stormrider Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 γειά χαρά παιδιά, λόγω της σύνδεσης μου έχω σχεδόν όλο το 24ωρο ανοικτό το σύστημα μου. μετροπρογράμματα που δείχνουν θερμοκρασίες δίσκων που κυμαίνονται από 47 μέχρι 52 βαθμούς κελσίου. Είναι φυσιολογικές τιμές; σε ένα φίλο μου του κάηκαν οι δίσκοι από 24ωρα uptime του συστήματος και θα ήθελα να ρωτήσω ποιό είναι το όριο ασφαλείας της θερμοκρασίας.
giorgos th. Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 mexri 50C kata tin gnomi mou einai ena kapoio orio.kalo omos einai na paizoun oi diskoi kato ton 40C.me ena fanaki na xtipaei pano tous tha pesei eukola i thermokrasia.
eurochild Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 koita, sigoura 47-52 den einai kai poly kalo. enas anemistiras, estw 80aris einai aparaithtos toulaxiston gia 24/7 xrhsh. sto diko mou systhma pou episis den kleinei pote kai exei 3 diskous yparxei mprosta tous enas 12aris coolermaster (arketa kalos oson afora ton 8orivo) pou kai twra kalokairi oi temps einai 31-36. hope i helped
tonyp Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 kata ti gnwmi mou oi thermokrasies mou fainontai fisiologikes eidika an einai twra to kalokairi.
giorgos th. Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 an oi diskoi den exoun kapoio fanaki oi temps autes einai fisiologikes.an iparxei omos den einai.
asmilon Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Για καλοκαιρι ειναι λογικες, αλλα θα προτεινα και εγω ενα coolerακι να φυσαει και ναριξει την θερμοκρασια γυρω στους 40 βαθμους...
Marcos_Aurilius Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 ...σε ένα φίλο μου του κάηκαν οι δίσκοι από 24ωρα uptime του συστήματος... Οι υπολογιστές και τα παρελκόμενά τους, είναι συσκευές φτιαγμένες για να δουλεύουν συνέχεια, κι όχι για να κλείνουν και να ανοίγουν. Άλλο το να καεί κάτι επειδή π.χ. κατά το 24/7, ο χρήστης δεν έψυχε κατάλληλα τις συσκευές...
SCidER Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 mena kalo fanaki pano ston skliro sou thase mia xara http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%D3%D5%D3%D4%C7%CC%C1+%D8%D5%CE%C7%D3&category2=%C4%C9%D3%CA%CF%D5
CyberWalker Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 40 βαθμοί Κελσίου είναι μια χαρά... 50 ψιλοαποδεκτά... 60 όμως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ! Σκληρός στα χέρια μου έχει πιάσει (για 12 λεπτά περίπου) 71C (πραγματικά, όχι με πρόβλημα sensor) και ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα. Ακόμα τον δουλεύω απροβλημάτιστα! Στους 46 είναι αυτή τη στιγμή. Θυμάμαι ότι όταν έβραζε προσπάθησα να τον βγάλω με το γάντι της κουζίνας και τον τοποθέτησα σε ένα πιάτο για να κρυώσει! Χα! Τους 71 βαθμούς τους έπιασε όταν σταμάτησα τα 2 fans του αλουμινένιου συρταριού μέσα στον οποίο τον είχα γιατί έκανα κάποιες αλλαγές στην τροφοδοσία... Μετά σκεφτόμουν τι θα συνέβαινε αν το συρτάτι δεν ήταν αλουμινένιο!
cyberstorm Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 re paidia kai go exo enan sygate kai i thermokrasia tou einai stous 50 c einai poli???
Sorath Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Είπαμε, 50 βαθμοί είναι το οκ για τώρα το καλοκαίρι αν δεν έχει ανεμιστηράκι να χτυπάει τους δίσκους. Γενικώς πάνω απο 55 βαθμούς να ανυσηχείτε σοβαρά για την μακροζωϊα του δίσκου σας.
d-miss@ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 o filos schider panw eimai thn kaluterh lush kai malon kanenas den tin akouse ...to link pou edwe parapempei sto site tou e-shop ston tomea HD coollers ...afta einai oti xreiazeste..twra pou milame exw 19 meres uptime kai exw HD1=34 HD2=35 HD=37 k HD3-4-5=34 k exw to kouti anoixto..oi thermokrasies einai telies kai tis krataw xamhles me coolers AKASA.einai to prwto proion sto link.einai entelos athoryba kai panfthna
ALFR3D Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 mia proxeirh lysh einai h ekshs :vale kamia psiktra apo palia cpu etsi oste na efaptete sth panw plevra tou hdd,pistevw tha vohtheisei ,kai den tha kanei kai thorivo,egw exw wd 160gb kai me dyo mikres psiktres den paei panw apo 50 C se defrag ps:elpizw na exeis ena hdd..
CyberWalker Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 o filos schider panw eimai thn kaluterh lush kai malon kanenas den tin akouse ...to link pou edwe parapempei sto site tou e-shop ston tomea HD coollers ...afta einai oti xreiazeste..twra pou milame exw 19 meres uptime kai exw HD1=34 HD2=35 HD=37 k HD3-4-5=34 k exw to kouti anoixto..oi thermokrasies einai telies kai tis krataw xamhles me coolers AKASA.einai to prwto proion sto link.einai entelos athoryba kai panfthna Ναι, μόνο που εδώ http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=154935 το παιδί και σε έξοδα μπήκε, και κόπο έκανε, και θόρυβο πρόσθεσε και δεν έμεινε ικανοποιημένος... Άρα και τα HDD coolers δεν είναι πανάκεια! Άσε που είναι καλύτερα να βάλει ο ίδιος ένα ανεμιστήρα των 8cm στα 7V από πάνω ή κάτω (αναλόγως) και να γλιτώσει και θόρυβο και λεφτά...
cronos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Εξαρτάται τί σκληρό έχεις? Ο δικός μου, ένας WD2500KS, έχει πρόβλημα με τον σένσορα και όπως διάβασα στο forum της western digital οι παρτίδες που κατασκευάστηκαν από Οκτώβρη του 2005 μέχρι Απρίλη του 2006, δείχνουν 20 βαθμούς παραπάνω από το κανονικό. Εχθές έπιασε οριακά τους 63C. Με δεδομένο του 20 βαθμούς λάθος είναι στους 43C. Για το συγκεκριμένο κομμάτι οι κανονικές θεμροκρασίες λειτουργίας όπως διάβασα στην σελίδα της western digital είναι 5 με 55.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.