Προς το περιεχόμενο

σχέδιο / ζωγραφική / δίδακτρα

paintbox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ήθελα να ασχοληθώ λίγο με ζωγραφική/σχέδιο. ξέρει κανείς/έχει πάει και κανει μαθήματα σε εργαστήριο σχεδίου/ζωγραφικής; - το βασικό που θέλω να μάθω, ποιές είναι ας πουμε οι λογικές τιμές στα δίδακτρα; ευχαριστώ.

Δημοσ.

Φιλαράκι paintbox ασχολούμαι με την ακουαρέλλα αρκετά χρόνια. Κάποτε έψαχνα επίσης εργαστήριο, αλλά τελικά θα διαπιστώσεις ότι με πολύ λιγότερα λεφτά μπορείς να αγοράσεις ένα σωρό αξιόλογα βιβλία με τεχνικές κλπ τα οποία σαφώς θα βελτιώσουν την δεξιότητά σου και θα αναπτύξουν το ταλέντο σου καλύτερα από κάθε δάσκαλο, που ενδεχομένως θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το "ύφος" σου και θα το αλλοιώσει. Και λέω "βελτιώσουν" γιατί πιστεύω ότι ζωγράφος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Είναι ταλέντο δωσμένο από το Θεό.

:)

Δημοσ.

:) Aigeas> ευχαριστώ για την απάντηση :) σέβομαι την άποψή σου, αν και διαφωνώ λιγάκι :) π.χ. εκείνος που δεν ξέρει καλά την ορθογραφία δεν θα πει αυτομάτως πως δεν έχει καλές, ενδιαφέρουσες ιδέες στο μυαλό του.. μερικές φορές πιστεύω πως στην ζωγραφική έχεις να κάνεις και με "ορθογραφία" - κανόνες, τεχνικές κλπ.. αλλά πιστεύω πως η ουσία είναι οι ιδέες που έχεις, και εικόνες στο μυαλό σου :ΡΡ βασικά δεν ξέρω γιατι τα λέω όλα αυτα :) προφανώς δεν υπάρχει λόγος. απλά για να γίνεται κουβέντα :)

προσωπικά ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ εν μέρει για να μπορώ να περνάω την ώρα μου ευχάριστα. εχω βαρεθεί να κάθομαι και να προσπαθώ να φτιάχνω πράγματα μόνος μου - ισως να μπορεις να φανταστείς πόσο σημαντικό είναι μερικές φορές - να δουλεύεις σε ομάδα, να βλέπεις άτομα γύρω σου, να μιλάς μερικές φορές. ίσως να διαφωνείς ως προς την αγνότητα της επιθυμίας μου να ασχοληθώ με την εν λόγω τέχνη :)) αλλά πραγματικά μερικές φορές πιστεύω πως όλες οι τέχνες ενώνονται με ανθρώπους και ιδέες, οπως σε ενα καλειδοσκόπιο.. και τα πάντα είναι στην δύναμή σου, αρκεί να έχεις κάτι να πεις -

φυσικά και δεν θέλω να γίνω ζωγράφος, να ασχοληθώ επαγγελματικά τελος πάντων - ίσως εκείνοι "γεννιούνται" όπως λες - αλλά το να "ασχολείσαι" με μια τέχνη οπως ζωγραφική σου δίνει επιπλέον μια άλλου είδους ευχαρίστηση, αυτό ουσιαστικά με τραβάει...

τέλος πάντων, αυτά :))

cheers!!

Δημοσ.

Φίλε paintbox, ευτυχώς για σένα οι καλύτεροι ζωγράφοι είναι εκείνοι που δεν αυτοαποκαλούνται έτσι. Κι επειδή δεν είναι ένα επάγγελμα στην ουσία αλλά ένα χάρισμα, σου εύχομαι να το διαχειριστείς όσο μπορείς καλύτερα. Ίσως ήταν το μόνο πραγματικό ταλέντο που είχα ποτέ, και φυσικά όπως όλοι οι Έλληνες, δεν το εκμεταλλεύτηκα. Μακάρι αφού σε ευχαριστεί, να γίνεις "επαγγελματίας". Πάντως όπως υπάρχουν βιβλία που μπορείς να μάθεις ορθογραφία, έτσι υπάρχουν και κορυφαία βιβλία και βίντεο με τεχνικές κλπ.

Αλλά αν σου αρέσει το κλίμα της ομάδας ούτε λόγος, πήγαινε σε σχολή. Εμένα το χειρότερό μου είναι να ζωγραφίζω και να υπάρχει κάποιος άλλος στο χώρο. Με αποσπά εντελώς. Το "χέρι" θέλει αυτοσυγκέντρωση για να εμφανιστεί. Για μένα είναι κάτι σα προσευχή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...