Προς το περιεχόμενο

Πόσο φουμάρουν οι insomniacs;

paredwse

Πόσο καπνίζετε;  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Πόσο καπνίζετε;

• Ούτε να το μυρίσω
    • Μέχρι 10 τσιγαράκια τα κάνω
    • 1 με 1,5 πακέτο
    • 2 με 2,5 πακέτα
    • 3 ή παραπάνω πακέτα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το'κοψα το μαμημενο. Εχει 2,5 μηνες τωρα και δε μου λειπει ουτε για δειγμα. Απορω γιατι καπνιζα αμω το σοι μου αμω.

Υπαρχει μια κινεζικη τεχνικη αναπνοων που εκανα και με βοηθησε πολυ:

Βαθια αναπνοη απο τη μυτη. Ενω ειναι γεματα τα πνευμονια, τραβαμε κι αλλο αερα 2-3 φορες και πιεζουμε τον αερα προς τη κοιλια και φουσκωνουμε τη κοιλια. Εκπνοη ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ απο το στομα (απ'οτι λενε, η εκπνοη πρεπει να κρατησει 35''...). Καντε την αναπνοη ετσι για καμμια 10-15 φορες και μετα αναψτε τσιγαρο. Κατεβαστε μαμωσταυριδια ελευθερα.

Δημοσ.
Το'κοψα το μαμημενο. Εχει 2,5 μηνες τωρα και δε μου λειπει ουτε για δειγμα. Απορω γιατι καπνιζα αμω το σοι μου αμω.

Τι λες ρε θηρίο;

Και δεν σου λείπει;

Μαγκιά σου !

Δύο ερωτήσεις:

1. Αυτό με τις αναπνοές το διδάσκεις και κατ'οίκον;

2. Φέρνει αέρια;

Δημοσ.

Μου χανε πει ένα καλό πιο παλιά κάπως έτσι ήταν :

Υπάρχουν 2 είδη μη καπνιστών : παθητικοί καπνιστές και αντιπαθητικοί αντικαπνιστές

Δημοσ.

Δεν το ενοιωσα ποτε αναγκη να καπνισω...και αφου δεν το εκανα παλιοτερα...ουτε κατα την διαρκεια της θητειας μου...

χλωμο να το κανω τωρα....

Δημοσ.

Εγώ κόλλησα όταν πήγαινα σχολείο και κάπνιζα μόνο για "μαγκιά", μετά κόλλησα. Αλλά η "μαγκιά" τώρα είναι ότι είμαι αναγκασμένος να δίνω 3-4 Ευρώ την ημέρα για να ικανοποιώ πλεόν αυτήν την παλιά "μαγκιά" μου.

Συνολικά καπνίζω συστηματικά εδώ και 4 χρόνια. Κατά καιρούς το κόβω για καμιά βδομάδα, αλλά μετά επειδή είμαι βλάκας το ξαναρχίζω.

Θα δοκιμάσω αυτό με τις αναπνοές που έλεγε κάποιο post.

Δημοσ.

ηρθα περηφανα σε ενα τοπικ που ειχα ψηφισει παλαιοτερα πανω απο πακετο,να πω οτι:

ευπειθως αναφερω,οτι....τσιγαρο ...τελος! (εδω κ ενα μηνα μονο,απλα νιωθω ενθουσιασμενος που το καταφερα)!

Δημοσ.

ΜΠΡΑΒΟ!!

άλλα ακόμα πιο μεγάλο μπράβο θα αξίζεις αν καταφέρεις

να μην το ξαναβάλεις ποτέ στο στόμα σου...

ένας μήνας είναι νωρίς για να πεις ότι έχεις ξεφύγει τελείως απτο "τρυπάκι"

πες και στους υπόλοιπους με ποιο τρόπο τα κατάφερες.. ίσως βοηθήσεις κάποιους

Δημοσ.

να πω εγώ γιατί δεν το άρχισα ποτέ(μπορεί να βοηθίσω κάποιους):

Καταρχήν δοκίμασα και δεν μου άρεσε. Τελειώσα φοιτιτής-στρατό αρα δε νομίζω ναρχίσω τώρα. Αλλα το ζουμί είναι εδω:

Ο καπνιστής κάνει ένα πακέτο τη μέρα μέσο όρο των 2,5€ ανα ημέρα. Χ 30 ημέρες το μήνα = 75 € το μήνα για αέρα. ή αλλιώς 900€υρω το χρόνο για αέρα!! Σας κούφανα?? Γιαυτό έχω πάρει στο δωμάτιο μου τα τελευταία 5 χρόνια, και τηλέωραση 26TFT και αλλάζω υπολογιστή συχνά και Χ360 και PSP!!

To πόρισμα:

Κόψτε το κάπνισμα!!!Με τα λευτά που θα βάλετε στην ακρη μπορείτε να βάλετε δόσεις και να πάρετε τόσα πράγματα!! Σαν επιβρέβευση στον εαυτό σας που καταφέρατε κάτι τόσο δύσκολο!!

ΥΓ:Εγραψα πάλι ο π@υστhs

Δημοσ.

με αντίστοιχο επιχείρημα προσπαθώ να πείσω τη μάνα μου, δλδ "θα μπορείς να πάρεις κάτι που θέλεις πολύ", "να πας ένα καλό ταξίδι με τον μπαμπά" κτλ αλλά νομίζω στους σημερινούς 50άρηδες είναι δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση και ας ξέρουν το λάθος

Δημοσ.
ΜΠΡΑΒΟ!!

άλλα ακόμα πιο μεγάλο μπράβο θα αξίζεις αν καταφέρεις

να μην το ξαναβάλεις ποτέ στο στόμα σου...

ένας μήνας είναι νωρίς για να πεις ότι έχεις ξεφύγει τελείως απτο "τρυπάκι"

πες και στους υπόλοιπους με ποιο τρόπο τα κατάφερες.. ίσως βοηθήσεις κάποιους

δεν ειχα καποιο συγκεκριμενο τροπο...

απλα,οταν το αποφασισα,αρχισα για 2 εβδομαδες,μια σταδιακη μειωση,απο τα σχεδον 2 πακετα,στα 15 τσιγαρα,ενω μετα τις 2 εβδομαδες,εκοψα τον καφε (ενω συνεχιζα να καπνιζω) . το να ξεπερασω τον καφε ηταν ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΟ, με τρομερο πονοκεφαλο, αδυναμια,νωχελικοτητα,υπνηλια σε εντονο βαθμο.

την 4η μερα χωρις καφε,ειπα,οτι μολις τελειωσει το πακετο που εχω μπροστα μου,τελος το τσιγαρο. απο τοτε,δεν το εχω ξαναβαλει στο στομα μου,κ μετα απο το 1ο μηνα,ξαναρχισα κ τον καφε,χωρις να μου λειπει το τσιγαρο ως συνοδευτικο του,ενω σταματησα να το επιζητω ως γευση κ ως συνηθεια.

σιγουρα,δεν εχω φτασει στο σημειο να το απεχθανομαι,αλλα ελπιζω ακομα (κ ειδικα αφου αντεξα τον 1ο δυσκολο μηνα)!

Δημοσ.

η μάνα μου έκοψε μαχαίρι το τσιγάρο στα 50 της, ενώ κάπνιζε για 30 χρόνια 2 πακέτα τη μέρα περίπου. Τώρα έχουν περάσει 2 1/2 χρόνια που το έκοψε και δεν μπορούμε τα παιδιά να το πιστέψουμε. Την είχαμε συνηθίσει με ένα τσιγάρο στο στόμα συνεχώς.

Πάντως ο λόγος που το έκοψε ήταν θέμα συγκυριών, οπότε δεν έχει νόημα να τον αναφέρω. Απλά το πάθημα κάποιου άλλου στην οικογένεια, έγινε μάθημα για την ίδια. Αλλά από παθήματα, όλοι ξέρουμε. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω πως είναι τα πνευμόνια των καπνιστών. Όλοι ξέρουμε ότι είναι κατάμαυρα και όλοι ξέρουμε τα διάφορα μειονεκτήματα. Γιατί κάποιοι το επιλέγουν; Μάλλον δε σκέφτονται μακροπρόθεσμα.

Δημοσ.

βρήκα μερικές φώτο από πνεύμονες καπνιστών...

θα ήθελα όσοι καπνίζουν να μου πούνε αν του επηρεάζει μια τέτοια φώτο για να τη δείξω αν είναι και στη μάνα μου...

κρατηθείτε...

smokers%20lung.jpg

badlung1.jpg

και ένας φυσιολογικός πνεύμονας

goodlung.jpg

Δημοσ.

Mάλιστα. Είχα μια κολλητή γιατρό, που μου είχε πει ακριβώς αυτό. Ότι είχε σοκαριστεί όταν πρωτοείδε πνευμόνια καπνιστή (η ίδια δεν κάπνιζε ποτέ). Είχα μια υποψία ότι υπερέβαλε. Μάλλον όχι απ'ότι φαίνεται...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...