Προς το περιεχόμενο

Video Camera, προτείνετε στον άσχετο

--b}{d--

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψηνόμαστε για αγορά βιντεοκάμερας μέχρι 500ευραιώ.

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα ως προς τα χαρακτηριστικά τους, τι είναι καλό να έχει κτλ.

Σαν μέσο αποθήκευσης αξίζει ο σκληρός; Ή είναι ευαίσθητος;

Τέλος θα ήμουν ευγνώμων αν μου λέγατε κάποια μοντέλα με ψηλό value-for-money και τιμη βαριά μέχρι 600. The cheaper the better.

Δημοσ.

Όσο μεγαλύτερο το μέγεθος του αισθητήρα τόσο καλύτερα(Megapixels),αν η κάμερα έχει 3CCD αντί ενός πάλι καλύτερα γιατί δίνει πολύ καλύτερη εικόνα.

Τώρα αναλόγος αν θες μεγάλο-μικρό ζουμ, αν θες αναλογικές εισόδους-εξόδους διαλέγεις μοντέλο...

Πάντως νομίζω το miniDV είναι το καλύτερο format αυτή τη στιγμη αν σε ενδιαφέρει έστω και λίγο η μετέπειτα επεξεργασία...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το κατατόπισμα reb.

Διαβάζοντας αρκετά τοπικ επί του θέματος εδώ και σε άλλα φόρα, μου δημιουργήθηκε από την πρώτη στιγμή μια απορία.

Καταρχήν με την προϋπόθεση πως οι περισσότεροι συζητάνε για αισθητήρες γύρω στο 0,8/1Mp... δεν είναι υπερβολή τα 28 πες Mbps του miniDV (DV Avi) σε σχέση με τα 6,3 Mbps του 8cm DVD (Mpg2); [rookie alert, μπορεί να κάνω λάθος]

Να πει κανείς πως το hardware encoding της εκάστοτε μηχανής είναι χαμηλής ποιότητας το καταλαβαίνω αλλά σαν τιμή δεν είναι υπέραρκετο το bandwidth του DVD;

Για την μετέπειτα επεξεργασία που αναφέρεις οκ κατανοητό καθώς η τυχόν επανασυμπίεση Mpg2/Mpg2 θα ρίξει αρκετά την ποιότητα.

Ωστόσο φαντάζομαι θα υπάρχουν τρόποι να την αποφύγει κάποιος για απλές διεργασίες cut κτλ.

Δημοσ.

Όσον αφορά τα Megapixels η διαφορά είναι στην λεπτομέρεια κατα την καταγραφή της εικόνας γιατί εσύ αυτό που θα πάρεις στο τέλος θα είναι 720Χ576 όσα Megapixels και ας έχει η κάμερα σου.

Τα 3CCD λέγετε οτι είναι πιο σημαντικά απο τα πολλά Megapixels γιατί υπάρχει σημαντική διαφορά στο δυναμικό εύρος και στην χρωματική απόδοση τουλάχιστον απο ότι έχω δει στα τεστ.

H διαφορά στην ποιότητα ανάμεσα στο miniDV και στο miniDVD είναι αρκετά σημαντική.Αν κάποιος δεν τον ενδιαφέρει η δεν έχει σκοπό να κρατήσει την κασσέτα και να κρατήσει μόνο το DVD πάλι το DVD που δημιουργεί η κάμερα με το DVD που θα κάνει κάποιος μόνος του θα έχει διαφορά στη ποιότητα και λόγω του encoder και λόγω οτι θα χρησιμοποιήσει μεγαλύτερο bitrate απο αυτό που χρησιμοποιεί η κάμερα.Στο mpeg2 γενικά το avg νομίζω είναι 9.5Mbits/s.Εκτός αυτού έχει παρατηρηθεί οτι στις miniDVD στις γρήγορες σκηνές υπάρχουν σπασίματα στην εικόνα(με κάθε επιφύλαξη αυτό γιατι μπορεί να έχει λυθεί στα καινούρια μοντέλα).

Γενικά στα Mbits του miniDV και η δυνατότητα για επαναεπεξεργασία χωρίς ορατή διαφορά στην ποιότητα μετράνε....

Το miniDVD γενικά νομίζω αφορά αυτούς που θέλουν αυτό που τραβάνε να έίναι αμέσως μετά έτοιμο και να μη χρειαστεί να κάνουν κάτι παραπάνω με σημαντική όμως για μένα απώλεια στη ποιότητα.

Πάντως κακά τα ψέματα είναι και λίγο σχετικά αυτά γιατί η ποιότητα που δίνει το miniDVD είναι αξιοπρεπής....αν κάποιος δεν δίνει και πολύ σημασία σ'αυτά μπορεί και να μη βρεί τις διαφορές τόσο σημαντικές γι'αυτόν, αλλά για μένα που είμαι λίγο quality freak είναι και παραείναι σημαντικές.

Δημοσ.

Θέλω να φέρω μια αναλογία που έχω στο μυαλό μου και να μου πείτε αν είναι έτσι τα πράγματα.

Έστω ότι θέλουμε να καταγράψουμε ένα internet broadcast σχετικά χαμηλής ποιότητας (24 KBS).

Οι επιλογές είναι:

• Mp3 160 KBS χρησιμοποιώντας τον Xing (:mrgreen:)
  • Wav στα 640 KBS (λέμε τώρα)

Με τον πρώτο ο χρήστης μπορεί να παίξει την εγγραφή του άμεσα στην πληθώρα των hardware players που κυκλοφορούν. Ή λιγότερο άμεσα αν θέλει να ψαλιδίσει την εγγραφή για να αφαιρέσει τις διαφημίσεις πχ. (Χωρίς επανακωδικοποίηση)

Με τον δεύτερο ο χρήστης πρέπει για χ λόγους να περιμένει ξανακούγοντας όλη την εκπομπή, έπειτα να περιμένει άλλο τόσο+ για να την μετατρέψει σε Mp3 κειμενόμενου bitrate χρησιμοποιώντας τις βέλτιστες ρυθμίσεις του Lame.

+ extra time για τυχόν editing.

Κατάληξη: Ένα αρχείο Mp3 128~192 KBS για το οποίο νιώθει περήφανος.

Το μεγαλύτερο ζήτημα όμως που ίσως να ξεχνάμε είναι ότι η πηγή μας δεν ήταν παρά 24 KBS μόνο!

Όσο και να χτυπιόμαστε δεν πρόκειται να το κάνουμε να ακούγεται καλύτερα απο 24 KBS.

Με αντικατάσταση των παρακάτω:

internet broadcast, εγγραφή, εκπομπή - Video footage

24 KBS - 0,8/1Mp ευαισθησία

Mp3 160 KBS - 6,3 Mbps του 8cm DVD

Wav στα 640 KBS - ~28 Mbps του DV Avi

Mp3 - DVD Video

Xing - Hardware encoding

Lame - Cinema Craft Encoder

Kειμενόμενο bitrate - Multiple passes

πιστεύω πως καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.

Για τόσο χαμηλής ποιότητας λήψη δεν είναι λίγο άτοπο να νοιαζόμαστε για την καλύτερη δυνατή αποθήκευση και μετατροπή της;

+Ο χρόνος +Η απασχόληση και καταπόνηση του συστήματος μας +Ο ελεύθερος σκληρός, γουάι νοτ; :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...