Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Χωρητικότητα Σκληρού

loco

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά σε όλους,

Έχω ένα σκληρό σε λάπτοπ και τον έχω σπάσει σε 2 μέρη. Το ένα μέρος όπου έχω και το λειτουργικό είναι 15GB.

Όταν κάνω δεξί κλικ λέει πως χρησιμοποιώ τα 10 περίπου. Μπαίνω μέσα, μαρκάρω όλα όσα υπάρχουν μέσα και βλέπω πως είναι μόλις 4.5GB δηλαδή μείον 5.5GB από αυτά που λέει πως χρησιμοποιώ.

Λογικό θα ήταν να μετρήσω γύρω στα 2GB λιγότερα γιατί περίπου τόσα χρησιμοποιεί το σύστημα για την λειτουργία του.

Έκανα check, όλα ΟΚ. Έκανα defrag και δεν το τελείωε καθώς μερικά files δε μπορούσαν να γίνουν defrag. Αυτά τα files είναι όμως μικρού μεγέθους (όλα μαζί να είναι 150ΜΒ) άρα δε με πολυενδιαφέρει.

Αν πάω πχ στο system32 και το μετρήσω, λέει πως είναι 960ΜΒ, αν μπω και μαρκάρω όλα τα αρχεία και τα μετρήσω λέει πως όλα μαζί είναι 530ΜΒ.

Άσε δε που το windows folder μου είναι 1.7GB. Δε μπορώ να καταλάβω. Δεν έχω κάνει κάτι λάθος και γενικά δε βάζω/βγάζω προγράμματα.

Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί.

thx in advance.

Δημοσ.

Kανε εμφανιση κρυφων αρχειων και αρχειων συστηματος και θα σου λυθουν πολλες αποριες ;-)

Επισης για να δεις σχηματικα τι παιζει με την κατανομη του χωρου στον δισκο σου δοκιμασε το SpaceMonger.

Δημοσ.

Μπήκα να κάνω κάτι edit και είδα το μήνυμα σου. Το έκανα αυτό που λες και όντως τώρα λέει πως αντί για 10GB χρησιμοποιοώ τα 7.3 πράγμα που νομίζω είναι σωστό αφου υποθέτω πως γύρω στα 2GB τα κρατάει το σύστημα για "καβάτζα". Έτσι δεν είναι?

Σε ευχαριστώ θερμά!! Βραβείο πιο γρήγορης απάντησης!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...