billpeppas Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Help please! Έστω ότι έχουμε το παραπάνω table με όνομα IMR. Όπου το ID χρησιμοποιείται ως index, με auto-increment. Έστω τώρα, ότι έχουμε μια php σελίδα από την οποία μπορεί κανείς να εισάγει νέα δεδομένα ( values ) στον πίνακα IMR. Θέλουμε όμως το νέο entry να μπεί στο index ( ID ) 1, και όλα τα άλλα να μετατεθούν ( New ID = ID + 1 ) [ πως λέμε variable++ στην C/C++ ]. Θα μπορούσε κάποιος να μου πεί την εντολή MySQL μέσω της οποίας θα κάνω αύξηση ( του value ) κατά 1 σε όλα τα ID του table ? [ Εξήγηση του τι ζητάω, approach 2 { μιας και το πρώτο δεν μου φαίνεται και τόσο καλό } ] Έχοντας ως δεδομένο τον παραπάνω πίνακα, θέλοντας να δώσω την δυνατότητα σε κάποιον να προσθέτει values ( entries ) στον πίνακα, του φτιάχνω μια php σελίδα, η οποία θα έχει text fields για την εισαγωγή των values ( ID , Model , RDBP ). Επειδή όμως θέλουμε το νεο-προστιθέμενο value να μπαίνει στο ID1, πρέπει κάπως η σελίδα αυτή μόλις "ανοίγει" να κάνει κάνει "update" τα IDs των υπάρχουσων values μεγαλώνοντάς τα κατά 1. Δηλαδή το id 1 να γίνει id 2, το id 2 να γίνει id 3, κ.ο.κ. Ώστε να μπορείς να βάλεις το νέο value στο ID 1. Πιστεύω τώρα έγινε σαφές το τι ζητάω. [ πως φαίνεται ότι δεν έχω ασχοληθεί με php/sql ]
sloth Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Να υποθέσω ότι το κάνεις έτσι, για να τα προβάλεις αργότερα, από το πιο πρόσφατο στο πιο παλιό, σωστά? Αν είναι έτσι, δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα από αυτά που ζητάς. Απλά στο τέλος του select σου κάνε: > "select * from table order by id desc" Το παραπάνω query θα σου φέρει τα data από το μεγαλύτερο id προς το μικρότερο ( πρόσφατο -> παλαιότερο ). Ελπίζω να είναι κάτι τέτοιο και να βοήθησα. Αν όχι, το ξαναβλέπουμε
billpeppas Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Να υποθέσω ότι το κάνεις έτσι' date=' για να τα προβάλεις αργότερα, από το πιο πρόσφατο στο πιο παλιό, σωστά? Αν είναι έτσι, δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα από αυτά που ζητάς. Απλά στο τέλος του select σου κάνε: > "select * from table order by id desc" Το παραπάνω query θα σου φέρει τα data από το μεγαλύτερο id προς το μικρότερο ( πρόσφατο -> παλαιότερο ). Ελπίζω να είναι κάτι τέτοιο και να βοήθησα. Αν όχι, το ξαναβλέπουμε [/quote'] Σωστός και "optimized solution" Τι να πω. Thank you very much
sloth Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Τίποτα μωρέ. Να σου πω διεύθυνση και τηλέφωνο να μου στείλεις τις Geil ? just kidding... Ότι άλλο θες εδώ είμαστε! And just for the record αν βάλεις 'asc' αντί για 'desc' θα στο προβάλει ανάποδα (κανονικά δηλαδή )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.