Προς το περιεχόμενο

AMD X2 drivers, hotfix + dual core optimizer

SCidER

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
AMD optimizer ekanes ?

Τι είναι πάλι αυτό; Δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο νομίζω :oops:

WERT exeis SP2? osoi xristes exoun service pack 1 den tha tus leitourgisei to patch..

prepei na exeis service pack 2 gia na energopoiithei

gia tsekare to :)

Ενοείτε ότι έχω και sp2 και έχω κάνει όλα τα updates :cry:

Δημοσ.

Μπάαα τσάμπα κόπο έκανα. Και που το κατέβασα και το εγκατέστησα προκοπή καμία. Τα ίδια πάλι.

Είναι μέχρι να πάρω καμιά βαριά απόφαση και να τα καθαρίσω όλα.

Δημοσ.

kane unistall ola drivers ,optimizer , ktl..

kane reboot to PC.. 2 fores xoris tous drivers kai ta loipa..

kai perna me ti seira.. AMD drivers , hotfix , optimizer

kai ksanakane reboot opote sou zitithei.

tou fousti.. tha petyxei ti tha kanei.

Δημοσ.

Επιτέλους :mrgreen:

Όλα πήγαν καλά και σας ευχαριστώ για την βοήθεια.

Φυσικά θα πρέπει να γίνει μια μικρή αναφορά για το πως λύθηκε το πρόβλημα για τους μέλοντες πάσχοντες σαν και εμένα :-D

Το πρόβλημα είχε να κάνει με το ότι το ίδιο το λειτουργικό δεν υποστήριζε δύο επεξεργαστές. Και αυτό δεν το έσωζε ούτε drivers ούτε optimazers ούτε εγκαταστάσεις και φτού και απ'την αρχή. Ακόμα και φορμάτ να έκανα πάλι τα ίδια θα είχα αν χρησιμοποιούσα την ίδια κόπια win τα οποία τα έχω ενσωματώσει με SP2.

Googlarizontas λοιπόν να βρώ τα ίδια με εμένα βρήκα τη λύση ευτηχός στο site της AMD.

http://forums.amd.com/index.php?showtopic=73727

Με την πρώτη μέθοδο που περιγράφεται δεν είδα προκοπή γιατί προφανός έλειπαν τα σωστά αρχεία.

Ακολούθησα την δεύτερη μέθοδο. Πήγα στον άλλο υπολογιστή μου πήρα τα αρχεία σε usb stick έκανα τις μετονομασίες που λέει και τα έριξα όπως λέει σε safe mode.

Αυτό ήταν όλο. Μόλις ξεκίνησε το σύστημα τα είδε όλα :mrgreen:

Τώρα πλέον παρουσιάζω και εγώ τις παρακάτω εικόνες.

Μόλις ξεκίνησε το σύστημα με τα νέα αρχεία neoilikoee4.jpg

epiteloused7.th.jpg

------------------------------------------------------

epitelousdiova2.th.jpg

------------------------------------------------------

sisxetisicorezo9.th.jpg

Παραθέτω τις δύο μεθόδους που προτείνονται στο site της AMD έτσι για να υπάρχουν και εδώ.

X2 Upgrade from Single Core:

Disclaimer: It is YOUR responsability to back up all important data before doing either process.

NOTE: Please update your mainboards BIOS to the latest revision before attempting the following.

Method #1

Change the computer type:

1. Go to device manager

2. Open the Computer node

3. Right click the option that shows (probably ACPI Uniprocessor PC or Standard PC) and select properties

4. Click the driver tab

5. Click the update driver button

6. Select no, then click next

7. Select install from a specific location, then click next

8. Click the don't search option, then click next

9. Select ACPI Multiprocessor PC from the list and click next

10. Follow the prompts and reboot when prompted

OR

Method #2

Note, you only have to do this if the above fails.

Find the following files in as recent a version as you can, check setup cabs for SP2, or on another computer with most recent version and SP2. Then copy them onto a jumpdrive, then rename them as follows:

ntkrnlmp.exe rename to ntoskrnl.exe

ntkrpamp.exe rename to ntkrnlpa.exe

halmacpi.dll rename to hal.dll

Copy those three files to your \windows\system32 directory from safe mode.

Reboot normally.

The computer should now detect a new device, being an ACPI multiprocessor computer, and it will install that in your device manager. Your task manager will show two processors, etc.

NOTE: If your task manager is NOT showing two cores, and does not allow you the option of showing a single graph per CPU in task manager, then your system is NOT actually using both cores.

This information is compiled from various sources.

Δημοσ.
ante.. megia.. epitelous..

vlepeis diafora tora?

Επιτέλους ναί !!! Η βασική διαφορά που είδα γιατί δεν παίζω παιγνίδια ήταν ότι έπεσε η θερμοκρασία και από 36-38 βαθμούς τώρα είμαι στους 31-32 :mrgreen: και επιτέλους ηρέμησα και κοιμήθηκα ήσυχος :mrgreen:

Από το λίγο που το έχω δει το σύστημα δείχνει σταθερό πλέον ενώ πρίν το χαρακτήριζε μια περίεργη μικροαστάθεια. Νωρίς είναι ακόμα αλλά έχουμε δρόμο ακόμα.

malista bravo re wert to palepses vlepw :P xexe

dld elipan arxeia apo to cd pu eixes egatastisei ta xp sou kai eixes ayto to provlima? den eixes kanei ta update?

Αν το έβαζα κάτω τότε θα με βασάνιζε μόνιμα το ίδιο πρόβλημα ακόμα και αν το είχα λύσει με ένα φορμάτ. Τώρα μετά από φορμάτ ξέρω τι έχω να κάνω. :mrgreen:

Τα update από την ms τα είχα κάνει όλα μήπως και λυθεί από εκεί το πρόβλημα αλλά δεν λύθηκε.

Τα αρχεία δεν έλειπαν ακριβώς. Υπήρχαν μεν αλλά όπως φαίνεται υποστήριζαν έναν επεξεργαστή ίσως από τον υπολογιστή που είχα φτιάξει το CD. Τα αρχεία που χρειαζόμουν τα πήρα από εκείνο τον υπολογιστή και ήταν από τα υπόλοιπα που αφήνει το SP2 σε κάποιο φάκελο για την περίπτωση μάλλον που θέλουμε να το κάνουμε repair ή να το απεγκαταστήσουμε.

Δημοσ.

Οι Conroe Dual Core της Ιντελ λετε να εχουν το ιδιο προβλημα με τα XP και να χρειαζονται και αυτοι hot-fix και ιστοριες ή αυτους τους βλεπει κατευθειαν το λειτουργικο ως dual???

Δημοσ.
Οι Conroe Dual Core της Ιντελ λετε να εχουν το ιδιο προβλημα με τα XP και να χρειαζονται και αυτοι hot-fix και ιστοριες ή αυτους τους βλεπει κατευθειαν το λειτουργικο ως dual???

ayta pou leme edo.. eine mono gia AMD X2

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...