Προς το περιεχόμενο

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟ.ΘΑ ΤΑ ΣΠΑΣΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

jkmagik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν μπορει καποιος να βοηθησει θα του χρωσταω μεγαλη χαρη.

Θελω να κανω δικτυο το laptop μου και το pc του γιου μου,με σκοπο στην δευτερη φαση να χρησιμοποιουμε και οι δυο την ADSL ΓΡΑΜΜΗ ΜΟΥ. .

Καταφερα να φτασω εως εδω.:

Όταν ζηταω να δω τους υπολογιστες της ομαδας εργασιας μου τους δειχνει και τους δυο.Οταν κλικαρω στο pc απο το laptop μαυ λεει το εξης:

<δεν ειναι δυνατη η προσβαση στο... .Μπορει να μην εχετε δικαιωμα να χρησιμοποιηστετε αυτον τον πορο δικτυου.

Επικοινωνειστε με τον διαχειριστη αυτου του διακομιστη για να διαπιστωσετε αν εχετε δικαιωμα προσβασης.Η διαδρομη δικτυου δεν εντοπιστηκε>

Τι κανω λαθος?

Eχω βαλει IP ΣΤΟ PC ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ MODEM 192.168.0.1

και στο laptop 192.168.0.2

Μασκα και στα δυο 255.255.255.0

Απενεργοποιω τα zone alarm αλλα παλι δεν γινεται τιποτα.

Μπορει κανεις να βοηθησει?

Εχω φαει τουλαχιστον 20 ωρες δουλειας το τελευταιο τριημερο και δεν μπορω αλλο.

Ευχαριστω.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Se mia entelws proti prosegisi , xwris na proxoriso se peretero erotiseis kai analyseis , oi dieuthinseis IP pou paratheteis einai esfalmenes

Einai tupografiko lathos , i kuriolektis ??

legontas...

192.168.01

192.168.02

Tupografiko lathos ??

An einai , tote prepeia na baleis

192.168.0.1 KAI OXI !!!!! ---> 192.168.01

192.168.0.2 KAI OXI !!!!! ---> 192.168.02

MindControl

Δημοσ.

Για πες μας αναλυτικά, τι καλωδιώσεις έχεις κάνει ?

Δημοσ.

Και βασικό. Το adsl modem σου, είναι και router? Αν ναι, switchάκι έχεις? Πες μας και λεπτομέρειες... τι modem έχεις ας πούμε

Δημοσ.

Ευχαριστω για την διορθωση.Εχεις δικιο φιλε μου.Ειμαι σε πληρη συγχιση.Οι ip ειναι οπως τις αναφερεις.Εχω γραψει λαθος εδω και θα το διορθωσω

Οσον αφορα τον αλλο φιλο η μονη καλωδιωση που εχω κανει ειναι ενα καλωδιο lan απο το ενα στο αλλο και το modem ston ena.

Δημοσ.

Κάνουν ping από το ένα στο άλλο; Έχουν το ίδιο λειτουργικό (+ Service pack); Είναι απενεργοποιημένο και στα δύο το firewall των windows; Έχεις μοιράσει κάποιο φάκελο και στα δύο ώστε να μπορείς να τον βλέπεις;

Μας λες είναι και τα δύο στο ίδιο workgroup, σωστά;

Ως προς το μοίρασμα της σύνδεσης, έχεις κάνει μοιραζόμενη τη σύνδεση; Έχεις δηλώσει ως gateway και στα δύο την ip του υπολογιστή που έχει την απευθείας σύνδεση στο internet;

Αυτά για αρχή.

Δημοσ.

Ενεργοποίησε τον χρήστη "guest" και στους 2, ή μπες και στους 2 με τον ίδιο user και το ίδιο password. Αυτό για να βλέπεις από τον ένα υπολογιστή τον άλλο.

Αν το modem είναι usb, πρέπει να ενεργοποιήσεις το ics των windows και να βάλεις στον 2ο, σαν gateway, το Ip του πρώτου και σωστούς dns (της tellas).

Δημοσ.

Εχουν το ιδιο λειτουργικο.xphome edition

και τα δυο ειναι στο ιδιο workgroup

Εχω δηλωσει στο ενα οτι θελω να ειναι κοινοχρηστη η συνδεση δηλαδη σε αυτο που εχει το modem,στις ιδιοτητες της συνδεσης

Πως θα δηλωσω και στα δυο την ip του υπολογιστη με την συνδεση?

Δημοσ.

Εκεί που έδωσες αυτές τις ip (TCP/IP properties) στο default gateway θα δώσεις την ip του υπολογιστή που έχει το modem και (όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω) στα dns server addresses θα δώσεις τις ip των dns servers της tellas (αυτόν τον provider έχεις; ): 62.169.194.17 (dns1.tellas.gr) και 62.169.194.18 (dns2.tellas.gr).

Δημοσ.

Απ' ευθείας σύνδεση υπολογιστή με άλλον υπολογιστή θέλει καλωδιο δικτύου crossover κι όχι το κοινό straight-through. Μετά κοίταξε και τις ρυθμίσεις που σου είπαν τα παιδιά παραπάνω.

Δημοσ.

Μάλιστα, πολύ φοβάμαι ότι είναι straight. Τι γράφει πάνω στο καλώδιο: απλώς patch cable, στη συσκευασία straight μήπως;

Κάνουν ping μεταξύ τους οι υπολογιστές;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...