konnak Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Ή αλλιώς η απάντηση στην περιέργεια, όπως είναι και το μότο γνωστού περιοδικού. Μπορούμε διάφορες μικρές αποριούλες σχετικά με την επιστημονική εξήγηση κάποιων θεμάτων, να τις μαζεύουμε εδώ. 2 απορίες από εμένα (άσχετη η μία από την άλλη): 1) Ξέρει λοιπόν κανένας πως εξηγείται το ότι δεν έχουμε αναμνήσεις από τα πρώτα μας χρόνια; Π.χ. η πιο παλιά μου ανάμνηση είναι απ' όταν ήμουν 3,5 ετών, που άκουγα την αρκετών μηνών αδερφή μου να κλωτσάει στην κοιλιά της μητέρας μου. Αν και θυμάμαι πεντακάθαρα την σκηνή αυτή, πριν από τότε, και λίγο μετά δεν έχω καμία ανάμνηση...Μήπως το κέντρο της μνήμης στον εγκέφαλο δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως μέχρι τότε; 2) Σχετικά με το περίφημο 97% της ασφάλειας που σου προσφέρει το προφυλακτικό: το υπόλοιπο 3% περιλαμβάνει πιθανό σπάσιμό του ή να παιχτεί κάποια μαλακία τέλος πάντων, Ή αναφέρεται σε πιθανή περατότητα του latex από την πίεση και το ...αχέμ, stretching στο οποίο υποβάλλεται, που ενώ το προφυλακτικό θα είναι άθικτο θα έχει αφήσει κάποιους κολυμβητές σου να περάσουν στην άλλη πλευρά; Παρακαλώ θερμά να ΜΗΝ αρχίσει η παρέλαση των χρηστών που νομίζουν τι συμβαίνει (με απίθανες θεωρίες), αλλά μόνο όσων ξέρουν συγκεκριμένα.
ntountou Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 επίσης εγώ θέλω να ρωτήσω γιατί στο άθλημα της κολύμβησης δεν υπάρχουν μαύροι αθλητές παρά μόνο λευκοί, τη στιγμή μάλιστα που στα υπόλοιπα αθλήματα ξεχωρίζουν οι μαύροι και λέγεται ότι έχουν πλεονεκτήματα (λόγω σωματοδομής) σε σχέση με τους λευκούς... έχω ακούσει διάφορες θεωρίες αλλά καμμία δε μου φάνηκε αξιόπιστη.. κι εγώ παρακαλώ να μην ακολουθήσει το γνωστό χαβαλέ, αξίζει να πάρουμε κάποιες απαντήσεις
KaizerSoze Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 2) Σχετικά με το περίφημο 97% της ασφάλειας που σου προσφέρει το προφυλακτικό: το υπόλοιπο 3% περιλαμβάνει πιθανό σπάσιμό του ή να παιχτεί κάποια μαλακία τέλος πάντων' date=' Ή αναφέρεται σε πιθανή περατότητα του latex από την πίεση και το ...αχέμ, stretching στο οποίο υποβάλλεται, που ενώ το προφυλακτικό θα είναι άθικτο θα έχει αφήσει κάποιους κολυμβητές σου να περάσουν στην άλλη πλευρά;[/quote'] 99% (αφηνω μια πιθανοτητα να το θυμαμαι αναποδα,τοχα καιγω και ρωτησα τον θειο μου τον φαρμακοποιο) το 2ο,διαπερατοτητα του προφυλακτικου.Το 1ο εχει να κανει με την ποιοτητα κατασκευης του συγκεκριμενου προφυλακτικου,οχι με το προφυλακτικο ιν τζενεραλ
mxpert Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Γιατί μαζεύεται χνούδι στον αφαλό μου?? :mrgreen: ...λοιπόν όσο γελοίο και αν ακούγεται αυτό, όντως συμβαίνει !!!!! τωρα το γιατί ???
Sellers Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 1) Ξέρει λοιπόν κανένας πως εξηγείται το ότι δεν έχουμε αναμνήσεις από τα πρώτα μας χρόνια; Π.χ. η πιο παλιά μου ανάμνηση είναι απ' όταν ήμουν 3,5 ετών, που άκουγα την αρκετών μηνών αδερφή μου να κλωτσάει στην κοιλιά της μητέρας μου. Αν και θυμάμαι πεντακάθαρα την σκηνή αυτή, πριν από τότε, και λίγο μετά δεν έχω καμία ανάμνηση...Μήπως το κέντρο της μνήμης στον εγκέφαλο δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως μέχρι τότε; Απο την κοπελιά μου, που είναι στην ψυχολογία και το δίνει το μάθημα την Παρασκευή: 1) Μέχρι τα 3 μας χρόνια δεν έχουμε αυξημένη χωριτικότητα μνήμης, και δεν μπορούμε φυσικά να κάνουμε συνειρμούς. 2) Η αύξηση της γνώσης για τα πράγματα που θέλουμε να θυμόμαστε. (π.χ μπορεί η γιαγιά να έλεγε για τον λύκο, αλλά εμείς δεν ξέραμε τι είναι ο λύκος), και τέλος 3) Μετά τα 3 μας χρόνια αρχίζει ο εγκέφαλος και αποκτάει στρατηγικές μνημονικής συγκράτησης και μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε ότι σκεφτόμαστε.... Αυτά
konnak Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Ωραίες οι απαντήσεις guys, thanks. Kaizer, αυτό φανταζόμουν και εγώ ότι συμβαίνει, το να συμπεριλαμβάνεται στο 3% το σπάσιμο ήταν λίγο παράλογο (αφού δεν είναι "ενδεδειγμένη" χρήση). Και η αλήθεια είναι ότι τον προβληματισμό ξεκίνησε εκείνο το επεισόδιο Friends με το "they should write it on the box!". Μαλακία πάντως, έτσι; Sellers, nice, πολύ πλήρης απάντηση, με κάλυψες απόλυτα. Mystirios, πλάκα πλάκα, έχω ακούσει για περί χνουδιού, αλλά δεν θυμάμαι .
mxpert Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Ξέρει λοιπόν κανένας πως εξηγείται το ότι δεν έχουμε αναμνήσεις από τα πρώτα μας χρόνια; Π.χ. η πιο παλιά μου ανάμνηση είναι απ' όταν ήμουν 3' date='5 ετών, που άκουγα την αρκετών μηνών αδερφή μου να κλωτσάει στην κοιλιά της μητέρας μου. Αν και θυμάμαι πεντακάθαρα την σκηνή αυτή, πριν από τότε, και λίγο μετά δεν έχω καμία ανάμνηση...Μήπως το κέντρο της μνήμης στον εγκέφαλο δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως μέχρι τότε;[/quote'] λοιπόν για δες εδώ και με ρωτάς ότι θές: Average brain weights at different times of development: AGE BRAIN WEIGHT (grams) 20 weeks of gestation 100 Birth 400 18 months old 800 3 years old 1100 Adult 1300-1400 και εδώ: ... η μνήμη χωρίζεται σε βραχυπρόθεσμη (το τηλέφωνο της πιτσαρίας που μόλις κάλεσες) μεσοπρόθεσμη (το μεσημεριανό φαγητό της προηγούμενης βδομάδας) και μακροπρόθεσμη (το πρώτο ξύλο που έφαγες απο την μαμά επειδή έσπασες εκείνο το βάζο...). Το όργανο εκείνο που "γυμνάζει" τον εγκέφαλο και "γυμνάζεται", καθορίζοντας ποιες αναμνήσεις είναι ικανές και απαραίτητες ή χρήσιμες ή "σημαδιακές" για να αποτελέσουν μέρος της μακροπρόθεσμης μνήμης, είναι ο ιππόκαμπος ! Εκτός απο αυτή τη λειτουργία είναι υπεύθυνος για τον προσανατολισμό του ατόμου στο χώρο, και αναπτύσσεται κυρίως μεταγεννητικά !!! και εδώ: (ποιο μέρος του εγκεφάλου ευθύνεται για τη δημιουργία αναμνήσεων) Psychologists and neuroscientists dispute the precise role of the hippocampus, but, in general, agree that it has an essential role in the formation of new memories about experienced events (episodic or autobiographical memory). Some researchers prefer to consider the hippocampus as part of a larger medial temporal lobe memory system responsible for general declarative memory (memories that can be explicitly verbalized — these would include, for example, memory for facts in addition to episodic memory). Neural development is one of the earliest to begin and the last to be complete, generating the most complex structure within the embryo. και τέλος: ...το ισχυρότερο αρχέγονο ένστικτο του ανθρώπου είναι αυτό της αυτοσυντήρησης ! Σκεφθήτε λοιπόν τα πρώτα στάδια ζωής ενός άγριου ζώου για να καταλάβετε και την μεταγεννητική ανάπτυξη του ανθρωπίνου εγκεφάλου. Ένα νεογέννητο στην αφρικανική σαβάνα θα επιζήσει επειδή σύντομα θα σηκωθεί, θα περπατήσει και θα αναπτύξει τις αισθήσεις του ! Αργότερα θα κοιτάξει να γίνει ικανό μέλος μια αγέλης, θα αναπτύξει δηλαδή ένα είδος επικοινωνίας. Όταν λοιπόν ένας άνθρωπος γεννηθεί, τα τμήματα εκείνα του εγκεφάλου του που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τάχιστα είναι η λεγόμενη κινητική και αισθητική μοίρα... Η μνήμη δεν είναι απαραίτητη για την επιβίωση και έτσι δεν είναι προτεραιότητα για τον εγκέφαλο ! Σκεφθήτε ακόμα πως μετά απο μόνιμη ή πρωσωρινή εγκεφαλική βλάβη (ακόμα και λόγω ηλικίας) , το συνηθέστερο είναι να παρουσιάζονται κενά μνήμης, ποτέ κινητικά προβλήματα (προκύπτουν κυρίως λόγω βλαβών στη σπονδυλική στήλη)... ....αυτά που αναφέρθηκαν περί προσανατολισμού και ιπποκάμου, δείτε πως δένουν τώρα, καθώς η ανάπτυξη των κινητικών και αισθητικών λειτουργιών είναι σχετικά προαπαιτούμενη για την ανάπτυξη αντίληψης χώρου και προσανατολισμού ! Υ.Σ. ...έρευνα στους ταρίφες του Λονδίνου απέδειξε πως η ικανότητα του ατόμου για προσανατολισμό και μνήμη (για να πάρουν άδεια ταξί, πρέπει να ξέρουν ΟΛΟΥΣ τους δρόμους του "αδελφάτου"...) συνδέεται με το μέγεθος του ιπποκάμπου ! ...απέδειξε επίσης πως είναι πολύ αποτελεσματική η "εκγύμναση" του οργάνου συγκρίνοντας παλιούς και νέους στο επάγγελμα, και ανακαλύπτοντας οτι το όργανο αυξάνεται ιδιαίτερα σε όγκο με την πάροδο των χρόνων στο συγκεκριμένο επάγγελμα ! Αυτά !!! ελπίζω να σας κάλυψα ! (ουφ......πολλή πληκτρολόγηση )
mxpert Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Sellers, nice, πολύ πλήρης απάντηση, με κάλυψες απόλυτα. ...αυτό είναι που λέμε "Που να δεις και την δικιά μου" !!! είναι πάντως απο ιατρο-ανατομική-φυσιολογική σκοπιά... έκαστος στο είδος του...
mxpert Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 επίσης εγώ θέλω να ρωτήσω γιατί στο άθλημα της κολύμβησης δεν υπάρχουν μαύροι αθλητές παρά μόνο λευκοί' date=' τη στιγμή μάλιστα που στα υπόλοιπα αθλήματα ξεχωρίζουν οι μαύροι και λέγεται ότι έχουν πλεονεκτήματα (λόγω σωματοδομής) σε σχέση με τους λευκούς...έχω ακούσει διάφορες θεωρίες αλλά καμμία δε μου φάνηκε αξιόπιστη.. κι εγώ παρακαλώ να μην ακολουθήσει το γνωστό χαβαλέ, αξίζει να πάρουμε κάποιες απαντήσεις[/quote'] ...λοιπόν το παρακάτω link μάλλον θα σε καλύψει πλήρως: http://www.rochester-citynews.com/gyrobase/Content?oid=oid%3A2769 ..σε αυτά που θα διαβάζεις να προσθέσω/τονίσω/σημειώσω τα εξής: καλύτεροι μαύροι αθλητές σημαίνει σχεδόν πάντα μαύροι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ !!! τον καιρό της ντόπας λοιπόν, μήπως θα πρέπει να τους αμφισβητούμε ? οι λευκοί όπως θα δείτε και στο link τύγχαναν καλύτερης μεταχείρησης απο την κοινωνία και τους προπονητές... όταν μια ζωή τρως αυτή την καταπίεση μήπως ντοπάρεσε και ευκολότερα (απο άποψη συνείδησης) για να φάν επιτέλους τη σκόνη σου ? :???:
mxpert Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Γιατί μαζεύεται χνούδι στον αφαλό μου?? ορίστε και αυτή η απάντηση: http://www.menshealth.co.uk/answers/answer.phtml?id=18
konnak Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 mxpert, ωραίος, thanks για τον κόπο σου. Πολύ εκτενής ανάλυση.
geoastrix Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Οι μαύροι δε βουτάνε γιατί τους ξεβάφει το χλώριο!
geoastrix Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Το παραπάνω μου το είπε ο φίλος μου ο Peter που είναι πίσσα και βρίσκεται δίπλα μου
DrLo Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Οι μαύροι δε βουτάνε γιατί τους ξεβάφει το χλώριο! Καλό, Μπορώ να σκεφτώ μερικούς λόγους. Προσωπικά δε νομίζω ότι έχει να κάνει με βιολογικό θέμα παρά με κοινωνικους λογους. Ως "μάυρους αθλητές" αντιλαμβάνομαι τους Αφρικανούς, Αφροαμερικανούς, Νοτιοαμερικάνους κλπ. Υποπτέυομαι ότι ο λόγος είναι ο ίδιος για τον οποίο οι μαύροι δε παίζουν κρίκετ. Κάθε κοινώντητα ενωματώνει ένα άθλημα και το οικιοποιείται κατά τον ίδιο τρόπο που κάνει πχ με τη μουσική. Πέρα από τους Αφρικανούς, που για προφανείς λόγους δεν αποδέχθηκαν το κολύμπτι, στην Αμερική το ρόλο αυτό τον έπαιξε καρτά κύριο λόγο μπάσκετ και η πυγμαχία. Στην αμερική επίσης βάση του αθλητικού συστήματος είναι ο κολλεγιακός/πανεπιστημιακός αθλητισμός. Συγκεκριμένα κολλέγια καλλιεργούν το μπάσκετ, άλλα το στίβο, άλλα τη κολύμβηση. Τα τελευταία ως πιο ελιτίστικα βασήστηκαν σε λευκούς αθλητές αφού μέχρι πρόσαφατα η εγγραφη αφροαμερικανών ήταν σπάνια. Άλλωστε το κολύμπι είναι ένα κατέξοχήν Ευρωπαϊκό σπόρ. Το ίδιο μπορείς να παρατηρήσεις και σε άλλα αθλήματα, πχ Άρση Βαρών, Πάλη. Ακόμα και στο βόλευ σπάνια βλέπεις έγχρωμους αθλητές (με εξαίρεση κουβανούς) γιατί απλά είναι ένα άθλημα που αναπτύθχηκε από λευκούς για λευκούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.