Bakxos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Παιδια καλησπερα. Εχω μια γραφικη και καποια σημεια. Δηλαδη πειραματικες μετρησεις(σημεια) θεωρητικες(καμπυλη). Για καθε σημειο εχω βρει ποσο ειναι το error. Αυτο που θελω να κανω ειναι να σχεδιασω τα errorbar για καθε ενα σημειο. Αν ολα ειχαν το ιδιο error ηταν πολυ ευκολο αλλα τωρα τι γινετε? πως μπορω να το κανω? κανεις καμια ιδεα? ευχαριστω.
Spy_tb Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Κάνε Post αυτό που θέλεις εδώ: http://newsreader.mathworks.com/[email protected]@/comp.soft-sys.matlab Με έχει βοηθήσει το συγκεκριμένο και έμενα πολύ. Στην ουσία απ'ότι κατάλαβα μάλλον πρέπει να το κάνεις με subplot και να συνδυάσεις τις θεωρητικές με τισ πειραματικές τιμές.
Bakxos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 το εκανα φιλε. απλα δεν θελω να υπολογισω τπτ τα εχω υπολογισει απλα χρειαζομαι πχ. εστω οτι τα σημεια ειναι 10 να του δινω ενα πινακα με 10 αριθμους(error) και καθε ενα εναν να τον αντιστοιχει στο σημειο σχεδιαζωντασ το error bar. δηλαδη το πρωτο στο πρωτο σημειο to deutero sto deytero κοκ.
Axelfc Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δεν καταλαβα τι θες να κανεις. Εχεις ενα πινακα με 10 τιμες. Εννοεις να φτιαξεις ενα ιστογραμμα που θα δειχνει για καθε σημειο ποσο θα ειναι το error?
Spy_tb Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Πιθανόν κατάλαβα τι θέλεις. Το κάθε στοιχείο του ενός πίνακα να αντιστοιχίζεται με το άλλο και να βγαίνει το σημείο ας πούμε εε?? Υ.Γ. Αυτό το newsgroup του MATLAB κάνει για οποιαδήποτε απορρία σχετικα με αυτό και όχι μόνο με υπολογισμούς. Επισης αν μπορείς να παραθέσεις μέρος του κώδικα που αντιστοιχεί σε αυτό που θέλεις, βοηθάει πολύ.
Bakxos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Οχι φιλε μου. Στην ουσια αυτο που θελω να κανω ειναι πολυ απλο αλλα δεν ξερω αν μπορει να γινετε στο matlab. Κοιτα ας πουμε οτι εχεις 10 πειραματικα σημεια και μια καμπυλη πχ την y=αχ+β. Οταν τα σχεδιαζεις δεν συμπιπτουν με τη καμπυλη διοτι υπαρχουν τα τυχαια και μη σφαλματα. Ως αποτελεσμα εχεις το error. Επομενως αν εχεις κανει καποια στιγμη στο excel γραφικη μπορεις να του δωσεις νουμερα σε αυτα τα σημεια και να σου σχεδιασει το errorbar. ε αυτο θελω να κανω και εγω στο matlab ωστε να του δινω τα σημεια την καμπυλη και το λαθος για καθε σημειο και να μου το σχεδιαζει. Θελω κατι σα και αυτο (δες συννημενο) Ευχαριστω παρα πολυ παντως.
Spy_tb Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Αυτό που λες γίνεται: -errorbar :Plot error bars along a curve Syntax errorbar(Y,E) errorbar(X,Y,E) errorbar(X,Y,L,U) errorbar(...,LineSpec) h = errorbar(...) Ρίξε μια ματιά στο help kai grapse sto search errorbar. Ελπίζω να τα καταφέρεις.
Bakxos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 thanks φιλε το βρηκα. τελικα μπορει το Ε να ειναι και πινακας. Να ρωτησω κατι αλλο μπας και ξερεις (ή οποιοσδηποτε αλλος) παραγω καμια 100 δεδομενα και τα αντιγραφω σε excel ωστοσο το excel ειναι 2003 και διαχωριζει τα δεκαδικα μετα ακεραια ψηφια με (,) ενω το matlab εχει (.) Ως αποτελεσμα το excel τα παιρνει σαν κειμενο τι μπορω να κανω να τα παιρνει ως νουμερο διοτι ειναι πολυ δυσκολο να γραφω ενα ενα. εχει κανεις υποψιν? ευχαριστω EDIT: ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΨΑΞΙΜΟ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ :-D ;)
Spy_tb Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Μια λύση θα ήταν να αλλάξεις το number format στο excel. Απο πάνω στο menu format (δεξιά απο το Insert) επιλέγεις Cells και μετά απο το μενού number επιλέγεις scientific. Ελπίζω να δουλέψει.!
Bakxos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 παιδια καλησπερα και παλι. Πως μπορω να δω ποιος αριθμος ειναι ο 1.066e+003 sto Matlab? Τι πρεπει να κανω για να μου εμφανιζει τους αριθμους σαν κανονικους και οχι με το e? γινεται αυτο? ευχαριστω.
Axelfc Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Γραψε format short. Με format short e στα βγαζει με e. Αλλες επιλογες format long, format bank. Με σκετο format επαναφερεται στο default.
Bakxos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Εγω ομως δεν θελω το e. θελω να μου πει οτι ο αριθμοσ 1.066e+003 ειναι πχ ο 1545.3
Bakxos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Με format short e στα βγαζει με e. Με μπερδεψε αυτο φιλε μου και νομιζα οτι παλι μου το βγαζει με e αλλα με λιγοτερα ψηφια. Και τελικα αθτο κανει για παραδειγμα ο αριθμος 3.5015e+003 μου εμφανιζεται παντα ετσι με e αρα κατι αλλο παιζει.
Axelfc Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Εμενα μου βγαζει αυτα. > >> pi ans = 3.1416 >> format long >> pi ans = 3.14159265358979 >> format short e >> pi ans = 3.1416e+000 >> format short >> pi ans = 3.1416
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.