eliask Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Καλήμέρα σε όλους .Επειδή συντομα μετακομίζω και το σπίτι ειναι σε 2 επίπεδα θέλω να φτιάξω ένα ασύρματο δίκτυο για το pc μου .Το γραφείο με το pc θα είναι στον πάνω όροφο αλλά θέλω να έχω internet etc etc και στον κάτω όροφο.Εχω δει καποιές λύσεις τύπου home plug ωστε να περνα το δίκτυο μέσα απο τις μπρίζες του ρεύματος ,άλλα δεν ξέρω τιποτα άλλο .Το έχει κάνενας δοκιμασει?Ειναι κάλο ? Θα ήθελα κάθε δυνατή βοήθεια για το θέμα . Ευχαριστώ πολυ για το χρόνο σας .
Sorath Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Η προσωπική μου γνώμη είναι μακριά απο home plug. Τελείως αναξιόπιστο, χαμηλές ταχύτητες και πανάκριβο. Καλύτερα WiFi με ένα καλό router που θα έχει δυνατό σήμα ή στην χειρότερη περίπτωση τραβάς μακρύ καλώδιο UTP.
eliask Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Καλώδιο δεν θέλω να τραβήξω γιατι δεν μου αρέσει και θα φένεται .Τώρα το Wifi θα έχει κάλό σήμα όταν θα έχει 1 πάτωμα διαφορά ή και έκει το σήμα θα είναι προβληματικό ?
dpolal Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Καλώδιο δεν θέλω να τραβήξω γιατι δεν μου αρέσει και θα φένεται .Τώρα το Wifi θα έχει κάλό σήμα όταν θα έχει 1 πάτωμα διαφορά ή και έκει το σήμα θα είναι προβληματικό ? Mάλλον προβληματικό, θέλει πολύ ψάξιμο όταν παρεμβάλλεται ένα πάτωμα με τα σίδερα του και το τσιμέντο του. Η καλύτερη λύση είναι η εξής: Kάνεις μια μικρή τρύπα στο πάτωμα του γραφείου και περνάς καλώδιο UTP και ρεύμα. Aκριβώς από κάτω (δηλαδή ψηλά στο ταβάνι) κρεμάς το access point. Yπάρχουν πολλά που έχουν έτοιμες τρύπες για αυτήν την δουλειά και δεν θα δυσκολευτείς. Στην ουσία δηλαδή θα κατεβάσεις το ap στον κάτω όροφο οπότε το σήμα του θα είναι καμπάνα. Δεν χρειάζονται τρελές αλλαγές και τρύπες (μόνο μία), δεν θα φαίνονται καλώδια κλπ άσχημα και θα είναι και ωραίο (ή τουλάχιστον ψαρωτικό).
eliask Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Αυτό με την τρύπα στο πάτωμα δεν είναι κακό :-)Aλλά άντε τώρα να εξήγήσω στην γυναίκα μου για ποιό λόγο θα το κάνω !!!!!!
DhZou Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Εφ' οσων το σπίτι είναι μεζονέτα, θα έχει εσωτερική σκάλα, με ένα μεγάλο κενό στο πάτωμα. Αν βάλεις εκεί κοντά το ΑΡ λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα ειδικά αν δεν παρεμβάλονται πολλοί τοίχοι μεταξύ ΑΡ και υπολογιστή. Για το homeplug έχω ακούσει κακά λόγια κι εγώ και δεν το συνιστώ.
Hamurabi Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 εγω εδω και κανα χρονο ειμαι στον δευτερο οροφο και μεσω ενος Us robotics AP δινω ιντερνετ καισ τον αδερφο μου στον κατω οροφο. Σημα μετριο. Αλλα τη δουλεια του την κανει αψογα.
alexb_10 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 η έτσι αφού ψήνεσαι να κάνεις την τρύπα στοπάτωμα, πέρνα μόνο το καλώδιο και μετα με ένα καναλάκι, γύρω γύρω(ειναι πολύ μικρό και φτήνό και ούτε που φαίνεται) τερματισε το με δύο μπρίζες δίπλα στις ήδη υπάρχουσες του ρέυματος ή τηλεφώνου. πολυ ποιο οικονομική λύση και πρακτική και καλύτερες ταχύτητες. όσο για τη γυναίκα σου, υπάρχουν στάνταρ τρόποι για να την πείσεις (χρυσαφικά, γούνες κλπ κλπ)
eliask Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 όσο για τη γυναίκα σου' date=' υπάρχουν στάνταρ τρόποι για να την πείσεις (χρυσαφικά, γούνες κλπ κλπ)[/quote'] Aυτό με φοβίζει πολυ!!!!!!!! Αρα σαν λύση δεν προτείνετε βλέπω το Ηome plug.θα σκέφτω τι να κάνω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.