Kandinsky Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Είπαμε, δε μασάς εσύ, είσαι γατόνι, φαίνεται απ' το avatar. Άσε μας εμάς να μασάμε και κουτόχορτο και τσάι του βουνού και 'ρσενικοβότανο και όλα τα καλά βοτάνια. Για να καταλάβεις δε το μέγεθος της εξυπνάδας, ο τρόπος με τον οποίο καταφέρεσαι εναντίον του άλλου έχει στείλει άπαντες μέχρι τώρα στους κόλπους του Δία...
bandito Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Φίλε thanocaster' date=' η εκκλησία (καθολική και ορθόδοξη) είναι στην πραγματικότητα μία οργάνωση, και μάλιστα σε βάθος χρόνου, από τις καλύτερες.[/quote'] Λολ. Φυσικά και θα επικαλεσθεί ως κατηγορούμενη, ότι χτυπάει τις καμπάνες εδώ και 2000 χρόνια και ότι δεν μπορεί για παράδειγμα να υφίσταται σε νόμους περί ντεσιμπέλ, γιατί αφενός είναι κεκτημένο, αφετέρου ισχύουν και άλλα πράγματα όπως πχ το εκκλησιαστικό άσυλο, το αυτόνομο της εκκλησίας, και άλλα πολλά που θα κάνουν την δικαστική απόφαση εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Η εκκλησία , αν σέβεται τον εαυτό της δεν θα πήγαινε στο δικαστήριο. Θα σεβόταν τον ταπεινο ή μη πιστό που γυρνάει 11 το βράδυ απο την δουλειά του και θέλει να ξεκουραστεί. Isn't that what's all for? Το σίγουρο είναι πως τέτοιες υποθέσεις συνήθως γυρίζουν μπούμερανγκ εναντίον του μηνυτή, διότι γενικώς οι θρησκείες έχουν κερδίσει κάποια κεκτημένα που δεν τα διαπραγματεύονται ούτε κατά διάνοια (πχ η μουσουλμανική μαντίλα). Δικαστικώς ίσως (αν και αμφιβάλλω αν έχει κανενας το δικαίωμα να κοπανάει τις καμπάνες σε ώρα κοινής ησυχίας). Με την ίδια λογική, οι πειρατές που αλώνιζαν απο το 2000 π.χ μέχρι το 1500μχ επρεπε να επικαλεστούν κεκτημένο πλιάτσικου. Είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να με ξυπνάς. Γι' αυτό ο blueviper ή ο Γηρυόνης μπορεί να μιλάνε για "μένος" και άλλα τέτοια χαζά, αλλά να είσαι σίγουρος πως ούτε μηνύσεις θα κάνουν, ούτε και τίποτα, ακόμα κι αν ζήσουν 1500 χρόνια, το πιθανότερο είναι να κάνουν "τουμπεκί ψιλοκομμένο" χαχα. Ίσως γιατι η καλή και οργανωμένη εκκλησία εχει νομικό τμήμα, ο Γηρυόνης θα τα βάλει απο την τσέπη του. Βέβαια στα πλαίσια της χριστιανικής αγάπης η εκκλησία θα κάνει οτι μπορεί για να μην βρίσκει ο Γηρυονης ησυχία και να χάσει και οσο χρηματα μπορεί. Γι αυτό μιλάω για ηλιθιότητες. Δημιουργούνται θέματα για το τίποτα, για να 'χουμε να λέμε. Άρα η ουσία είναι "ηλιθιότητες", εκτός αν έχουν σκοπό να μας παρουσιάσουνε το εξώδικο, πράγμα απίθανο, γιατί είναι απείρως πιο εύκολο να με βρίζουν στο πλασματικό ίντερνετ παρά να κάνουν δίκες στον πραγματικό κόσμο. Άρα νομίζω ότι δικαίως πιστεύω ότι πρόκειται για ηλιθιότητες δημιουργίας εντυπώσεων. Ακόμα κι αν έχουν δίκιο. Μπορείς να κάνεις το εξής, εφοσον προκειται για ηλιθιοτητα. Βάλε μια ταμπέλα εξω απο το σπιτι σου με τιτλο "Αν θελετε να ξεσπάσετε, κορνάρετε εδώ κατα προτιμήση όταν κοιμάμαι". Και ο πάτερ Παίσιος να ήσουν, αν έμενες όσο κοντά έμενα εγώ σε εκκλησία (λιγοτερο απο 10 μετρα) και στην κοπάναγα 7.30, θα το πάθαινες το εγκεφαλικό. Ευτυχώς που η Παναγίτσα, δεν θεωρουσε κεκτημένο να χτυπάει τις καμπάνες οτι ώρα γουστάρει, και τις χτύπαγε μονο οταν έπρεπε (υπάρχει και το απίθανο ενδεχόμενο ο παππάς να μην ήθελε να ξυπνάει τον κόσμο, υπάρχουν και τέτοιο τρελοί). Power to the church!
Mystirios Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Συμπέρασμα : αν η εκκλησία που βρίσκεται κοντά στο σπίτι σας κάνει έρανο Υπέρ Ανεγέρσεως Καμπαναριού , μη βοηθήσετε εκτος κι αν θέλετε να χάσετε τον ύπνο σας :ρ
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Φιλαράκι bandito πάλι λέμε τα ίδια πράγματα. Συμφωνώ απόλυτα σε όσα γράφεις. Παρερμηνεύετε όσα γράφω γιατί θέλετε να πιστεύετε ότι είμαι ο δικηγόρος του διαβόλου, αφού έτσι σας συμφέρει. Και μετά μιλάτε για "μένος". Πολύ θα θέλατε να είχατε εδώ ένα παπά να του τα χώσετε, αλλά δυστυχώς για εσάς δεν είμαι. Ότι η εκκλησία είναι οργάνωση από τις καλύτερες σε δομή και διακλαδικότητα δεν το λέω εγώ, το λένε οι ιστορικοί, αφού ενδεχομένως αντέχει να υπάρχει. Δεν είπα ότι είναι καλή οργάνωση. Ψάχνεστε γενικώς για έχθρες ενώ σας περιγράφω την απτή πραγματικότητα. Φιλαράκι kandinsky σκασίλα μου κι αν γίνουν δωδεκαθεϊστές και όλοι οι Έλληνες, το ίδιο μου κάνει. Με την νοημοσύνη μου δεν θέλω να παίζουνε ή να εμπλακώ σαν πρόβατο σε ηλίθια παιχνίδια εντυπώσεων. Ο μυστήριος είπε την πιο καλή λύση. Όμως -πάλι περιγράφοντας την απτή πραγματικότητα- όποια εκκλησία και να κάνει τέτοιο έρανο θα μαζέψει πολλά-πολλά λεφτα.
Kandinsky Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 bandito : Η καλή οργάνωση προσέχει τον νταβαντζιζόμενο (αν μου επιτρέπεται ο όρος) μόνο όσο χρειάζεται για να μπορεί αυτός να τα σκάει. Πάσα ομοιότις με Κόζα Νόστρα είναι συμπτωματική. Στην πατριδα της δημοκρατίας, ακούω πολύ συχνα εδώ και αρκετό καιρό το αποφθευγμα "ότι θέλει η πλειοψηφία". (Αν και ο όρος δημοκρατία δεν είναι θετικός αυτός ειναι η "πολιτεία", δεν παύει να σημαίνει για εμάς ελευθερία σκέψης και άρθρωσης λόγου οποτε σαν τέτοιον τον αντιμετωπίζω). Είναι πράγματι τραγικό να βλέπεις ότι τα επιχειρήματα του άλλου, είτε είναι αυτός "καλός χριστιανός", είτε καλός δεξιός/κεντρώος είτε γαβρος/τρίφυλλος είτε οτιδήποτε, να συνοψίζονται στο "όποιος δεν είναι με τους πολλούς είναι εναντίον τους". Ολοκληρωτικό, φασιστικό και μικροαστικό.
blueviper Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Hopeless περίπτωση ο Aigeas. Όχι μόνο απώλεσε το μέτρο, όχι μόνο έχει στήσει ολόκληρη πολεμική απέναντι στο "ανθρωπάκι" που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για το χαμένο του ύπνο και το πήρε απ' τα μούτρα, αλλά μας κατηγορεί για επίθεση ο μπροστάρης αυτής της αισθητικής...ο "γραφικός ελληνοκεντριστής" δεν έθιξε κανέναν χριστιανοαναθρεμμένο για να χαίρει τέτοιας αντιμετώπισης. Την επόμενη φορά που ο κρεοπώλης της γειτονιάς σας θα μεταφέρει κρέατα 6 το πρωί και θα τους σηκώσει όλους στο πόδι, μην τολμήσετε να διαμαρτυρηθείτε αν είσαστε χορτοφάγοι. Ο Aegeas με τη σύνθετη οπτική, τη νοητική σπιρτάδα και την εμπειρία του στη συνωμοσιολογία θα σας ανακαλύψει και μετά ποιος σας σώζει!!! Παραδέξου κι εσύ βρε Γηρυόνη πως είχες απώτερο σκοπό να διαβάλλεις το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών και να πλήξεις την Ορθόδοξη Εκκλησία να τελειώνουμε. Και μεταξύ μας...οι καμπάνες ήταν μόνο οι αρχή. Είμαι βέβαιος (πες το ένστικτο, κληρονομικό χάρισμα ή 6η αίσθηση) πως όπου να 'ναι θα διαμαρτυρηθείς και για τις κυριούλες που σου χτυπάνε το κουδούνι 3 το μεσημέρι για να σου πουλήσουν ημερολόγια του Αγίου Χαράλαμπου! Κι αν δεν τα καταφέρει να σε ξεμπροστιάσει ο Aigeas, ακολουθούν ο Αστυνόμος Σαΐνης κι ο Κλουζώ.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Tελικά αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο απ' όλα, είναι ότι ορισμένες φορές αισθάνομαι ότι μιλάω με παιδιά του δημοτικού. Ακόμα και η διατύπωση πως ο Γηρυόνης δεν είναι η αντιπροσωπευτική περίπτωση του μέσου πολίτη που τον ένοχλούν οι καμπάνες, για τον τάδε λόγο, σας κάνει έξαλλους διότι υποθέτω δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ισοπεδώνεις τον εγωϊσμό των άλλων αποδυκνείοντας αυτό που θα καταλάβαινε και κότα. Αδιαμφισβήτητα υπάρχει πρόβλημα παιδείας, αφού οι πτυχιούχοι αυξάνονται σχεδόν παράλληλα με την ηλιθιότητα. Νόμιζα ότι οι περισσότεροι από εσάς είσαστε φοιτητές και ότι μιλώ με έξυπνους άνθρωπους, αλλά από την άλλη πάλι δεν θα υπήρχε το "Fame story" αν δεν ήταν σε αυτήν την κατάσταση πολλοί. Και για να μην παρεξηγιόσαστε τα περί πτυχιούχων και ηλιθιότητας δεν είναι δική μου θεωρία, είναι μια γενική παραδοχή της ελληνικής κοινωνίας. Άρα καλύτερα η κυρία Γιαννάκου να ορίσει την βάση στο 17, μπας και βελτιωθεί η κατάσταση. Αλλά αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης. lolol
Kandinsky Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Για να καταλάβει κανείς λοιπόν το συνειρμό σου επιπέδου το λιγότερο cogito ergo sum του Descartes που έκανες, ας συνοψισουμε : "Όσοι μου πανε κόντρα ειναι κομπλεξικοί και ηλίθιοι" + "Εδώ μέσα υπάρχουν πολλοί πτυχιούχοι"=>"Η ελληνική κοινωνία βρίθει ηλίθιων πτυχιούχων και υπάρχει πρόβλημα παιδείας". Πρέπει να το σκεφτώ. Ομολογώ πως δεν είμαι τόσο έξυπνος. Μήπως να το στείλω στο Ρώσο που έλυσε το προβλημα με το σύμπαν?
blueviper Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Όχι φίλε Aigeas...δε σου αξίζουμε ως συνομιλητές. Άσε τους μωρούς του Insomnia και πήγαινε να προσφέρεις τα φώτα σου σε αυτό το forum και φρόντισε να ενημερώσεις και την Αρχιεπισκοπή για τα καμώματα του "γραφικού ελληνοκεντριστή", προτού πάρει αέρα και διαλύσει τον ικανότερο των οργανισμών. Μια προσφορά των ηλιθίων φοιτητών!
Γηρυόνης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Μην μου πείς πως η δουλειά που λες είναι να βάλουν καινούρια καμπάνα στην εκκλησία! ps. Αν επιτρέπεται' date=' τί δουλειά είναι αυτή? [/quote'] Όχι, δεν είναι νέες καμπάνες, νέα πατώματα θα βάλουνε από μάρμαρο.
Γηρυόνης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Αν ένας Γηρυόνης έμπαινε και έγραφε ότι "τον ξυπνάνε οι καμπάνες, θα κάνει μηνύσεις και όποιος θέλει ακολουθεί", θα του έλεγα ένα μεγάλο μπράβο, κι εγώ μαζί του, και ότι δεν με νοιάζει σε τι πιστεύει. Αν δεν κατάλαβες αυτό προσπαθώ να κάνω, το θέμα είναι υπό συζήτηση με συγγενείς. Δεν έχω καταλάβει ακόμα πιο είναι το πρόβλημα. Ότι εγώ (με διαφορετικές -ως γνωστόν- θεολογικές πεποιθήσεις) συγκεκριμένως εξέθεσα μια διαμαρτυρία ή η διαμαρτυρία αυτή καθεαυτή. Αν το θέμα το άνοιγε κάποιος χριστιανός θα διαμαρτυρόσουνα ή όχι; Αν όχι τότε ξεφεύγουμε πλέον από τη (δήθεν) αντικειμενικότητα και το θέμα ανάγεται σε προσωπική εμπάθεια.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δεν έχω καταλάβει ακόμα πιο είναι το πρόβλημα. Ότι εγώ (με διαφορετικές -ως γνωστόν- θεολογικές πεποιθήσεις) συγκεκριμένως εξέθεσα μια διαμαρτυρία ή η διαμαρτυρία αυτή καθεαυτή. Αν το θέμα το άνοιγε κάποιος χριστιανός θα διαμαρτυρόσουνα ή όχι; Αν όχι τότε ξεφεύγουμε πλέον από τη (δήθεν) αντικειμενικότητα και το θέμα ανάγεται σε προσωπική εμπάθεια. Γιατί φιλαράκι μου θα αντιδρούσα ακριβώς έτσι αν αντιπρόσωπος του Χριστόδουλου άνοιγε μία δημοσίευση στην οποία εντελώς τυχαία ανέφερε "περιβαντολλογική καταστροφή από τις εκδηλώσεις των δωδεκαθεϊστών στον Όλυμπο". Που δεν υπάρχει περιβαντολλογική καταστροφή, αλλά ακόμα κι αν υπήρχε, ακόμα κι αν συμφωνούσα ότι υπάρχει, είμαι από φύση μου σκεπτικιστής. Θα αντιδρούσα παρομοίως.
Lucifer Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Γηρυόνη, υπάρχει τίποτε άλλο για το οποίο θα ήθελες την γνώμη των χρηστών, ή το θέμα είναι πλέον μεταξύ του οικογενειακού σου περιβάλλοντος?
Γηρυόνης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Αιγέα, η ερώτησή μου ήτανε συγκεκριμένη, αλλά δυστυχώς δεν απάντησες. Σατανά, όχι, οι πληροφορίες που πήρα είναι αρκετές. Το συζητώ με τους δικούς μου και θα δω αν θα προχωρήσω σε νομικές διαδικασίες. Αν θέλεις κλείδωσέ το.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.