Προς το περιεχόμενο

1 KW για να γουστάρουμε....

LL_NEO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δλδ, πώς το βλέπεις, να βάλεις πάνω 6 κάρτς γραφικών σε Crossfire & SLI μαζί και 4 Quad Core και Core Duo.

Λοιπόν θα σου πω τη σύνθεση του μηχανήματος (όπως έχει αυτή τη στιγμή) και μου λες τη γνώμη σου για το τι θα χρειαστώ.

6800 Core 2 Duo

Μητρική κάτι σε 975, μάλλον Asus

2 x 7950 GX2

2GB Crucial Ballistix ή GSkill

4xRaptorX

2x 300 SataII για storage

Κλασικά, DVD Rom και DVD Rw

10 120άρηδες ανεμιστήρες (οι 6 για το ψυγείο)

1 laing αντλια νερού (παίρνει ρεύμα απο τη 12άρα)

Σε όλα αυτά πρόσθεσε και το απαραίτητο ocing. Ναι μεν δε θα φτάσω με καμία δύναμη τα 1000W ή έστω καν τα 900W σε peak αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι 4-5 seperate rails όταν μιλάμε για ένα τέτοιο σύστημα, αρχίζουν και είναι αρκετά δελεαστικά. Συν του ότι θα το θεωρούσα καρμιριά να δώσω ένα σκασμό λεφτά για όλα τα περιφερειακά και να πάω να γλυτώσω 60-100 λίρες στο τροφοδοτικό.

Και προς τον Ι5 του φόρουμ. Τα γιωτάδικα ποστ τυγχάνουν της πρέπουσας απάντησης (ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα γράφω στο forum με διαλείματα του ενός μηνός). Οπότε σκάσε και κάνε report.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για πες τι είναι αυτά τα seperate rails εντέλει γιατί δεν το πολυκατάλαβα, όλα αυτά θα τα πάρεις για να παίζεις starcraft 2? :-)

Eπίσης έχεις υπολογίσει πόσο κάνουν όλα αυτα?

Δημοσ.
Για πες τι είναι αυτά τα seperate rails εντέλει γιατί δεν το πολυκατάλαβα' date=' όλα αυτά θα τα πάρεις για να παίζεις starcraft 2? :-)

Eπίσης έχεις υπολογίσει πόσο κάνουν όλα αυτα?[/quote']

1) Separate rails:

Στο τροφοδοτικό αυτό υπάρχουν ξεχωριστές "παροχές" [ στην ουσία ολόκληρα κυκλώματα με μετασχηματιστές,πηνεία, κλπ κλπ ] τάσης +12V.

Αυτές μάλιστα φεύγουν σε διαφορετικά "καλώδια" ώστε να δίνουμε "τάση από ξεχωριστή πηγή" σε components που τραβάνε πολύ ρεύμα, και γουστάρουν/χρειάζονται πολύ σταθερή τάση.

2) Λες να πάει να τα πάρει χωρίς να ξέρει πόσο κάνουν ? :P

Δημοσ.
1) Separate rails:

Στο τροφοδοτικό αυτό υπάρχουν ξεχωριστές "παροχές" [ στην ουσία ολόκληρα κυκλώματα με μετασχηματιστές' date=πηνεία, κλπ κλπ ] τάσης +12V.

Αυτές μάλιστα φεύγουν σε διαφορετικά "καλώδια" ώστε να δίνουμε "τάση από ξεχωριστή πηγή" σε components που τραβάνε πολύ ρεύμα, και γουστάρουν/χρειάζονται πολύ σταθερή τάση.

2) Λες να πάει να τα πάρει χωρίς να ξέρει πόσο κάνουν ? :P

ΤΥ για την ενημέρωση, για το 2 φαντάζομαι ότι ξέρει απλώς θέλω να μάθω...

Δημοσ.

Πολλοι εδω μεσα δεν εχουν καταλαβει την εννοια του forum...

Οταν post-αρει καποιος κατι σαν "...θα βαλω turbo στον ADM386DX μου" δεν το κανει για να φαει κραξιμο.

Το κανει για να μοιραστει το εγχειρημα του με οσους απ' τους συν-forum-ιτες συμμεριζονται τις αποψεις του.

Σαφως και ο LL_ΝΕΟ ξερει οτι αυτο που κανει ειναι υπερβολικο, εκκεντρικο και οτιδηποτε αλλο, αλλα κανει την κα*** του!

Το κανει με δικα του λεφτα στον δικο του χρονο και στο δικο του PC.

Γιατι λοιπον πεσαν μερικοι να τον φανε, δεν μπορω να καταλαβω.

Αν δεν συμφωνειτε ρε παιδια με τον τροπο που χαλαει τα λεφτα του ο καθεις εδω μεσα, απλα μην απαντατε. Δεν ειναι υποχρεωτικο να απανταμε σ' ολα τα topics.

@LL_NEO: Δεν συμμεριζομαι το εγχειρημα σου, αλλα γουσταρω το παθος σου.

@nontasg: Μηπως εισαι μπατσος? (IRL)

Δημοσ.

Ήρεμία ....να μας θυμήσω μια παροιμία "....μη προσπαθείς να μάθεις σ'ενα γουρούνι να τραγουδά....χάνεις τον καιρό σου κι'ενοχλείς και το γουρούνι!"

τωρα όσο για το γουρούνι ο καθένας το βλέπει απέναντί του

Δημοσ.

Εγώ το ήξερα "Μην τσακώνεσαι ποτέ με ένα γουρούνι. Και οι δύο θα βρωμίσετε αλλά το γουρούνι θα το ευχαριστηθεί", but same point...

Btw, από ποια στιγμή αποφασίζουμε τι χρειάζεται και τι όχι ο καθένας, και το αν πρέπει ή όχι να ξοδεύει τα χρήματά του κάπου; Τι είμαστε, η e-mother του;

Δημοσ.

κωλοχανειο το κανατε το forum!σα μικρα παιδια.και ο ενας και ο αλλος.αφηστε τον κοσμο να κανει την τρεεεεελα του,αμα δεν συμφωνειτε βαλτε και θελετε τοσο πολυ να απαντησετε,βαλτε ενα smiley και τελειωνετε.μη τον ξενερωνεται τον ανθρωπο.ΕΛΕΟΣ!

Δημοσ.
Να μου επιτρέψετε να πω ότι είναι υπερβολή τέτοιο τροφοδοτικό...Έλεος πια....Ό' date='τι θες κάνουν για να τα σκάμε χωρίς λόγο.....Και μη μου πείτε τώρα ότι χρειάζεται να έχουμε 5 σκληρούς πάνω στο pc για τη δουλειά μας.....

Και βέβαια αφήστε το ρεύμα που θα καίει συν του ότι θα χρειαστεί καινούργιο tower επίσης πανάκριβο...[/quote']

Πειράζει που έχω 6;

Δημοσ.
Ίσως εν μέρει το λάθος να είναι και λίγο δικό μου που δεν το πόσταρα στο extreme pc

Κάνεις και μαμακίες ρε Γιάννη...

Δημοσ.

Τοσα χρονια ερευνας και εξελιξης ειχαν ως σκοπο να κανουν τον υπολογιστη, το PC, μικροτερο και προσιτοτερο (τοσο ως κτηση οσο και ως χρηση). Και τωρα με τροφοδοτικα 1KW, με υδροψυξη που δε χωραει σε ολοκληρη ντουλαπα και ενα εξωφρενικο κοστος νομιζω οτι χανουμε την ουσια...

Βεβαια αν ειχα τα λεφτα, θα το επαιρνα, ετσι για το γαμωτο. Αλλα αλλο αυτο!

Δημοσ.
Και γω αντίστοιχα έχω το δικαίωμα να κρίνω μια άποψη συμφωνείς;

Μια άποψη η οποία θεωρεί ως target group ενός τέτοιου τροφοδοτικού τα άτομα με 5 σκληρούς είναι το λιγότερο άσχετη και φλερτάρει έντονα με το τοπ 10 ποστ υπερσυμπηκνωμένης μαλακίας. Τα 5 seperates 12v rails ξέρεις τι λόγο βαράνε και που απευθύνονται; Αν ναι τι στον πούτσο λες; Αν όχι γιατί στον πούτσο γράφεις και δε ρωτάς;

Πρώτη φορά θα παραπονεθώ για το επίπεδο των χρηστών εδώ αλλά το πράγμα καταντάει αηδία. Τα τόπικ με κάτι το καινούργιο (είτε αυτό είναι προιον είτε τεχνολογία) μετριούνται με τις τρίχες της κεφαλής του Τέλη Σαββάλα πλέον εδώ μέσα. Όσα υπάρχουν καταλήγουν σε ανακύκλωση της ίδιας παπαρολογίας. Ναι ναι ξέρω "αμα δε σου γουστάρει δε γράφεις". Το θέμα δεν είναι αυτό. Εδώ και τρία χρόνια σιγά σιγά το επίπεδο πέφτει με αποκορύφωμα το τελευταίο εξάμηνο (δλδ μετά την επαναλειτουργία του Μπλαμπλα). Ήμαρτον. Ή ξανακλείστε το και προσπαθείστε να αλλάξετε κατεύθυνση ή μετονομάστε το σε γενικώς και αορίστως.gr. Τη γνώμη μου για τον billpeppas την ξέρετε οι παλιοί. Αλλά έχω φτάσει σε σημείο να περιμένω κανα post απο το παλικάρι για να διαβάσω και κάτι που δε θα εμπίπτει στην γενική κατηγορία "πουτσοροής το ανάγνωσμα".

Και μη βρεθεί κανένας μαλάκας και πει "ώπα ρε μεγάλε σου θίξαμε το τροφοδοτικό και τα πήρες". Δεν είναι αυτό. Άλλα αλλά στάνταρ έμαθα να έχω για το insomnia και άλλα βλέπω.

edit: ορίστε ένα ωραίο έρισμα για συζήτηση: Αυτό που αναφέρει ο itstoasted. Να το βάλουμε κάτω και να δούμε τι κατανάλωση υπάρχει σήμερα σε ένα high end σύστημα. Πχ μόνο το υπόσυστημα γραφικών (2x7950GX2) έχει peak 300W

Τα παραπάνω είναι ο λόγος που μπαίνω όλο και λιγότερο στο Hardware και πιο συχνά κοιτάζω για κανένα post του Μύθου ή του Αίλουρου στις Κάρτες γραφικών, να ξεστραβωθώ και λίγο...

Σαν Infinite Loop των 30 post έχει γίνει, είναι καλές οι θερμοκρασίες μου, κάρτα γραφικών ως XYZ euro και φυσικά απαντήσεις στα προβλήματα του κόσμου εντελώς άσχετες...

Δημοσ.
6 σκληρους πως ακριβως τους εχεις συνδεσει? Με τι τροφοδοτικο? Σε τι κουτι? Με τι ψυξη? Ρωταω γιατι με αφορα.

2 x PATA

2 x SATA

2 x SCSI σε controller

Σε Tagan 580W. Μόνο οι SCSI έχουν έναν 8άρη να φυσάει κατευθείαν πάνω τους, οι υπόλοιποι όχι κάτι ιδιαίτερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...