Προς το περιεχόμενο

ασφαλής θερμοκρασία σκληρών δίσκων

stormrider

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γειά χαρά παιδιά,

λόγω της σύνδεσης μου έχω σχεδόν όλο το 24ωρο ανοικτό το σύστημα μου. μετροπρογράμματα που δείχνουν θερμοκρασίες δίσκων που κυμαίνονται από 47 μέχρι 52 βαθμούς κελσίου. Είναι φυσιολογικές τιμές;

σε ένα φίλο μου του κάηκαν οι δίσκοι από 24ωρα uptime του συστήματος και θα ήθελα να ρωτήσω ποιό είναι το όριο ασφαλείας της θερμοκρασίας.

Δημοσ.

koita, sigoura 47-52 den einai kai poly kalo.

enas anemistiras, estw 80aris einai aparaithtos toulaxiston gia 24/7 xrhsh.

sto diko mou systhma pou episis den kleinei pote kai exei 3 diskous yparxei mprosta tous enas 12aris coolermaster (arketa kalos oson afora ton 8orivo) pou kai twra kalokairi oi temps einai 31-36.

hope i helped

Δημοσ.

Για καλοκαιρι ειναι λογικες, αλλα θα προτεινα και εγω ενα coolerακι να φυσαει και ναριξει την θερμοκρασια γυρω στους 40 βαθμους...

Δημοσ.
...σε ένα φίλο μου του κάηκαν οι δίσκοι από 24ωρα uptime του συστήματος...

Οι υπολογιστές και τα παρελκόμενά τους, είναι συσκευές φτιαγμένες για να δουλεύουν συνέχεια, κι όχι για να κλείνουν και να ανοίγουν. Άλλο το να καεί κάτι επειδή π.χ. κατά το 24/7, ο χρήστης δεν έψυχε κατάλληλα τις συσκευές...

Δημοσ.

40 βαθμοί Κελσίου είναι μια χαρά... 50 ψιλοαποδεκτά... 60 όμως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ!

Σκληρός στα χέρια μου έχει πιάσει (για 12 λεπτά περίπου) 71C (πραγματικά, όχι με πρόβλημα sensor) και ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα. Ακόμα τον δουλεύω απροβλημάτιστα! Στους 46 είναι αυτή τη στιγμή. Θυμάμαι ότι όταν έβραζε προσπάθησα να τον βγάλω με το γάντι της κουζίνας και τον τοποθέτησα σε ένα πιάτο για να κρυώσει! Χα!

Τους 71 βαθμούς τους έπιασε όταν σταμάτησα τα 2 fans του αλουμινένιου συρταριού μέσα στον οποίο τον είχα γιατί έκανα κάποιες αλλαγές στην τροφοδοσία... :P Μετά σκεφτόμουν τι θα συνέβαινε αν το συρτάτι δεν ήταν αλουμινένιο!

Δημοσ.

Είπαμε, 50 βαθμοί είναι το οκ για τώρα το καλοκαίρι αν δεν έχει ανεμιστηράκι να χτυπάει τους δίσκους.

Γενικώς πάνω απο 55 βαθμούς να ανυσηχείτε σοβαρά για την μακροζωϊα του δίσκου σας.

Δημοσ.

o filos schider panw eimai thn kaluterh lush kai malon kanenas den tin akouse :D...to link pou edwe parapempei sto site tou e-shop ston tomea HD coollers :-D ...afta einai oti xreiazeste..twra pou milame exw 19 meres uptime kai exw HD1=34 HD2=35 HD=37 k HD3-4-5=34 k exw to kouti anoixto..oi thermokrasies einai telies kai tis krataw xamhles me coolers AKASA.einai to prwto proion sto link.einai entelos athoryba kai panfthna :-D

Δημοσ.

mia proxeirh lysh einai h ekshs :vale kamia psiktra apo palia cpu etsi oste na efaptete sth panw plevra tou hdd,pistevw tha vohtheisei ,kai den tha kanei kai thorivo,egw exw wd 160gb kai me dyo mikres psiktres den paei panw apo 50 C se defrag

ps:elpizw na exeis ena hdd..

Δημοσ.
o filos schider panw eimai thn kaluterh lush kai malon kanenas den tin akouse :D...to link pou edwe parapempei sto site tou e-shop ston tomea HD coollers :-D ...afta einai oti xreiazeste..twra pou milame exw 19 meres uptime kai exw HD1=34 HD2=35 HD=37 k HD3-4-5=34 k exw to kouti anoixto..oi thermokrasies einai telies kai tis krataw xamhles me coolers AKASA.einai to prwto proion sto link.einai entelos athoryba kai panfthna :-D

Ναι, μόνο που εδώ http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=154935 το παιδί και σε έξοδα μπήκε, και κόπο έκανε, και θόρυβο πρόσθεσε και δεν έμεινε ικανοποιημένος... Άρα και τα HDD coolers δεν είναι πανάκεια! Άσε που είναι καλύτερα να βάλει ο ίδιος ένα ανεμιστήρα των 8cm στα 7V από πάνω ή κάτω (αναλόγως) και να γλιτώσει και θόρυβο και λεφτά...

Δημοσ.

Εξαρτάται τί σκληρό έχεις? Ο δικός μου, ένας WD2500KS, έχει πρόβλημα με τον σένσορα και όπως διάβασα στο forum της western digital οι παρτίδες που κατασκευάστηκαν από Οκτώβρη του 2005 μέχρι Απρίλη του 2006, δείχνουν 20 βαθμούς παραπάνω από το κανονικό. Εχθές έπιασε οριακά τους 63C. Με δεδομένο του 20 βαθμούς λάθος είναι στους 43C. Για το συγκεκριμένο κομμάτι οι κανονικές θεμροκρασίες λειτουργίας όπως διάβασα στην σελίδα της western digital είναι 5 με 55.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...