Προς το περιεχόμενο

Canon Powershot A620 i kapoia allh ?

mohic4n

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας inscomniacs.

Σκέφτομαι στις επόμενες μέρες να πάρω μια digital camera στον αδελφό μου δώρο

και έχω καταλήξει μετά από liiigh σκέψη σε αυτή λόγω του Optical zoom κυρίως.

http://www.savastore.com/productinfo/product.aspx?catalog_name=Savastore&product_id=10283677&pid=0&rstrat=0

Βεβαια γνωρίζω ότι οι μηχανές Canon έχουν μια ιστορία και από όσα συγκριτικά

είδα τις βγάζουν σαν κορυφαίες μηχανές.

Αν έχετε να προτείνεται κάτι άλλο μη διστάσετε :)

Thanks !!

Δημοσ.

Πολύ καλή μηχανή και με manual ρυθμίσεις αν αναζητήσεις το κάτι παραπάνω...

Φωτογραφικά τουλάχιστον δεν νομίζω να απογοητευτεί...

Δημοσ.

Τη συγκεκριμένη μηχανή την έχω από τον Φεβρουάριο. Πολύ ευχαριστημένος γενικά, σου δείνει την αίσθηση πολύ ακριβότερης. Πολλές δυνατότητες για ρύθμιση της φωτογραφίας, πολύ εύκολη στη χρήση. Μικρή αλλά πολύ καλή περιστρεφόμενη οθόνη.

Κυκλοφορεί ήδη η επόμενη γενιά, ρίξε μια ματιά εδώ

http://www.dpreview.com/reviews/canona700/

Γενικά πιστεύω ότι στα λεφτά της (€300) είναι από τις καλύτερες επιλογές

Δημοσ.

Και για να έχεις πλήρη εικόνα του κόστους, υπόλόγισε ότι θα χρειαστείς ένα (τουλαχιστον) σετ επαναφορτιζόμενες μπαταρίες +φορτιστή και μια μεγάλη κάρτα μνήμης. Όταν έκανα εγώ την αγορά, όλο το πακέτο (μηχανή, θήκη μεταφοράς, μνήμη και μπαταρίες) πήγε €400.

Έχουν φθηνήνει βέβαια οι μνήμες (σχεδόν μισή τιμή) και την μηχανή τη βρίσκεις πλέον με €250...

Δημοσ.

Και εγώ προτείνω την Canon A700 η οποία έχει πέσει στα χέρια μου και είναι πάρα πολύ καλή για τιμή γύρω στα 300 euro που έχει.

Δημοσ.
Και για να έχεις πλήρη εικόνα του κόστους' date=' υπόλόγισε ότι θα χρειαστείς ένα (τουλαχιστον) σετ επαναφορτιζόμενες μπαταρίες +φορτιστή και μια μεγάλη κάρτα μνήμης. Όταν έκανα εγώ την αγορά, όλο το πακέτο (μηχανή, θήκη μεταφοράς, μνήμη και μπαταρίες) πήγε ?400.

Έχουν φθηνήνει βέβαια οι μνήμες (σχεδόν μισή τιμή) και την μηχανή τη βρίσκεις πλέον με ?250...[/quote']

Μου λες για μπαταρίες ένα set ακόμη τουλάχιστον... ξέρεις αν έχουν κάποιο πρόβλημα με την αυτονομία τους?

Μου λες επίσης και για φορτιστή ... Δεν συμπεριλαμβάνεται στον εξοπλισμό της μηχανής ? Δε σου τον δίνουν μέσα στη συσκευασία ? :?

Γενικά όπως ανέφερα είναι για τον αδελφό μου, ο οποιος δεν έχει κάποια τρελα με την φωτογραφία γενικά. Απλά θέλει μια μηχανή να κάνει τη δουλειά του σε περιπτώσεις όπως party, διακοπές και καμια εκδρομή. Πιστεύω πως θα τον καλύψει για την ώρα.

Ο rebel2000 είπε πως έχει και manual ρυθμίσεις για κάτι παραπάνω. Το διάβασα το σημείο αυτό, αλλα δε πιστεύω ότι θα του χρειαστούν :) Πιστεύω ότι θα του κρατήσει για "πολουθυου" καιρό ακόμη...

Ευχαριστώ παίδες. :-D

Δημοσ.
Μου λες για μπαταρίες ένα set ακόμη τουλάχιστον... ξέρεις αν έχουν κάποιο πρόβλημα με την αυτονομία τους?

Μου λες επίσης και για φορτιστή ... Δεν συμπεριλαμβάνεται στον εξοπλισμό της μηχανής ? Δε σου τον δίνουν μέσα στη συσκευασία ? :?

:-D

Οι μπαταρίες που έχει στην συσκευασία είναι απλές αλκαλικές (μεγάλο πλεονέκτημα το ότι δουλεύει με απλές μπαταρίες για ώρα ανάγκης). Αλλά το κόστος χρήσης θα είναι πολύ μεγάλο εάν τη δουλεύει μόνο με απλές αλκαλικές, γι'αυτό και σου προτείνω επαναφορτιζόμενες (τις οποίες τις αγοράζεις extra μαζί με τον φορτιστή τους, κόστος από €15 έως €60 ανάλογα την ταχύτητα φόρτισης). Το δεύτερο set μπαταρίες το προτείνω καθαρά για λόγους ασφαλείας, για να μπορεί να λειτουργήσει η μηχανή όσο διαρκεί η φόρτιση.

Με μια πλήρη φόρτιση η μηχανή τραβά περίπου 200 φωτογραφίες, με λογική χρήση του φλας. (μπαταρίες 2300mAh).

Δημοσ.

Γενικά όπως ανέφερα είναι για τον αδελφό μου' date=' ο οποιος δεν έχει κάποια τρελα με την φωτογραφία γενικά. Απλά θέλει μια μηχανή να κάνει τη δουλειά του σε περιπτώσεις όπως party, διακοπές και καμια εκδρομή. Πιστεύω πως θα τον καλύψει για την ώρα.

Ο [b']rebel2000[/b] είπε πως έχει και manual ρυθμίσεις για κάτι παραπάνω. Το διάβασα το σημείο αυτό, αλλα δε πιστεύω ότι θα του χρειαστούν :) Πιστεύω ότι θα του κρατήσει για "πολουθυου" καιρό ακόμη...

Ευχαριστώ παίδες. :-D

Σε γενική χρήση και χρησιμοποιώντας τα έτοιμα προγράμματα που έχει (δεν είμαι και εξπερ), έχω πετύχει πολύ καλά αποτελέσματα. Είναι από τις ποιο καλά εξοπλισμένες στην κατηγορία της, συγκρίνεται με αρκετά ακριβότερες, όσον αφορά τους αυτοματισμούς που έχει.

Πιστεύω ότι ο αδελφός σου θα μείνει ευχαριστημένος. Το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι ήδη ενός χρόνου ψηφιακή μηχανή και στον χώρο της τεχνολογίας θα θεωρείται "ξεπερασμένη" σχετικά σύντομα...

Δημοσ.

Και μιας και σας λέω για την camera τώρα. Για προτείνεται μου και μια μνήμη.

Σκέφτομαι για τύπο SD και όχι MMC, μιας και οι πρώτες είναι συμβατές με τις

περισσότερες μηχανές και όχι μονο...

Υπάρχει κάποιος περιορισμός στις μάρκες? Είναι κάποιες καλύτερες από τις άλλες?

Σας παραθέτω και το link από το μαγαζί που θα πάρω camera και μνήμη για

να μου πείτε γνώμες :)

Thanks και πάλι.

Δημοσ.
Και μιας και σας λέω για την camera τώρα. Για προτείνεται μου και μια μνήμη.

Σκέφτομαι για τύπο SD και όχι MMC' date=' μιας και οι πρώτες είναι συμβατές με τις

περισσότερες μηχανές και όχι μονο...

Υπάρχει κάποιος περιορισμός στις μάρκες? Είναι κάποιες καλύτερες από τις άλλες?

Σας παραθέτω και το link από το μαγαζί που θα πάρω camera και μνήμη για

να μου πείτε γνώμες :)

Thanks και πάλι.[/quote']

Το μόνο που ίσως πρέπει να κοιτάξεις είναι η ταχύτητα της μνήμης. Θα σου πρότεινα να πάρεις μία 1Gb (χωράει περίπου 300 φωτογραφίες), SD, όσο πιο γρήγορη μπορεί η τσέπη σου. Για μάρκα είμαι της γνώμης ότι όλες ίδιες είναι... Φυσικά οι "επώνυμες". Στην περίπτωσή μου, αγόρασα μια Transcend 1γίγα 80x τον Φεβρουάριο και τώρα με τα ίδια χρήματα (€75) αγοράζεις 150χ 2γίγα.

Οι "αργές" (80χ) έχουν περί τα €40 και κάνουν άψογα τη δουλειά τους (η ταχύτητα φάινεται στην εγγραφή video που είναι μεγαλύτερα τα αρχεία, αλλά δεν φαντάζομαι να τη χρησιμοποιήσει ποτέ σαν βιντεοκάμερα)

Δημοσ.

Κι εγώ έχω αυτή την μηχανή εδώ και μερικές ημέρες. Ακόμα δεν έχω προλάβει να την δουλέψω οπότε δε μπορώ να σου πω ακόμα εντυπώσεις. Πάντως φαίνεται καλή φωτογραφική, έχει αρκετές ρυθμίσεις για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί παραπάνω. Το μόνο ίσως αρνητικό είναι ότι δεν είναι και η πιο μικρή που κυκλοφορεί και δεν χωράει άνετα σε μια τσέπη ας πούμε. Αυτό οφείλεται εν μέρει και στις μπαταρίες που παίρνει, δηλαδή 4 ΑΑ μπαταρίες που άλλοι το θεωρούν πλεονέκτημα, άλλοι μειονέκτημα. Αυτό που σίγουρα μοιάζει αναγκαίο είναι η αγορά και επαναφορτιζόμενων μπαταριών και ενός φορτιστή. Και πιθανόν και ενός μετασχηματιστή για να τροφοδοτείς την κάμερα όταν την συνδέεις με τον υπολογιστή για να μην τρως τις μπαταρίες (δεν είναι και τόσο σημαντικό μάλλον).

Κάτι ακόμα, όταν δοκίμασα να συνδέσω την μηχανή με τον υπολογιστή συνάντησα κάποια προβληματάκια (έχω κάνει και σχετικό post). Βέβαια δεν έφταιγε η μηχανή αλλά το λειτουργικό μου αλλά σκέφτηκα να το αναφέρω.

Δημοσ.

@ Sarouman

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις φιλε.

"Το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι ήδη ενός χρόνου ψηφιακή μηχανή και στον χώρο της τεχνολογίας θα θεωρείται "ξεπερασμένη" σχετικά σύντομα... "

Λες (?) να έχει πρόβλημα από τη στιγμή που :

a) δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις,

B) θα είναι η πρώτη του μηχανή και θα χαρεί λιγάκι παραπάνω,

c) και εκτός τις περιπτώσεις που ανέφερα πριν δε θα τη χρειαστεί και αλλού :P

Και κάτι τελευταίο αν μπορείς να μου πεις :)

Με 4 ΑΑ μπαταρίες πόσες photos μπορείς να τραβήξεις περίπου ?

EDIT: Αυτή τη κάρτα σκεφτόμουν να πάρω:

http://www.savastore.com/productinfo/product.aspx?product_id=10282729&catalog_name=Savastore&page=mainfeatures&pid=0

Τις ταχύτητες της κάθε κάρτας πως μπορώ να τις δω? :?

Δημοσ.
Κι εγώ έχω αυτή την μηχανή εδώ και μερικές ημέρες. Ακόμα δεν έχω προλάβει να την δουλέψω οπότε δε μπορώ να σου πω ακόμα εντυπώσεις. Πάντως φαίνεται καλή φωτογραφική' date=' έχει αρκετές ρυθμίσεις για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί παραπάνω. Το μόνο ίσως αρνητικό είναι ότι δεν είναι και η πιο μικρή που κυκλοφορεί και δεν χωράει άνετα σε μια τσέπη ας πούμε. Αυτό οφείλεται εν μέρει και στις μπαταρίες που παίρνει, δηλαδή 4 ΑΑ μπαταρίες που άλλοι το θεωρούν πλεονέκτημα, άλλοι μειονέκτημα. Αυτό που σίγουρα μοιάζει αναγκαίο είναι η αγορά και επαναφορτιζόμενων μπαταριών και ενός φορτιστή. Και πιθανόν και ενός μετασχηματιστή για να τροφοδοτείς την κάμερα όταν την συνδέεις με τον υπολογιστή για να μην τρως τις μπαταρίες (δεν είναι και τόσο σημαντικό μάλλον).

Κάτι ακόμα, όταν δοκίμασα να συνδέσω την μηχανή με τον υπολογιστή συνάντησα κάποια προβληματάκια (έχω κάνει και σχετικό post). Βέβαια δεν έφταιγε η μηχανή αλλά το λειτουργικό μου αλλά σκέφτηκα να το αναφέρω.[/quote']

Γιάννη θα σου απαντήσω εδώ μιας και δεν είχα δει το άλλο post σου :(

Σίγουρα όπως είπε και ένα άλλο παιδί τα Windows σου έφταιγαν και όχι οι drivers της μηχανής. Ίσως έλειπε κάνα .cab η .dll και δε μπορούσε να προχωρήσει η εγκατάσταση και με το repair θα διορθώθηκε το πρόβλημα και για αυτό πέρασαν μετά.

Δημοσ.
@ Sarouman

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις φιλε.

"Το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι ήδη ενός χρόνου ψηφιακή μηχανή και στον χώρο της τεχνολογίας θα θεωρείται "ξεπερασμένη" σχετικά σύντομα... "

Λες (?) να έχει πρόβλημα από τη στιγμή που :

a) δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις' date='

B) θα είναι η πρώτη του μηχανή και θα χαρεί λιγάκι παραπάνω,

c) και εκτός τις περιπτώσεις που ανέφερα πριν δε θα τη χρειαστεί και αλλού :P

Και κάτι τελευταίο αν μπορείς να μου πεις :)

Με 4 ΑΑ μπαταρίες πόσες photos μπορείς να τραβήξεις περίπου ?

EDIT: Αυτή τη κάρτα σκεφτόμουν να πάρω:

http://www.savastore.com/productinfo/product.aspx?product_id=10282729&catalog_name=Savastore&page=mainfeatures&pid=0

Τις ταχύτητες της κάθε κάρτας πως μπορώ να τις δω? :?

Δεν θα έχει πρόβλημα. Το σίγουρο είναι ότι όταν γλυκαθεί και του αρέσει το σπορ θα κοιτάξει να πάρει κάτι καλύτερο (πχ digital slr). Αλλά πιστεύω ότι η μηχανή είναι από τις καλύτερες για κάποιον αρχάριο που θέλει να μάθει.

Η συγκεκριμένη κάρτα, κρίνοντας από την τιμή, πρέπει να είναι 30χ. Κοίταξε κάποια πιο γρήγορη, 80χ. Κάθε κάρτα στη συσκευασία της αναφέρει και την ταχύτητα. Φυσικά ξεχωρίζουν και από την τιμή...

Ανάλογα τη χρήση του φλας, η μηχανή τραβάει από 150 εώς 250 φωτογραφίες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...