Προς το περιεχόμενο

Αγορά 19" CRT για gaming, τι προτείνετε?

solonor71

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παίδες,

Το θέμα για τις οθόνες είναι never-ending (CRT vs TFT), εγώ ψάχνω 19" CRT για games (βλέπε 1600x1200).

Είχα αγοράσει τα Χριστούγεννα μία Samsung 959NF (διαμάντι πραγματικό, , 1280x1024 @ 100Hz!!, 1600x1200 @ 85Hz!!) αλλά είχε κάτι μαύρες γραμμές (2 τον αριθμό) και την επέστρεψα. Απ'ότι διάβασα μετά αυτό το φαινόμενο το παρουσιάζουν όλες οι (flat) CRT με τεχνολογία diamontron.

Είναι αλήθεια αυτό? Σε αντίθεση με αυτά που έγραφαν στο thread, εγώ τις έβλεπα καθαρά τις γραμμές, και δεν θα μπορούσα να τις συνηθήσω/αγνοήσω.

Ακούω προτάσεις,

Thanks.

ΥΓ. Imo, οι LCD/TFT μπορεί να είναι πιο ελκυστικές/καλαίσθητες/μικρότερες αλλά οι αποδόσεις/ποιότητα χρωμάτων και αντοχή στον χρόνο των CRT, δεν συγκρίνονται.. ;-)

Δημοσ.
ΥΓ. Imo, οι LCD/TFT μπορεί να είναι πιο ελκυστικές/καλαίσθητες/μικρότερες αλλά οι αποδόσεις/ποιότητα χρωμάτων και αντοχή στον χρόνο των CRT, δεν συγκρίνονται.. ;-)

Καλά, μην είσαι και τόσο σίγουρος... Πολλές από τις καινούριες tft (4ms) "μετράνε" πολύ!

Κοίτα σε Eizo, Mitsubishi-Nec και Sony (μεταχειρισμένη), αν και δεν θα βρεις κ πολλές στην αγορά.

Φιλικά.

Δημοσ.

Το Nec monitor που έχεις εσύ, τις παρουσιάζει αυτές τις μαύρες γραμμές που αναφερόμουν πριν?

Το έχεις πάρει από Ελλάδα ή από εξωτερικό?

Δημοσ.

Οι γραμμές αυτές (για την ακρίβεια δύο συρματάκια που συγκρατούν το aperture grill, αν θυμάμαι καλά) είναι εγγενής αδυναμία όσων CRT χρησιμοποιούν Trinitron/ Diamndtron καθοδικό. Εγώ με 19αρα NEC πενταετίας το βλέπω ουσιαστικά όταν υπάρχει ένα συμπαγές χρώμα στο desktop. Προσωπικά δεν με ενοχλεί την στιγμή που σε ευκρίνεια και χρώματα είναι το κάτι άλλο. Είναι πάντως υποκειμενικό.

Δημοσ.

εγω εχω μια 19" crt της Philips σπιτι, και εχει βγει πολυ καλη, παρα πολυ καθαρη και ξεκουραστη εικονα, ζωντανα χρωματα!

Δημοσ.

Και εγώ έχω 19" philips 109P4 (είναι το καλύτερο μοντέλο απο 19" της philips) και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.. Αυτές οι δύο γραμμές είναι θέμα κατασκευής του καθοδικού σωλήνα καθαρά και δεν μπορείς να το αποφύγεις. Σηκώνει φοβερές αναλύσεις που θυμάμαι συγκρίνονταi άνετα με eizo... πχ 1600χ1200 85Ηζ αυτή έχω τώρα για δοκιμή...

Δημοσ.

@solonor71

Είναι θέμα των Diamontron/Trinitron οθονών. Εχω ακριβώς την ιδια οθόνη (Samsung 959NF). Προσωπικά εγώ ΔΕΝ θα την επέστρεφα ποτέ. Έχει φοβερές επιδόσεις, ενώ για τα games που την θέλεις εσύ (Όπως είπες) οι μαύρες αυτές γραμμές ΔΕΝ φαίνονται.

Δημοσ.

Μια χαρά φαίνονται οι γραμμές που έχει η Trinitron μου αλλά μόνο αν τις προσέξεις, οπότε γενικά δεν είναι prob!

Δημοσ.
mhpws kati kseroun ola ta internet cafe pou exoun viewsonic?

Ναι. Το ότι ήταν από τις τελευταίες εταιρίες που συνέχιζε να διαθέτει CRT, και ήταν αρκετά φθηνές (για τα μάτια των χρηστών, δεν μας πολυνοιάζει κιόλας - σε όσα cafes τις είδα, τις είχαν να τρέχουν στα 60Hz... :evil: )

Δημοσ.

@angelheart

Να σου πω, η 959NF έχει όντως απίστευτες επιδόσεις αλλά δεν μπορώ να βλέπω στο desktop μου ατέλειες. Μπορεί στα παιχνίδια να μην φαίνεται (δεν το είχα δοκιμάσει γιατί την γύρισα αμέσως πιστεύοντας ότι είναι πρόβλημα της οθόνης), αλλά δεν θα μπορούσα να το συνηθίσω (imo, είναι σαν να λέμε ότι πήρα μια Porche, αλλά από κατασκευής αυτό το αμάξι έχει μια λακούβα στην πόρτα - θα το συνηθίσεις [αναγκαστικά] και θα σε παρηγορούν οι επιδόσεις της).

Το δεύτερο ήταν ότι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ, και δεν είχα προβλέψει τον όγκο στο γραφείο μου (θα έπρεπε να κόψω την πλάτη από το neoset, για να την χώσω πιο μέσα) - αλλά αυτό ήταν δευτερεύον.

Έχει κανείς εμπειρία με την Samsung 997mb? Φαίνεται μαζεμένη, αλλά κάποιες κριτικές χρηστών από Znet είναι εντελώς απογοητευτικές..

Απ'ότι καταλαβαίνω, όλες οι 19αρες CRT έχουν αυτές τις γραμμές, ε? ...:-?

Φτου! Τόσο δύσκολο είναι να βρεις αυτό που ζητάς? Από τι μία οι CRT με αυτήν την ατέλεια, από την άλλη οι TFT που για να βρεις 1600x1200 (ακόμα και τότε με 65Hz) πρέπει να πας σε πανάκριβες 20αρες, που δεν έχουν 0Pixel εγγύηση και είναι και αργές, ακόμα (12ms best case).

Δημοσ.

LG F900P 19" σηκωνει τρελες αναλυσεις και χωρις τις γραμμες που λες

την εχω και καθεται αν σε ενδιαφερει στειλε μου πμ μπορω να στην δωσω σε πολυ καλη τιμη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...