Προς το περιεχόμενο

Συντηρηση Η/Υ

npapak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εγω προσωπικα, καθε 6 μηνες απλα καθαριζω τις καρτες μου και το κουτι εσωτερικα.

Το ίδιο κάνω κι εγώ φίλε μου.Νομίζω αρκεί.Και αποφεύγω αυτά τα σπρει που λένε.Με ένα πανάκι κάνω καλή δουλειά.

ΥΓ:αυτό με το πιστολάκι δεν το είχα σκεφτεί.....Καλή ιδέα.....:-D :-D

Δημοσ.

Η σκόνη που συσσωρεύεται στο εσωτερικό του κουτιού και πάνω στις κάρτες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα; Αν ναι τι είδους;

Δημοσ.

Βρε καλώς τον Mulder.....:-D :-D

Κάπως δύσκολη η ερώτηση σου...Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις επ'αυτού που ρωτάς,αλλά θα προσπαθήσω να σου απαντήσω.

Βασικά πιστεύω ότι η σκόνη δεν κάνει μεγάλο κακό,καθώς έχω ανοίξει κουτιά και έχω δει κάτασπρες τις κάρτες από τη σκόνη,αλλά παρόλα αυτά λειτουργούν μια χαρά....

Όμως επειδή οι κάρτες έχουν πάνω τους τυπωμένα ολοκληρωμένα κυκλώματα ίσως η υπερβολική σκόνη προκαλεί κάποιο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία τους και πολλές φορές οδηγεί και στην φθορά τους.

Τώρα όσον αφορά τους δίσκους,από ό,τι ξέρω είναι αεροστεγώς κλεισμένοι άρα δεν επηρεάζονται από τη σκόνη.

Άν κάποιος άλλος έχει περισσότερες γνώσεις επί του θέματος θα μου ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο να μάθω κι εγώ δυο πράγματα παραπάνω....:)

Δημοσ.

Εχω ακουσει οτι η σκονη δρα ως μονωτικο, εχει δηλαδη θετικη επιδραση, αν και εχω τις επιφυλαξεις μονο ποσο ισχυει αυτο.

Αλλα οταν συσσωρευεται στις ψυκτρες που υπαρχουν στο κουτι μεσα, μειωνει δραματικα την αποδοση τους, σε σημειο να μην λειτουργουν καν. Αυτο εχει αποτελεσμα μεγαλη αυξηση της θερμοκρασια στα parts που χρειαζονται ψυξη, αυξηση ασταθειας συστηματος και μειωση του προσδοκιμου χρονου ζωης των εξαρτηματων....

Δημοσ.
Εχω ακουσει οτι η σκονη δρα ως μονωτικο' date=' εχει δηλαδη θετικη επιδραση, αν και εχω τις επιφυλαξεις μονο ποσο ισχυει αυτο.

[/quote']

Πολύ παράξενο μου ακούγεται αυτό.......

Αλλα οταν συσσωρευεται στις ψυκτρες που υπαρχουν στο κουτι μεσα' date=' μειωνει δραματικα την αποδοση τους, σε σημειο να μην λειτουργουν καν. Αυτο εχει αποτελεσμα μεγαλη αυξηση της θερμοκρασια στα parts που χρειαζονται ψυξη, αυξηση ασταθειας συστηματος και μειωση του προσδοκιμου χρονου ζωης των εξαρτηματων....[/quote']

Ναι καλά λες....η αύξηση θερμοκρασίας είναι ό,τι χειρότερο για το pc....και το κακό είναι ότι η σκόνη "κολλάει" και στα ανεμιστηράκια πολλές φορές οπότε πέφτει η επίδοσή τους.Αυτό κι αν είναι άσχημο.....

Δημοσ.

Η πιο καλή πατέντα είναι η εξης: Πινέλάκια! Ένα μεγάλο σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι ελαιοχρωματιστές και κανα-δυο μικρά για τα δύσκολα σημεία. Όπως είναι καινούργια, καθαρά και χωρίς ίχνος υγρασίας, είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει. Αν η σκόνη είναι πάρα πολλή, καλύτερα να γίνει σε εξωτερικό χώρο ο καθαρισμός.

Δημοσ.
Η πιο καλή πατέντα είναι η εξης: Πινέλάκια! Ένα μεγάλο σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι ελαιοχρωματιστές και κανα-δυο μικρά για τα δύσκολα σημεία. Όπως είναι καινούργια, καθαρά και χωρίς ίχνος υγρασίας, είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει. Αν η σκόνη είναι πάρα πολλή, καλύτερα να γίνει σε εξωτερικό χώρο ο καθαρισμός.

Καλή ιδέα!Μόνο που θέλει προσοχή μην γραντζουνίσει το πινελάκι καμμιά κάρτα αν είναι σκληρές οι ίνες του.Ή έγινα υπερβολικός τώρα?

Καλύτερη λύση πάντως μου φαίνεται το πιστολάκι μαλλιών που είπε ο apostolis παραπάνω....:) :)

Δημοσ.
Καλή ιδέα!Μόνο που θέλει προσοχή μην γραντζουνίσει το πινελάκι καμμιά κάρτα αν είναι σκληρές οι ίνες του.Ή έγινα υπερβολικός τώρα?

Καλύτερη λύση πάντως μου φαίνεται το πιστολάκι μαλλιών που είπε ο apostolis παραπάνω....:) :)

Οι ίνες του είναι πολύ μαλακές. Για το πιστολάκι το μόνο που φοβάμαι είναι μια πιθανή διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχουν τέτοιες συσκευές που δεν απομονώνουν καλά το ρεύμα. 'Αλλωστε με την ίδια ακριβώς λογική, μπορούμε να καθαρίσουμε το pc και με ηλεκτρική σκούπα ή ηλεκτρικό σκουπάκι χειρός. Μπορεί να δουλεύουν μια χαρά, εγώ πάντως το ρεύμα δεν το εμπιστεύομαι να κόβει βόλτες κοντά στα τσιπάκια μου :mrgreen: :-D

Δημοσ.
Αλλωστε με την ίδια ακριβώς λογική, μπορούμε να καθαρίσουμε το pc και με ηλεκτρική σκούπα ή ηλεκτρικό σκουπάκι χειρός.

Μόνο που με την ηλεκτρική σκούπα ή το σκουπάκι μπορεί μαζί με τη σκόνη να φύγει και κανάς πυκνωτής ....:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Ή στο car wash :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Εγώ συνήθως το φυσάω απλά με το στόμα και το καθαρίζω με ένα πανί. Κάθε πότε? Όποτε έχω όρεξη. Μπορεί κάθε μήνα μπορεί και κάθε χρόνο.

Δημοσ.

το μόνο πρόβλημα που προκαλεί η σκόνη εκτός του ότι μετατρέπει τα ανεμηστιράκια σε τρακτέρ είναι αυτό που είπε κάποιος πιο πάνω:

η σκόνη παρεμβάλεται μεταξύ μετάλλου της ψύκτρας και αέρα μειώνοντας πολύ την απαγωγή θερμότητα από την ψύκτρα. τα ολοκληρωμένα δεν επηρεάζονται από την σκόνη παρά μόνο εάν αυτή μαζέψει υγρασία και δημιουργηθεία αγώγιμος δρόμος πάνω σε μια κάρτα.

Δημοσ.

εγω παλι ειμαι fun της ηλεκτρικης σκουπας. η σκουπα philps ρουφαει τη σκονη απο μακρια... ασχετο

τα πολυ χοντρα τα παιρνω με την ηλεκτρικη τα αλλα τα φυσαω λιγο. αν και εχω ακουσει οτι σε πληκτρολογιο δεν ειναι καλη η σκουπα γιατι λεει αντι διωχνει τη σκονη, την εγκλωβιζει κατω απο το πληκτρο. και στον φορητο μου και στο desctop. Αλλα στο φορητο εκει που βγαζει τον αερα του ο επεξεργαστης βαζω σκουπα. Ειναι βλακεια;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...