binary_dreamer Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 καλημέρα. είναι τρία γραφεία (LAN) σε 3 διαφορετικές πόλεις. και τα 3 γραφεία έχουν σύνδεση adsl 512 kbps. το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να δημιουργήσω ένα VPN μεταξύ των τριών γραφείων, αλλά μόνο ένας συγκεκριμμένος υπολογιστής θα είναι σε αυτό το VPN ώστε να μπορούν να ανταλλάσουν αρχεία. Επίσης πως γίνεται να υπάρχει VoIP μεταξύ των τριών γραφείων? η υλοποίηση VoIP δεν θέλω να είναι με ακουστικά και μικρόφωνο και κάποιον να προσπαθεί να κάνει connection με κάποιο πρόγραμμα όπως το skype, αλλά να υπάρχει μια τηλεφωνική συσκευή που να έχει πχ προεπιλογή όταν πατά το #1 να καλέι το γραφείο 1, #2 το γραφείο 2 και #3 το γραφείο 3. να είναι τελείως διαφανής η διαδικασία στους χρήστες του VoIP. να νομίζουν ότι καλούν μέσω ΟΤΕ. Τι συκευές χρειάζομαι?
Exiled2 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Στην υλοποίηση που έχει τύχη να δω εγώ για voip ήταν μια ειδική συσκευή για voip που συνδεόταν πάνω στο adsl router ο οποίος router(Zyxel Prestige 661H) όμως υποστήριζε voip(δεν κάνουν όλοι οι routers δηλαδή). Αυτή η συσκευή έπερνε ένα καλώδιο τηλεφώνου απευθείας από το τηλεφωνικό κέντρο κι έτσι λειτουργούσε σαν εσωτερικό τηλέφωνο. Όσο για το vpn εξαρτάτε τί υλοποίηση θα κάνεις. vpn μέσω hardaware, μέσω software. Δηλαδή αν φτιάξεις το vpn των xp, θα φτιάξεις τις ρυθμίσεις μόνο στο ένα pc που θες όχι και στα 3.
Exiled2 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Ξέχασα να αναφέρω ότι αυτές οι συσκευές και routers χρειάζονται και στις 3 πόλεις. Επίσης καλό θα ήταν οι dsl να έχουν static ip για να μην μπλέκεις με dynamic dns.
binary_dreamer Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 δυστυχώς έχουν dynamic adsl. μπορώ όμως να κάνω κάτι με το no-ip και να τρέχω έναν client όπου θα βρίσκει την ip και θα την αντιστοιχεί σε κάποιο όνομα πχ abcde.no-ip.info. Θα ήταν μήπως εύκολο να μου πεις για το τι ακριβώς ήταν τα παραπάνω μοντέλα που ανέφερες? Τέλος σχετικά με το VPN μάλλον software λύση θα κάνω μέσω των windows XP. Μήπως θα ήθελες να μου πεις τι ρυθμίσεις πρέπει να τρέξω στο κάθε μηχάνημα?
Panos83 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 VPN οπως ειπε ο Exiled2 μπορεις να κανεις ειτε με software Η με hardware.To πιο απλο ειναι software των xp.Σε ενα pc θα βαλεις να δεχεται τις vpn συνδεσεις και τα αλλα 2 θα συνδεονται σε αυτο.Η υλοποιηση ειναι πολυ απλη.Στον υπολογιστη που θα δεχεται τις συνδεσεις θα πας στο network connection->create a new connection->set up an advanced connection->accept incoming connection και στα υπολοιπα next.Aν εχεις κ καποια απορια εδω ειμαστε.Στα Pc Που θα κανουν τη συνδεση θα πας στο network connection->create a new connection->connect to the network to my workplace->vpn connection και θα βαλεις την wan Ip του πρωτου μηχανηματος που εβαλες να δεχεται τις συνδεσεις.Για την τηλεφωνια ακομα κ αυτα τα προγραμματα να χρησιμοποιησεις μπορεις μεσω κεντρου οπως παλι ειπε ο Exiled2 να τα κανεις να επικοινωνουν χωρις να καταλαβαινει τπτ ο χρηστης.Θα σου προτεινα voipbuster που ειναι φθηνο και καλο και για τα υπολοιπα τηλεφωνηματα αλλα και το i-call.Μεταξυ τους θα μιλανε δωρεαν εννοειται
jmil Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Καλημερα Θα χρειαστεις 3 adsl routers με built-in ipsec vpn server, static ips σε ολα τα μαγαζια και 3 linksys pap2 voip adapters και καποιο free account σε καποιον voip provider (πχ i-call).Μπορεις να χρησιμοποιησεις και dyndns account με dynamic ips αλλα δεν στο προτεινω γιατι καθε φορα που ο ISP θα αλλαζει την public ip σου και μεχρι να ενημερωθει το dyndns γι'αυτο το αντιστοιχο vpn tunnel θα γινει drop,που σημαινει οτι δεν θα εχεις επικοινωνια για ορισμενα λεπτα μεταξυ των 2 ή 3 σημειων..Αν δεν χρησιμοποιησεις free account απο i-call η voipbuster για τα linksys θα χρειαστει να στησεις καποιον voip sip server πχ asterisk ωστε ολα τα σημεια να επικοινωνουν μεσω αυτου για τις κλησεις..και τελος ολες οι κλησεις θα γινονται μεσω τηλεφωνικων συσκευων..ο linksys εχει δυνατοτητα να παρει πανω του εως και 2 τηλεφωνικες συσκευες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.