Προς το περιεχόμενο

Αγορά 19" CRT για gaming, τι προτείνετε?

solonor71

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα αγοράσει τα Χριστούγεννα μία Samsung 959NF (διαμάντι πραγματικό' date=' , 1280x1024 @ 100Hz!!, 1600x1200 @ 85Hz!!) αλλά είχε κάτι μαύρες γραμμές (2 τον αριθμό) και την επέστρεψα. Απ'ότι διάβασα μετά αυτό το φαινόμενο το παρουσιάζουν όλες οι (flat) CRT με τεχνολογία diamontron.[/quote']

το προβλημα αυτο το ειχα και γω με μια sony trinitron.μονο που αυτο δεν ειναι προβλημα αλλα χαρακτηριστικο για τις οθονες αυτες.παντος φαινονται μονο σε ασπρο φοντο(βλ.world) και μερικες φορες ηταν σπαστικο.αλλα αφου τη θες για games δεν εχεις καποιο προβλημα

Δημοσ.

Φίλε solonor έχω τη Samsung 959NF εδώ και 5 χρόνια σχεδόν και είναι διαμάντι! Οι μαύρες γραμμές που λες δεν ενοχλούν καθόλου και σε ταινίες/παιχνίδια δεν διακρίνονται καν. Εγώ στη θέση σου θα την έπαιρνα πίσω ;)

Δημοσ.

Εγώ έχω μια iiyama 19" vision master προ 450 δεν θυμάμαι πια ποσα χρονια (7-9) είναι flat και δεν έχει αυτές τις γραμμές που λέτε.

Πάντως αν την άλλαζα πάλι iiyama θα έπαιρνα!!!!!!

Προτείνω iiyama.

Δημοσ.
Εγώ έχω μια iiyama 19" vision master προ 450 δεν θυμάμαι πια ποσα χρονια (7-9) είναι flat και δεν έχει αυτές τις γραμμές που λέτε.

Πάντως αν την άλλαζα πάλι iiyama θα έπαιρνα!!!!!!

Προτείνω iiyama.

Σε μένα η Iiyama vision master pro 454 19" έχει την δύο γραμμές, αλλά έτσι πρέπει να είναι αυτού του τύπου (Diamondtron U2) οι οθόνες, δεν είναι πρόβλημα της οθόνης.

Δημοσ.

εχω την mitsubishi diamond pro sb930 και εχει και αυτη 2 γραμες παραληλες αλλα ενταξει δεν ειναι τιποτα σπουδαιο.

μπροστα στο κορυφαιο μαυρο και το χρωμα της το ξεχνας.σκεφτομαι να την δωσω.ενδιαφερεται κανενας?

Δημοσ.
@angelheart

Να σου πω, η 959NF έχει όντως απίστευτες επιδόσεις αλλά δεν μπορώ να βλέπω στο desktop μου ατέλειες. Μπορεί στα παιχνίδια να μην φαίνεται (δεν το είχα δοκιμάσει γιατί την γύρισα αμέσως πιστεύοντας ότι είναι πρόβλημα της οθόνης), αλλά δεν θα μπορούσα να το συνηθίσω (imo, είναι σαν να λέμε ότι πήρα μια Porche, αλλά από κατασκευής αυτό το αμάξι έχει μια λακούβα στην πόρτα - θα το συνηθίσεις [αναγκαστικά] και θα σε παρηγορούν οι επιδόσεις της).

Το δεύτερο ήταν ότι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ, και δεν είχα προβλέψει τον όγκο στο γραφείο μου (θα έπρεπε να κόψω την πλάτη από το neoset, για να την χώσω πιο μέσα) - αλλά αυτό ήταν δευτερεύον.

Έχει κανείς εμπειρία με την Samsung 997mb? Φαίνεται μαζεμένη, αλλά κάποιες κριτικές χρηστών από Znet είναι εντελώς απογοητευτικές..

Απ'ότι καταλαβαίνω, όλες οι 19αρες CRT έχουν αυτές τις γραμμές, ε? ...:-?

Φτου! Τόσο δύσκολο είναι να βρεις αυτό που ζητάς? Από τι μία οι CRT με αυτήν την ατέλεια, από την άλλη οι TFT που για να βρεις 1600x1200 (ακόμα και τότε με 65Hz) πρέπει να πας σε πανάκριβες 20αρες, που δεν έχουν 0Pixel εγγύηση και είναι και αργές, ακόμα (12ms best case).

file ego tin exo kai einai apsogi se ola tis

Δημοσ.

Εφόσον όπως λές η οθόνη προορίζεται για gaming, χρειάζεσαι ταχύτητα απόκρισης και υψηλή ανάλυση και μεγάλο κοντράστ. Η ποιότητα χρώματος (ισχυρό σημείο ακόμη των ποιοτικών CRT) δεν είναι πρωτεύων. Οπότε προσωπική μου σύσταση θα είναι να στραφείς σε μια επίπεδη. Θα τα βρείς όλα αυτά σε τιμές γύρω στα 300-500 ευρώ (Sony, Eizo, LG, Samsung), σε μοντέλα 19 ιντσών, με αναλύσεις 1280Χ1024. Η επιφάνεια της οθόνης είναι ελαφρά μεγαλύτερη από την CRT 19 ιντσων. Σίγουρα η CRT θα ανεβάσει και 1600Χ1200, αλλά δεν νομίζω πως η πλειοψηφία των παιχνιδιών σήμερα έχει τέτοιες ανάγκες (κι βέβαια θα χρειαστείς μια καλή κάρτα γραφικών για να σου δώσει τέτοιες αναλύσεις με υψηλή ταχύτητα ανανέωσης). Με την TFT γλιτώνεις θερμοκρασία (οι μεγάλες CRT σε χώρο γραφείου, σπιτιού είναι αισθητά ζεστές) και βέβαια την μεγάλη κούραση στα μάτια. Το τελευταίο μην το παραγνωρίζεις, είναι πολύ σημαντικό και προσωπικά δεν μπορώ να επιστρέψω σε CRT (10 ώρες τη μέρα τουλάχιστον μπροστά σε οθόνη). Αν θες παρόλα αυτά ΄-) CRT, τότε πήγαινε σε "ακριβές" λύσεις, της τάξης των 300 και άνω ευρώ, για να έχεις καλή θωράκιση, επίπεδο κρύσταλλο και σταθερότητα στην εικόνα. Δυστυχώς όμως αυτή η κατηγορία οθονών εξαφανίζεται.... Πάντως δες ΝΕC, Philips, Samsung κλπ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...