HaTHoR Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Χθες το πρωί έλαβα έμορφο τηλεφώνημα απ'το μεταφραστικό κέντρο όπου δουλεύω σα side job εδώ και 5 μήνες, όπου μου είπαν να κάνω το συντομότερο τις διαδικασίες για να βγάζω παροχή υπηρεσιών σαν ελεύθερος επαγγελματίας, που φαντάζομαι σημαίνει ΤΕΒΕ. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το θέμα, αλλά απ'ό,τι καταλαβαίνω, δεν πρέπει να βγάζεις ένα σεβαστό ποσό για να αξίζει την όλη διαδικασία και τα λεφτά; Δεν πληρώνεις κάνα 150ρι το μήνα συν ΦΠΑ συν συν συν; Εγώ άντε να'χω βγάλει 400 ευρώ απ'αυτόν το τελευταίο 5μηνο - εκτός αν έχει σκοπό να με ξεπατώνει στις μεταφράσεις πια! Δεν υπάρχει καλύτερη λύση;
lefterhs Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Οι λυσεις ειναι δυο: 1. Πληρωνεσαι "μαυρα" και δεν τα δηλωνεις πουθενα, αλλα για να σε βαλουν να βγαλεις παροχή υπηρεσιών, μαλλον δεν "παιζει". 2. Ζητας να σου πληρωσει τις εισφορες ο εργοδοτης, ωστε να παρεις "καθαρα" εσυ αυτα που ειχατε συμφωνησει. Αν δεν γινει τιποτα απο τα παραπανω, και αποφασισεις οτι δεν σε συμφερει, τοτε τα παρατας. Βεβαια, ισως να μπορεσεις να βρεις ενα ελευθερο επαγγελματια που θα δεχτει να κοβει αποδειξεις στο ονομα του για τη δουλεια που κανεις και να σου δινει πισω τις εισφορες, αλλα μου φαινεται "χλωμο"...
gokal Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Οπως τα λεει ο lefterhs ειναι αλλα να προσθεσω κατι .... Κανε μια κουβεντα για τις αποδοχες σου πριν γραφτεις στο ΤΕΒΕ. Τα εξοδα σου θα ειναι ~160 ασφαλιση και εννοειται οτι θα αποδιδεις το ΦΠΑ που θα παιρνεις καθε 3μηνο (το οποιο οπως καταλαβαινεις δεν σε επιβαρυνει οικονομικα). Για τοσα λιγα λεφτα φορο δεν θα πληρωνεις οποτε το μονο που πρεπει να κοιταξεις ειναι τα λεφτα της ασφαλισης. Θεωρητικα ο εργοδοτης δεν σου πληρωνει την ασφαλιση στο ΤΕΒΕ, σαν ελευθ. επαγγελματιας που εισαι την πληρωνεις εσυ. Αλλα αφου παιρνεις 400ευρω σε 5 μηνες, εαν δεν παρεις παραπανω λεφτα θα πρεπει να βαλεις κ απο την τσεπη σου για να πληρωσεις την ασφαλιση τωρα...αλλη λυση εφοσον αυτοι θελουν αποδειξη δυσκολο θα βρεις!
leftys Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Παλιοτερα που δουλευα σε ραδιοφωνικο σταθμο ως ωρομισθιος, μου ειχαν ζητησει αποδειξεις αλλα τα εισερχομενα χρηματα ηταν στην τελικη πολυ λιγοτερα απο αυτα που επρεπε να δωσω στο ΤΕΒΕ. Τελικα, μου ειχε πει ο λογιστης τους οτι μπορει μια εταιρεια να δηλωσει δαπανη προς τριτο μεχρι 1 εκατομμυριο (σε δραχμες τοτε) το χρονο. Με πληρωνανε με αποδειξη δαπανης και ετσι δεν γραφτηκα στο ΤΕΒΕ. Δεν ξερω αν ισχυει ακομη και ποιο ειναι το σημερινο οριο σε ευρω...
DrLo Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Το να σου δώσει κάποιος φίλος/γνωστός δελτίο δεν είναι τόσο απλό για πολλούς λόγους, θεωρητικούς και πρακτικούς. - Ίσως ο εργοδότης σου να μη θέλει να "μπλέξει" με κάποιον που δεν ξέρει - Αν ο φίλος σου έχει έσοδα πάνω από το αφορολόγητο θα κλειθεί να πληρώσει φόρο για το δελτίο + ότι θα παρουσιάσει αυξημένα έσοδα. Το τελευταίο μπορεί να το επιθυμεί μπορεί και όχι (πχ περαιώσεις κλπ) - Ο φίλος σου θα πρέπει να μπορεί να παρέχει την ίδια υπηρεσία Βέβαια δε ξέρω τι κρατήσεις υπάρχουν σε τέτοιου είδους δελτία. Αν πχ είναι το κλασσικό 20% αν δεν κόψεις δελτίο πως θα πάρεις την επιστροφή φόρου ?
LIVE7 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Για Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών ξέρω ότι ισχύει: 20% παρακράτηση φόρου που την επιβαρύνεται ο εργοδότης 19% ΦΠΑ που τον αποδίδεις κάθε 3 μήνες στην εφορία εσύ +Ασφάλιση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.