Προς το περιεχόμενο

OcBible and Guidemania: Ρωτήστε εδώ!

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το thread αυτό δημιουργήθηκε για εσάς ώστε να μπορέσετε να υποβάλλετε τις ερωτήσεις σας για τα δύο αυτά προγράμματα.

Αν κάποιο πρόγραμμα δεν τρέξει τότε πρέπει να εγκαταστήσετε το Microsoft Framework v2.0.

Θα το βρείτε εδώ το οποίο τρέχει στο παρασκήνιο του Microsoft Visual Studio 2005 που είναι η πλατφόρμα προγραμματισμού των δύο προγραμμάτων.

Πάντως μερικές κάρτες γραφικών με τους drivers τους εγκαθιστούν το Framework οπότε δε θα έχετε πρόβλημα σε μία τέτοια περίπτωση.

Eδώ σας παραθέτω ένα σωρό threads του εξωτερικού όπου έχω ανεβάσει κατά καιρούς δείγματα και περαιτέρω οδηγίες για το πρόγραμμα.

Καλό είναι να τα μελετήσετε διότι θα δείτε αρκετές απορίες και τα συναφή από τους ξένους χρήστες.

Aoaforums

1) Support for OcBible

2) Guidemania support

3) Questions for OcBible programming

OCAU

1) Support for OcBible and Guidemania

2) OcBible programming

3) CPU & RAM Stretcher

Ocforums

2) Support for OcBible programming

PcPer

2) OcBible programming

3) Questions for CPU & RAM Stretcher

XtremeSystems

1) Support for OcBible only

2) Questions for CPU & RAM Stretcher --> MUST READ

3) OcBible programming

4) A64 o/c suggester

5) AMD CPU o/c analysis --> ΜUST READ

Τελικά τι στο καλό είναι τα δύο αυτά προγράμματα;

Η OcBible (ελληνιστί Bίβλος Υπερχρονισμού ή σκέτο Βίβλος) είναι ένας υπολογιστής όπως το αντίστοιχο πρόγραμμα των Windows.

Δίνεις διάφορες παραμέτρους και λαμβάνεις τις ανάλογες εξόδους.

Το πακέτο απευθύνεται σε κάθε χρήστη κι ανάλογως με το επίπεδο των γνώσεων σας θα χρησιμοποιήσετε και τα κατάλληλα προγράμματα.

Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν ένα σωρό οδηγίες (στα Αγγλικά όμως γραμμένες) όπου θα οδηγηθείτε από μόνοι σας προς τη λύση του πρόβληματός σας.

Στην περίπτωση που δε νοιώθετε άνετα με διάφορες έννοιες τόσο για τον υπερχρονισμό (πουσάρισμα στην ελληνική αργκό) υπάρχει η Guidemania LOL Οδηγομανία πείτε τη/μεταφράστε τη όπως σας αρέσει!

Αυτή έχει δύο τεράστιους οδηγούς πουσαρίσματος (24 κεφάλαια η τρέχουσα έκδοση 1.2) με μύριες φωτογραφίες, ογκώδη κείμενα κι έναν οδηγό για προχωρημένους χρήστες συνοπτικά γραμμένον όμως.

Για αυτό τον λόγο είναι και 5.7ΜΒ ε νομίζω ότι παίζει DSL κάπου τριγύρω σας άν δεν έχετε ήδη!

Από την έκδοση 1.47 ήδη σας παρέχεται η δυνατότητα να μεταφράσετε τη Βίβλο σε ό,τι γλώσσα σας αρέσει.

Υποστηρίζονται 35 διαφορετικές γλώσσες και φυσικά είναι κι η ελληνική γλώσσα μέσα στο κόλπο, όμως η προεπιλεγμένη (default) είναι η Αγγλική.

Προφανώς τα HTML εγχειρίδια της μπορείτε να τα τροποποιήσετε στα μέτρα σας.

Must have programs and links for overclockers! δείτε εδώ

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το πόστ αυτό θα παραμείνει επίτηδες κενό γιατί ήδη το προηγούμενο είναι τεράστιο και κάπου θα τερματίσει όσο θα συνεχίζω να προσθέτω στοιχεία.

Επομένως για την ομαλή ροή του thread καλό είναι να υπάρχουν δύο μαζί.

Ο gizmo (Αdministrator των Αοaforums) έφτιαξε έναν νέο κατάλογο όπου εκεί θα βρίσκετε όλα τα patches, beta versions και το καθετί.

Ακολουθείστε την υπογραφή μου.

Δημοσ.

Το .Νet Framework v2.0 δεν περιεχει την εκδοση 1.1, δηλαδη δεν ειναι αναβαθμιση της αφου περιεχει αλλες εντολες. Αν θες να τρεξεις εφαρμογες σε .Net Framework 1.1 και σε 2.0 πρεπει να εχεις και τα 2 εγκατεστημενα στο μηχανημα σου...

Καλο θα ηταν να εδινες μια μικρη περιγραφη εδω για το τι ειναι OcBible και τι το Guidemania, επειδη φανταζομαι οι πιο πολλοι δε γνωριζουν...

Δημοσ.

Η παρατήρηση που έκανε ο asmilon δεν ισχύει πλέον μια κι οι τρέχουσες εκδόσεις δε χρησιμοποιούν το Framework v1.1 όπως παλαιότερα.

Καλο θα ηταν να εδινες μια μικρη περιγραφη εδω για το τι ειναι OcBible και τι το Guidemania..
Με πρόλαβες όταν έκανα συνεχείς διορθώσεις του πρώτου ογκώδους post.

Νομίζω ότι με τα links που παρέθεσα ότι είναι πλέον σαφές.

επειδη φανταζομαι οι πιο πολλοι δε γνωριζουν...
Θα μαθευτεί κι εδώ μην ανησυχείς συν τω χρόνω θα καταστεί δημοφιλής και στα ελληνικά forums.

Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι η έλλειψη ελεύθερου χρόνου.

Για το λόγο αυτό σας παρακαλώ θερμότατα αν δείτε ότι δεν έχετε λάβει τις απαντήσεις για τα ερωτήματά σας μην κάνετε πολλαπλά posts δείξτε λίγο υπομονή δεν πρόκειται να απογοητεύσω κανέναν! :)

Γιατί είναι εξαιρετικά χρονοβόρο σε μερικές ώρες που έχω διαθέσιμες για σερφάρισμα να παρακολουθήσω ένα σωρό forums.

Το πρόγραμμα ήδη ξεκίνησε πριν τρία έτη τότε ευτυχώς είχα μπόλικο ελεύθερο χρόνο τώρα δυστυχώς οι προσωπικές μου ασχολίες δε με αφήνουν, ευελπιστώ να ξελασπώσω στο εγγύς μέλλον και να είμαι περισσότερο διαθέσιμος.

Δημοσ.

Ας δείξω μερικές φωτογραφίες από τα δύο προγράμματα μια και το ζήτησε ο φίλος μας παραπάνω.

Δε θα σχολιάζω τις φωτογραφίες νομίζω ότι τα εγχειρίδια λένε κάμποσα τέλος πάντως απορίες ευσπρόσδεκτες!

A64 suggester:

A64 suggester.png

Αυτό ήταν ένα παράδειγμα για τον τωρινό επεξεργαστή μου (San Diego 3700+).

Δημοσ.

Βήμα προς βήμα (υποθετικά νούμερα φυσικά) πώς βρίσκουμε τα MSFs στην Κανονική Περιοχή λειτουργίας για έναν AMD 939:

AMD Normal Region1.png

AMD Normal Region2.png

AMD Normal Region3.png

AMD Normal Region4.png

AMD Normal Region5.png

Δημοσ.

H Βίβλος έχει ένα πρόγραμμα (καβουρδιστήρι) :mrgreen: τον CPU Stretcher ο οποίος κάνει το λεγόμενο κάψιμο του επεξεργαστή:

CPU Stretcher1.png

CPU Stretcher2.png

Έχοντας συνεχώς πατημένο το αντίστοιχο κουμπί μπορείτε να μετακινήσετε τη διάφανη φόρμα όπου σας αρέσει (όπως και στο OCCT):

CPU Stretcher3.png

Δημοσ.

O System Reporter (OK θέλει μπόλικη μετάφραση) σας δείχνει πληροφορίες για το σύστημά σας (η συχνότητα διαβάζεται από τη Registry oπότε αν την αλλάξετε με ένα on the fly πρόγραμμα δε θα δείξει τη νεώτερη):

System Reporter1.png

Πληροφορίες για τους σκληρούς δίσκους:

System Reporter2.png

Κι από εδώ μπορείτε να παρακολουθείται τη χρήση της μνήμης και του αρχείου μεταγωγής (swap file):

System Reporter3.png

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρώς και δια ροπάλου :mrgreen: η χρήση του αριθμού 2310.2003 σε όσες μαθηματικές φόρμες υποστηρίζουν την Τεχνολογία ΒΑΝ :mrgreen: όπως Data Modeling (μοντελοποίηση δεδομένων), Multiple Plots (πολλαπλές γραφικές παραστάσεις) καθώς και Variation Analysis (ανάλυση διασποράς).

Τώρα πώς μου κατέβηκε αυτός ο αριθμός???? :-D

Ε τίποτε δεν είναι τυχαίο!

23 Οκτωβρίου του 2003 ανακοινώθηκε επίσημα η πρώτη MS-DOS έκδοση (το πρόγραμμα τότε ονομαζόταν OcTools) κι ήταν γραμμένο στην ελληνική γλώσσα.

Την τελευταία MS-DOS έκδοση καθώς κι ένα καβουρδιστήρι όπως ο CPU Stretcher μπορείτε να τα κατεβάσετε από τον ίδιο φάκελο που είναι όλες οι εκδόσεις της Βίβλου στα Aoaforums.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι πρώτες Windows εκδόσεις και το πρόγραμμα βαφτίστηκε (εγώ ο νονός και μπαμπάς - δύο σε ένα) σε Βίβλος Υπερχρονισμού και μεταφράστηκε στην Αγγλική γλώσσα με παράλληλα προώθηση στα διάφορα ξένα forums.

Iστορικά στοιχεία

Παλιότερα υπήρχε επίσης ένα άλλο ελληνικό forum (PcTech λεγόταν) το οποίο ήταν από τα πρώτα που ασχολήθηκαν με το άθλημα αυτό.

Δε μας αφορά τι έγινε και το πώς (έκλεισε) τέλος πάντων εκεί ήμουν ενεργό μέλος κι έμαθα τα βασικά.

Κάποια στιγμή γνωρίστηκα με το nitza666 ο οποίος ήταν ο Δάσκαλός μου στα AMDικά.

Γύρω στον Αύγουστο του 2003 (δεν είχε βγει τίποτα) πόσταρα εκεί ένα thread με τίτλο "Μοντελοποίηση των χρόνων υπολογισμού" όπου έδειχνα σε ένα σωρό εικόνες πώς επηρεάζονται οι χρόνοι απόκρισης με τα timings και το FSB.

Στην ουσία το thread αυτό ήταν ο πρόδρομος των RAM simple optimizer και του B/W efficiency αλλά έμεινε μέχρις εκεί.

Κάποια στιγμή ο nitza666 (δεν ποστάρει πλέον στα forums) είδε το thread μου και στη MSN κουβέντα που ακολούθησε μου είπε κάποιες παρατηρήσεις του.

Eίχε ανεβάσει εκείνες τις ημέρες ένα αντίστοιχο thread "Οι παρατηρήσεις μου για το AMD overclock" όπου έλεγε πώς εξελίσσεται η αύξηση των MHz με το Vcore.

Διατύπωσε κάποιους εμπειρικούς κανόνες για τη συχνότητα που αντέχουν οι AMD και περνούν το Prime95.

To λεγόμενο MSF δηλαδή.

Tότε άρχισαν και μου μπήκαν διαόλοι :mrgreen: κι έπιασα χαρτί και μολύβι και μάζευα δεδομένα.

Δηλαδή πόσα MHz πιάνει ο AMD ανάλογα με το Vcore.

Μπήκαν στα ανάλογα μαθηματικά προγράμματα και παρέθεσα σε ένα thread "H οverclocking εξίσωση του AMD" τα results.

Ποστάριστηκαν διάφορα εκεί και κάποια στιγμή κι ο kom (ποστάρει εδώ στο Ιnsomnia κιόλας) "ξύνισε" κάπως διότι έπρεπε να υπολογίζει κάτι μακρυνάρια από παραμέτρους για να βγάλει μια εκτίμηση του MSF.

E δίκιο είχε ο άνθρωπος!

Διότι οι σχέσεις που έχει η OcBible είναι μακροσκελείς εξισώσεις με ένα σωρό παραμέτρους μέσα (άσχετα με αυτά που δίνετε εσείς) κι είναι εξαιρετικά επίπονο κάθε φορά να τα υπολογίζετε με το χέρι.

Οπότε μια και δεν ήξερα τίποτε άλλο από μια Unixoειδή C έφτιαξα την πρώτη έκδοση των OcTools που υπολόγιζε το επόμενο MSF του AMD.

Στο διάβα του χρόνου το πρόγραμμα εξελίχθηκε όπως το βλέπετε τώρα και παράλληλα έλαβε διακρίσεις σε forums διεθνούς ακτινοβολίας όπως το PcPer (το πρώτο), μετά στο OCAU (στην Αυστραλία) κι ακολούθησαν τα XtremeSystems και το TechPowerUp! ενώ κάποια στιγμή τα Aoaforums ανέλαβαν επίσημα το hosting του προγράμματος γιατί μέχρι τότε μοιραζόταν μέσω Pathfinder.

Δεν έχει νόημα να δώσω τα links ούτε εικόνες δε χρειάζεται.

Κλείνοντας το πρόγραμμα έχει δεχθεί κατά καιρούς διάφορες κακόγουστες κριτικές αλλά δε θέλω να αναφερθώ μια κι ο scrandman τα είπε όμορφα κι ωραία εδώ στο PcPer το 77ο post του.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ο κώδικας της Βίβλου είναι γραμμένος σε C# όπως είπαμε και παραπάνω οπότε θα σας δείξω δύο φωτογραφίες από τη φόρμα Multiple Plots η οποία κάνει τις πολλαπλές γραφικές παραστάσεις.

Εδώ είναι το σχεδιαγραμμά της:

Multiple Plots1.png

Kι εδώ είναι το περίγραμμα (ο σκελετός = skeleton)

Multiple Plots2.png

Όπως φαίνεται κάτω στη γραμμή κατάστασης του Visual Studio είναι 17077 γραμμές η φόρμα αυτή....

Μη με πιέσετε να σας δείξω επακριβώς τον εσωτερικό κώδικα μια κι είναι ιδιοκτησία των Aoaforums :mrgreen:

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

πέφτει και πλακώνει! :mrgreen:

Aoaforums_titlos_timis.JPG

Λοιπόν από την έκδοση 1.50 και μετά σας δίνεται η δυνατότητα να σχεδιάσετε από μόνοι σας το interface = την όψη του προγράμματος όπως σας αρέσει.

Οδηγίες θα βρείτε στο αντίστοιχο sticky στα Aoaforums.

Αν και το αναφέρω ρητά και στις οδηγίες πολλές φορές οι χρήστες δεν τις διαβάζουν προσεκτικά, τέλος πάντων να επισκέπτεστε τον ξεχωριστό φάκελο που έχει δημιουργηθεί για τυχόν αναβαθμίσεις, ενημερώσεις κλπ....

Προχωρούμε παρακάτω δίνοντας ένα παράδειγμα των νέων δυνατοτήτων γραφικών:

photo01.png

• 1 μήνα μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...