Προς το περιεχόμενο

About format...

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει τρόπος να κάνω format και να επιλέξω ποια πράγματα θέλω να αφήσει? (Όπως π.χ κάρτες ήχου κ.λ.π, το Office κ.α)

Αν όχι που μπορώ να δω ποια κάρτα ήχου και γραφικών χρειάζομαι???

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Απο οσο ξερω δεν μπορεις να κανεις αυτο που λες.

Για να δεις τι καρτα γραφικων και τι καρτα ηχου εχεις μπορεις να πας με δεξι κλικ στο Ο υπολογιστης μου->ιδιοτητες->διαχειρηση συσκευων.

Ξερω οτι υπαρχουν καποια προγραματα που κανουν backup τους drivers.

Αν ψαξεις λιγο στο google κατι θα βρεις.

Ελπιζω να βοηθησα.

Δημοσ.

Οταν κανεις format δεν υπαρχει επιστροφη...αν δεν θες να τα σβισεις δεν κανεις format στο συγκεκριμενο partition αλλα ποιο το νοημα τοτε!!!

Θα τα δεις στην Διαχειρηση Συσκευων-Device Management τα μοντελα καρτας ηχου κ γραφικων.

Δημοσ.

THANX man...

Μα...κια πάντως. Για ένα κωλοπρόγραμμα που μου κατέστρεψε το PC πρέπει να τρέχω να βρω 1002 πράγματα. Άτιμη Symantec...

Anyway. Άν κάποιος γνωρίζει τρόπο (έστω και πολύπλόκο) ασ κάνει λίγο τον κόπο να τον γράψει. Θα με σώσει...

Δημοσ.

Εναλλακτικα θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις το Everest , ενα προγραμμα που σου δινει πληροφοριες για τον υπολογιστη σου (hardware και software).Ετσι θα εχεις μια εικονα για το hardware του υπολογιστη σου και θα ξερεις τι drivers να χρησημοποιησεις.

Δημοσ.

1 συμβουλή μόνο....πρώτα κατέβασε τους drivers που χρειάζεσαι και αφού τους γράψέις κάπου εξωτερικά (cd, εξωτερικό δίσκο) προχώρα σε formarisma γιατί αλλιώς υπάρχει ταλαιπωρία......

Δημοσ.

Επίσης καλό είναι να έχεις διαθέσιμο και το cd της mobo του pc σου.Θα σου χρειαστεί για drivers της on-board κάρτας ήχου κλπ.

Δημοσ.
THANX man...

Μα...κια πάντως. Για ένα κωλοπρόγραμμα που μου κατέστρεψε το PC πρέπει να τρέχω να βρω 1002 πράγματα. Άτιμη Symantec...

Anyway. Άν κάποιος γνωρίζει τρόπο (έστω και πολύπλόκο) ασ κάνει λίγο τον κόπο να τον γράψει. Θα με σώσει...

ti tropo akrivws ennoeis? na kaneis backup tous drivers h na glytwseis to format? kata th gnwmh mou to format einai spaniotata aparaithto, mporeis na epanafereis to pc sou opws htan an exeis oreksh na asxolh8eis pantws

Δημοσ.

Και βέβαια υπάρχει πάντα και το system restore.Εμένα με έχει σώσει από πολύ ταλαιπωρία......Και καλό είναι,όταν ξαναφτιάξεις το σύστημά σου,να δημιουργήσεις πχ με το norton ghost ένα image.....Θα σε γλυτώσει επίσης από μεγάλα βάσανα...

Δημοσ.

Υπάρχουν ένα σωρό προγράμματα που σου παρέχουν πληροφορίες για το σύστημά σου όπως το Εverest κι όχι μόνο ---> ακολούθησε την υπογραφή μου.

Από εκεί και πέρα όπως σου είπαν και τα παιδιά αν κάνεις format δυστυχώς δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής.

Όσο για το System Restore πίστεψέ με το έχω απενεργοποιήσει παρόλο που σε κάποιες περιπτώσεις είναι χρήσιμο.

Χωρίζω τους δίσκους σε δύο ή και τρία διαμερίσματα (partitions) και στο πρωτεύον έχω το λειτουργικό σύστημα.

Τους οδηγούς για τα περιφερειακά σου θα τους βρεις στις σελίδες των κατασκευαστών τους άσε που θα υπάρχει όλο και κάποια ενημερωμένη έκδοση.

Δημοσ.

Χωρίζω τους δίσκους σε δύο ή και τρία διαμερίσματα (partitions) και στο πρωτεύον έχω το λειτουργικό σύστημα.

Και εγώ έτσι κάνω.Τον 80άρη δίσκο τον έχω χωρίσει σε δύο 40αρια.Στο ένα έχω τα windows και στο άλλο data.Η καλύτερη λύση.

Βέβαια ακόμα καλύτερη λύση,αν δεν έχεις μόνο ένα δίσκο,είναι να βάζεις σε άλλο δίσκο το λειτουργικό και σε άλλο τα δεδομένα σου.

Δημοσ.
Και βέβαια υπάρχει πάντα και το system restore.Εμένα με έχει σώσει από πολύ ταλαιπωρία......Και καλό είναι,όταν ξαναφτιάξεις το σύστημά σου,να δημιουργήσεις πχ με το norton ghost ένα image.....Θα σε γλυτώσει επίσης από μεγάλα βάσανα...

Καλά αυτά που λέτε και εντυπωσιακά αλλά δυστηχώς δεν ξέρω πως να τα κάνω... nontasg έχω ξανακούει για αυτό το ghost αλλά δεν ξέρω ούτε τι είναι ούτε πως δουλεύει ούτε καν πως το φτιάχνεις? Μπορείς να μου πεις γιατί μπορεί και να έχω τέτοιο πράγμα και να μην το έχω πάρει χαμπάρι...:confused:

EDIT: SYSTEM RESTORE???????? (Ναι λοιπόν, είμαι άσχετος)

Δημοσ.
Καλά αυτά που λέτε και εντυπωσιακά αλλά δυστηχώς δεν ξέρω πως να τα κάνω... nontasg έχω ξανακούει για αυτό το ghost αλλά δεν ξέρω ούτε τι είναι ούτε πως δουλεύει ούτε καν πως το φτιάχνεις? Μπορείς να μου πεις γιατί μπορεί και να έχω τέτοιο πράγμα και να μην το έχω πάρει χαμπάρι...:confused:

EDIT: SYSTEM RESTORE???????? (Ναι λοιπόν' date=' είμαι άσχετος)[/quote']

Το Norton Ghost είναι ένα πρόγραμμα που σου δίνει τη δυνατότητα να κρατήσεις σε CD'S ή DVD'S ένα πλήρες αντίγραφο (image) του λειτουργικού σου συστήματος μαζί με τα προγράμματα που έχεις εγκατσταστήσει και αν θες και κάποια δεδομένα.Έτσι,αν υποθέσουμε ότι παθαίνουν κάποια βλάβη τα windows τότε,έχοντας κρατήσει image,μπορείς να κάνεις format και μετά να περάσεις το image.Μετά από λίγη ώρα και χωρίς εσύ να κάνεις ουσιαστικά τίποτα θα ξαναέχεις τα windows με όλες τις προσωπικές ρυθμίσεις,τα προγράμματα που είχες εγκαταστήσει και τα data σου....Πολύ πιο βολικό από το να κάνεις εξ αρχής εγκατάσταση windows,drivers κλπ κλπ έτσι?:wink:

Όσον αφορά το system restore είναι ένας πολύ χρήσιμος τρόπος να επαναφέρεις το σύστημά σου σε μια παρελθοντική κατάσταση.Βοηθάει όταν πχ έχεις εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα και σου δημιουργήσει πρόβλημα.Κάνεις επαναφορά σε ένα χρονικό σημείο που δεν υπήρχε αυτό το πρόγραμμα και ησυχάζεις.Όμως δυστυχώς η επαναφορά συστήματος δε λειτουργεί πάντα σωστά....Καλό θα είναι να δημιουργείς και μόνος σου σημεία επαναφοράς.

Την επαναφορά συστήματος τη βρίσκεις στη διαδρομή Έναρξη->Προγράμματα->Βοηθήματα->Εργαλεία συστήματος-Επαναφορά συστήματος.

Όσον αφορά που μπορείς να βρεις το Norton Ghost εγώ θα σου πω ότι το έχω μαζί με πολλά άλλα χρήσιμα προγράμματα στο hiren's boot cd.Πολύ χρήσιμο εργαλείο.....Πιστεύω στο google θα το βρεις.

Ελπίζω να βοήθησα και να ξέρεις ότι κανένας δε γεννήθηκε μαθημένος.Όλοι έχουμε ανάγκη από τις γνώσεις των άλλων και τη βοήθειά τους.

Δημοσ.

To system restore απ'οσο ξερω ειναι ουσιαστικα ενα registry backup. Δηλαδη κρατει ολοκληρο, (ή μερος) του registry και οταν του ζητησεις το αντιγραφει αντικαθιστωντας την τρεχουσα μορφη του.

Οτι κανεις που εχει αντικτυπο στο συστημα, απο την εγκατασταση προγραμματων ως και το να αλλαξεις τη σειρα εικονιδιων πανω στο desktop σου καταγραφεται εκει.

Λογω του οτι ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο καποιες φορες να αντιστρεψεις τις αλλαγες στο registry χειροκίνητα και μπορει και να τα κανεις χειροτερα, το system restore μπορει οντως να βοηθησει

Φανταζομαι οτι πηγες να εγκαταστησεις η απεγκαταστησεις το νορτον και στα διελυσε ολα ε? Την εχω πατησει και εγω ετσι. Τη symantec θα επρεπε να τη μηνυσουν για τον τροπο που ασελγει πανω στο registry

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...