμάτων, να τις μαζεύουμε εδώ. 2 απορίες από εμένα (άσχετη η μία από την άλλη): 1) Ξέρει λοιπόν κανένας πως εξηγείται το ότι δεν έχουμε αναμνήσεις από τα πρώτα μας χρόνια; Π.χ. η πιο παλιά μου ανάμνηση είναι απ' όταν ήμουν 3,5 ετών, που άκουγα την αρκετών μηνών αδερφή μου να κλωτσάει στην κοιλιά της μητέρας μου. Αν και θυμάμαι πεντακάθαρα την σκηνή αυτή, πριν από τότε, και λίγο μετά δεν έχω καμία ανάμνηση...Μήπως το κέντρο της μνήμης στον εγκέφαλο δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως μέχρι τότε; Παρακαλώ θερμά να ΜΗΝ αρχίσει η παρέλαση των χρηστών που νομίζουν τι συμβαίνει (με απίθανες θεωρίες), αλλά μόνο όσων ξέρουν συγκεκριμένα. Ο ελληνας dr Αθανασιος Καφκαλιδης[googlare ton] εχει κανει ερευνες ακομα και για προγεννητικες μνημες.. Βασικα εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι σιγουρα εχουμε αναμνησεις και πριν τα 3,5 αλλα ειναι βαθια θαμμενες... ενα σχετικο παραδειγμα.. σου'χει τυχει ποτε να προσπαθεις πολυ να θυμηθεις κατι και τελικα να το δεις π.χ σε ενα ονειρο σου τις επομενες μερες?
angmar Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 συμβαίνει και σε μένα... αυτή την εποχή όπως είναι λογικό η ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας μειώνεται αισθητά, όπως και η διάρκειά της (η μέρα όσο πάει και μικραίνει)... ο οργανισμός παράγει πλέον δερματικά κύτταρα με λιγότερη ποσότητα μελανίνης ("φεύγει" το μαύρισμα)... βέβαια, ....η ανανέωση των δερματικών κυττάρων γίνεται κατά μέσο όρο ανά 24ωρο όλο το χρόνο (ίσως λίγο γρηγορότερα το καλοκαίρι λόγω έξτρα καταπόνησης), ....οπότε δεν υφίσταται κάποιο ιδιαίτερο φαινόμενο βιολογικού maintenance ! η φαγούρα προφανώς προκαλείται λόγω εισόδου νερού στα δερματικά κύτταρα (φαινόμενο της ώσμωσης).... ....τώρα γιατί αυτή την εποχή ξυνόμαστε λιγάκι περισσότερο, ...άγνωστο προς το παρόν.......θα το ψάξω το θέμα...:twisted: Το δέρμα είναι ευτυχώς, για μενα, αδιάβροχο. Φαντάζεστε να έκανα ψαροτούφεκο και να έμπαζα και λιγάκι. Το νερό,ίσως διαπεράσει την νεκρή επιδερμική στοιβάδα, αλλά οχι και τα κύτταρα, αλλιώς καήκαμε. Η φαγούρα μπορεί να προκαλείται λόγω αποβολής νεκρών επιδερμικών κυττάρων και ευαισθητοποίηση της υποκείμενης στιβάδας από το χλώριο.(Λίγο υποθετικό sorry αλλα συμβαίνει...)
-nick- Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Ή αλλιώς η απάντηση στην περιέργεια, όπως είναι και το μότο γνωστού περιοδικού. Μπορούμε διάφορες μικρές αποριούλες σχετικά με την επιστημονική εξήγηση κάποιων θεμάτων, να τις μαζεύουμε εδώ. 2 απορίες από εμένα (άσχετη η μία από την άλλη): 1) Ξέρει λοιπόν κανένας πως εξηγείται το ότι δεν έχουμε αναμνήσεις από τα πρώτα μας χρόνια; Π.χ. η πιο παλιά μου ανάμνηση είναι απ' όταν ήμουν 3,5 ετών, που άκουγα την αρκετών μηνών αδερφή μου να κλωτσάει στην κοιλιά της μητέρας μου. Αν και θυμάμαι πεντακάθαρα την σκηνή αυτή, πριν από τότε, και λίγο μετά δεν έχω καμία ανάμνηση...Μήπως το κέντρο της μνήμης στον εγκέφαλο δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως μέχρι τότε; Παρακαλώ θερμά να ΜΗΝ αρχίσει η παρέλαση των χρηστών που νομίζουν τι συμβαίνει (με απίθανες θεωρίες), αλλά μόνο όσων ξέρουν συγκεκριμένα. Ο ελληνας dr Αθανασιος Καφκαλιδης[googlare ton] εχει κανει ερευνες ακομα και για προγεννητικες μνημες.. Βασικα εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι σιγουρα εχουμε αναμνησεις και πριν τα 3,5 αλλα ειναι βαθια θαμμενες... ενα σχετικο παραδειγμα.. σου'χει τυχει ποτε να προσπαθεις πολυ να θυμηθεις κατι και τελικα να το δεις π.χ σε ενα ονειρο σου τις επομενες μερες? ...λοιπόν το παρακάτω link μάλλον θα σε καλύψει πλήρως:http://www.rochester-citynews.com/gyrobase/Content?oid=oid%3A2769 ..σε αυτά που θα διαβάζεις να προσθέσω/τονίσω/σημειώσω τα εξής: καλύτεροι μαύροι αθλητές σημαίνει σχεδόν πάντα μαύροι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ !!! τον καιρό της ντόπας λοιπόν, μήπως θα πρέπει να τους αμφισβητούμε ? οι λευκοί όπως θα δείτε και στο link τύγχαναν καλύτερης μεταχείρησης απο την κοινωνία και τους προπονητές... όταν μια ζωή τρως αυτή την καταπίεση μήπως ντοπάρεσε και ευκολότερα (απο άποψη συνείδησης) για να φάν επιτέλους τη σκόνη σου ? :???: νομιζω και αποψη σωματοτυπου ειναι γενικα,κατα μεσο ορο φυσικα, πιο καταλληλοι για αθλητισμο.. [ακομα και σε αυτους που δεν γυμναζονται το βλεπεις] Τωρα, περι πρωταθλητισμου... σχεδον ολοι πιστευω λιγο πολυ ντοπαρονται.
mxpert Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Το νερό,ίσως διαπεράσει την νεκρή επιδερμική στοιβάδα, αλλά οχι και τα κύτταρα, αλλιώς καήκαμε. ...το φαινόμενο της ώσμωσης που ανέφερα, είναι κάτι τελείως διαφορετικό ! ...δεν πρόκειται για "διάτρηση" της επιδερμικής στοιβάδας απο το νερό ! ...απλά το νερό εισχωρεί στο κυτταρόπλασμα των επιφανειακών επιδερμικών κυττάρων λόγω διαφορετικής συγκέντρωσης των δύο διαλυμάτων, προκαλώντας διόγκωση του κυττάρου, και συνήθως λύση του, λόγω υπερβολικής διόγκωσής του. Η φαγούρα μπορεί να προκαλείται λόγω αποβολής νεκρών επιδερμικών κυττάρων και ευαισθητοποίηση της υποκείμενης στιβάδας από το χλώριο. ....πολύ καλή και πιθανή εξήγηση ! ...ειδικά αν χρησιμοποιείς "άγριο" σπόγγο !
angmar Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 ...το φαινόμενο της ώσμωσης που ανέφερα, είναι κάτι τελείως διαφορετικό ! ...δεν πρόκειται για "διάτρηση" της επιδερμικής στοιβάδας απο το νερό ! ...απλά το νερό εισχωρεί στο κυτταρόπλασμα των επιφανειακών επιδερμικών κυττάρων λόγω διαφορετικής συγκέντρωσης των δύο διαλυμάτων, προκαλώντας διόγκωση του κυττάρου, και συνήθως λύση του, λόγω υπερβολικής διόγκωσής του. ....πολύ καλή και πιθανή εξήγηση ! ...ειδικά αν χρησιμοποιείς "άγριο" σπόγγο ! Ή προιόντα απολέπισης Γνωρίζω φίλε μου τι είναι η ώσμωση και πώς λειτουργεί, θέλωντας και μη κάθε βιολόγος πρέπει να ξέρει...:oops: Το θέμα έιναι οτι το νερό ΔΕΝ μπαίνει σε κανένα ζωντανό κύτταρο γιατί αν συνέβαινε αυτό κομμένες οι σχέσεις μας με το νερό...Αυτός είναι και ο λόγος που ο οργανισμός κρατά πάνω του την νεκρή και ισχυρά κερατινοποιημένη στιβάδα κυττάρων. Αν θέλεις ρίξε και μια ματιά στο παρακάτω άρθρο,είναι αρκετά διαφωτιστικό. http://www.madsci.org/posts/archives/2004-07/1090270850.An.r.html
mxpert Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Το θέμα έιναι οτι το νερό ΔΕΝ μπαίνει σε κανένα ζωντανό κύτταρο γιατί αν συνέβαινε αυτό κομμένες οι σχέσεις μας με το νερό...Αυτός είναι και ο λόγος που ο οργανισμός κρατά πάνω του την νεκρή και ισχυρά κερατινοποιημένη στιβάδα κυττάρων. το νερό ΜΠΑΙΝΕΙ σε κάθε ζωντανό κύτταρο ΜΗ κερατινοποιημένο !!! το πλύσιμο είναι ικανό να προκαλέσει φθορά της κερατινοποιημένης στοιβάδας και να φέρει ζωντανά κύτταρα σε επαφή με το νερό και με το ωσμωτικό φαινόμενο... ...όπως επίσης τα νεκρά κερατινοποιημένα κύτταρα απορροφούν νερό λόγω τριχοειδών φαινομένων αποβάλλοντας παράλληλα κερατίνη !
mxpert Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Λοιπόν μετά από περαιτέρω έρευνα ανακάλυψα τα εξής: Η επιφανειακή επιδερμική στοιβάδα αποτελείται εξ' ολοκλήρου από νεκρά κερατινοποιημένα επιδερμικά κύτταρα, τα οποία όταν έλθουν σε επαφή με το νερό αποβάλλουν την κερατίνη και απορροφούν νερό λόγω τριχοειδών φαινομένων. Ο λόγος δημιουργίας "ζαρώματος" στα δάχτυλα είναι η απειροελάχιστη απόκλιση που παρουσιάζουν οι στρώσεις κυττάρων, οι οποίες αν και απορροφούν όλες νερό, δεν "φουσκώνουν" ομοιόμορφα. Ειδικά για τα επιδερμικά κύτταρα, το ωσμωτικό φαινόμενο δεν τα "αγγίζει". Ο λόγος είναι η υψηλή περιεκτικότητα των επιδερμικών κυττάρων σε χοληστερόλη, μιας ουσίας δηλαδή ιδιαίτερα υδρόφοβης, η οποία παίζει το ρόλο του μονωτή ! Όσο για την φαγούρα, η αλατότητα του νερού είναι αρκετά ικανή να προκαλέσει ένα ισχυρό σοκ στον οργανισμό. Στη μεσογειακή λοιπόν κουλτούρα που μας χαρακτηρίζει παρατηρείται το εξής φαινόμενο: το καλοκαίρι λόγω των επαναλαμβανόμενων μπάνιων στη θάλασσα, ο οργανισμός μας, προκειμένου να ανταπεξέλθει στα αλλεπάλληλα σοκ που υπόκειται, τροποποιεί λιγάκι τις φυσιολογικές του λειτουργίες και την επιδερμική συμπεριφορά ώστε να "αντιμετωπίζει" την αυξημένη αλατότητα των θαλασσίων υδάτων. Το φθινόπωρο, τα μπάνια σταματούν (ή αραιώνουν), με αποτέλεσμα την επαναφορά του οργανισμού στην προηγούμενη του καλοκαιριού κατάσταση…….αυτό, προκαλεί την φαγούρα ! Υ.Γ.: να ζητήσω συγνώμη για το λιγάκι απότομο ύφος μου παραπάνω… δεν επιθυμώ κάποιου είδους αντιδικία….sorry !
konnak Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Ενδιαφέροντα τα λεγόμενά σας παίδες. Thanks.
KWSN_Men Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 ...λοιπόν το παρακάτω link μάλλον θα σε καλύψει πλήρως:http://www.rochester-citynews.com/gyrobase/Content?oid=oid%3A2769 ..σε αυτά που θα διαβάζεις να προσθέσω/τονίσω/σημειώσω τα εξής: καλύτεροι μαύροι αθλητές σημαίνει σχεδόν πάντα μαύροι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ !!! τον καιρό της ντόπας λοιπόν, μήπως θα πρέπει να τους αμφισβητούμε ? οι λευκοί όπως θα δείτε και στο link τύγχαναν καλύτερης μεταχείρησης απο την κοινωνία και τους προπονητές... όταν μια ζωή τρως αυτή την καταπίεση μήπως ντοπάρεσε και ευκολότερα (απο άποψη συνείδησης) για να φάν επιτέλους τη σκόνη σου ? :???: Δηλαδή ας πούμε το ότι οι λευκοί δεν έχουν την αλτικότητα των μαύρων, δεν παίζει ρόλο; Γιατί στα 100 μέτρα οι μαύροι είναι αχτύπητοι; Γιατί οι μαύροι, χωρίς ιδιαίτερη άθληση έχουν πάντα καλύτερα σώματα από τους λευκούς; Καλοί και ωραίοι οι κοινωνικοί παράγοντες, αλλά δεν εξηγούν τα πάντα. Υπάρχει ολόκληρο κίνημα στην Αμερική, που πάει να δείξει ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα φύλα κτλ. Συγγνώμη, αλλά υπάρχουν. Το ότι αυτές δεν πρέπει να είναι κοινωνικό κριτήριο είναι εντελώς διαφορετικό θέμα. ΥΓ: Θα μπορούσες να μας πεις τι είναι η μυική πυκνότητα και τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στις διάφορες φυλές;
grigas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Θυμάμαι παλιότερα (παρακολουθώντας Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης ή Ολυμπιακούς αγώνες) είχα ακούσει μια άποψη ότι λόγω της σωματοδομής τους που τους κάνει καλούς αθλητές στα sprint δεν μπορούν να είναι καλοί κολυμβητές (σε επίπεδο παγκόσμιου πρωταθλητισμού πάντα). Αν δεν κάνω λάθος έχει να κάνει με το ποσοστό λίπους και την πυκνότητα των μυών τους που έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να έχουν την "πλαστικότητα" που απαιτείται για την κολύμβηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.