leopas7 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Γειά σας παιδιά!! Έχω 2 δίσκους απο τους οποίους ο ένας είναι 80αρης και ο άλλος 250άρης. Τον 250 τον εχω χωρισμένο σε 200gb και σε 50gb. Τα windows τα έχω εγκατεστημένα στον 80άρη. Τα υπόλοιπα είναι αποθηκευτικός χώρος. Στα 50 του μεγάλου δίσκου έχω εγκαταστήσει και σε αυτά windows αλλά όταν μπουτάρει το σύστημα μου βγάζει μόνο τα windows απο τον 80.Υπάρχει τρόπος να κάνω το σύστημα να βγάζει επιλογή των δύο λειτουργικών στην αρχή???? Απο ότι ξέρω αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν έχεις δυο διαφορετικά λειτουργικά. Με XP όμως και στα δυο δεν γνωρίζω πώς μπορεί να γίνει. (Η επιλογή στο bios για boot είναι HDD0) Σας ευχαριστώ!!!!!!
fragment_ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 [boot loader] timeout=10 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional apo 80ari" /fastdetect /NoExecute=OptIn multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional apo 250ari [partition 50gb" /fastdetect /NoExecute=OptIn ληπόν εδώ είμαστε: οι παρακατω ρυθμισεις αφορουν το αρχειο boot.ini που βρισκεται στον C:\ του 80 αρη δίσκου σου! λοιπόν κάπως έτσι πρέπει να ρυθμίσεις το αρχιάκη πρόσεχε στην πρωτη επιλογή: "multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS" που πιθανός τα νούμερα είναι έτσι (και έτσι να μην είναι δεν εχει σημασια απλα δεν ξερω πως ακριβως εχει διαμορφωση τους δισκους σου τα winxp)δεν πηράζεις τίποτα!!!!!!!! την δευτερη επιλογή θα την προσθέσης μόνος σου και ενδεχεται να πειραματιστης γιατι οπως ανεφερα δεν ξέρω πως έχει ρυθμίσει το συστημα σου τους δίσκους : ληπόν: multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional Apo 250ari HD [partition 50gb" /fastdetect /NoExecute=OptIn εδώ στην δευτερη επιλογή θα παίξεις με τα νουμερα, αρχικα βάλτο έτσι και αν δεν ανοιξει παίξε με τα partitions (1) ή (0). Αν δεν δουλέψει ούτε με τα δύο παίξε και με το disk (1) ή (0). πάντος πρόσεχε μην πειράξεις την πρώτη επιλογή που υπαρχει ήδη γιατι ενδεχεται να μη ξέρεις πως να την επαναφερεις απο το recovery console σε περιπτωση σφαλματος εκκινισης windows. αυτά δοκίμασε..... το πολυ πολύ δώσε μου σε pm το κείμενο του boot.ini σου να στο ρυθμίσω εγώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.