Προς το περιεχόμενο

Προσθήκη μνήμης σε laptop

phph

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 1 laptop που αγόρασα πριν 2 χρόνια συναρμολογημένο από γνωστή αλυσίδα, το οποίο με βολεύει πολύ σαν 2ος υπολογιστής. Η μνήμη όμως μάλλον δεν επαρκεί (256 ΜΒ) και γι' αυτό αποφάσισα να προσθέσω άλλα τόσα.

Η μνήμη που έχει μέσα είναι 1 τσιπάκι Twimos 256MB PC2100 (CL2.5) DDR SO-DIMM. Πήγα στην γνωστή αλυσίδα και ζήτησα παρόμοιο, αλλά μου είπαν ότι δεν πρόκειται να βρω PC2100. Μόνο από PC2700 και πάνω, αλλά μου συνέστησε να μην βάλω γιατί θα έχω προβλήματα.

Είναι έτσι όντως; Πρέπει να βρω οπωσδήποτε PC2100; Και γιατί θα έχω προβλήματα; Επειδή η μία θα είναι PC2100 ενώ η άλλη PC2700 ή επειδή οι motherboards δουλεύουν μόνο με 1 τύπο μνήμης και δεν παίρνουν άλλο;

Το manual πάντως λέει:

The computer has two memory sockets for 200 pin Small Outline Dual In-Line Memory Modules (SO-DIMM) supporting DDR 266 Mhz.

Δεν λέει ότι δεν υποστηρίζει PC2700, αλλά ούτε και το αντίθετο βέβαια. Αν βγάλω το τσιπάκι που έχω και βάλω 1Χ512 PC2700 (333Mhz δηλαδή) θα δουλέψει;

Μπορώ να βρω πουθενά PC2100; Μένω επαρχία.

Δημοσ.

Κι εγώ αυτά ξέρω, αλλά μου κάνει εντύπωση που είχε ετοιμοπαράδοτες PC2700 και δεν μου τις έδωσε. Δηλαδή δεν ήθελε να πουλήσει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...